מתוסכלת... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי,
    אני נמצאת היום בשבוע 38 בדיוק ,
    לפני שבוע וחצי היו לי שלשולים ליום אחד ואז זה נפסק, חשוב לי לציין כי הרגשתי טוב אכלתי שתיתי והכל התנהל כרגיל.
    מאז יש לי כאבים חדים בבטן התחתונה ובפתח הנרתיק כמו דקירות ממש כואבות שמלוות בהתכווצות של עצם הזנב... לאחר כמה שניות מפסיק הכאב החד ונמשך כאב מחזור ( ממש התכווצות של הרחם).. גם פה לכמה שניות ואז הכאב חולף...
    ביממה האחרונה שוב התחלתי לשלשל ולעשות הרבה קיבה... והכאבים ממשיכים להגיע... אם זה בעצם צירים אז הם בכל מקרה לא סדירים...
    בנוסף לכל זאת הופיעו לי בשבוה האחרון בצקות מטורפות ברגליים.. דבר שלא סבלתי ממנו בכלל בכל ההריון...
    בנוסף, ביום רביעי הייתי בהערכת משקל והעובר שוקל 3 קילו והרופא אמר לי שהראש נמצא ממש ממש למטה דבר שמאוד יקל עליי בלידה בע״ה...
    אני גם ממש מרגישה כאילו עוד רגע הוא יוצא לי מהפושפוש מקדימה ... (לא מאיזור הנרתיק ממש מעל הדגדגן) לפעמים זה כבר ממש לוחץ באיזור מבפנים...
    שאלתי היא:
    אם הכאבים הם צירים איך אני יכולה לזרז אותם?

קשה לי נורא אני רוב היום מנסה להיות במנוחה משום שמאוד כןאבות לי הרגליים והן נפוחות עד כדי כך ששום נעל או כפכף לא מתאימים לי ברגל...
    אשמח לעצות ועזרה בנושא..
    כבר אין לי ימים ולילות שבועיים וקשה לי נורא!!!
4 תגובות
עמוד 1
  • שכחתי לציין...
    אם כל זה לא מספיק...
    בכל פעם שאני בשירותים לא משנה אם זה שתן או קיבה יש לי ריח של מחזור...
    לחא דימום חלילה רק ריח שמתגבר ממש מעט בכל יום...
  • קורין יקירה

קודם כל, זה נורמלי שעולים כל מיני חששות לקראת הלידה וטוב שאת שאולת ומחפשת תשובות!
    באופן כללי, לקראת השבועות האחרונות בהריון, בשל הבטן ההולכת וגדלה, הדם מקשה לחזו ללב דבר הגורם לו להצטבר באיזור הרגליים. לכן בצקות זו תופעה יחסית נפוצה לקראת הלידה. מומלץ להרים רגליים מעל גובה הלב בכדי להקל על זרימת הדם וכך פחות דם יצטבר ברגלים והבצקות יהיו יותר קלות. בלילה אפשר לישון עם כרית או שתיים מתחת לרגליים וכאשר יושבים בכיסא או בספה -להרים רגליים למעלה! וחשוב לא לדחוף רגליים בכוח לנעליים שקטנים מדי...מקסימום קונים זוג נעלים או סנדלים גדולים יותר שיוכלו לשמש אותך בתקופה הזו!
    אם יש בצקות "מטורפות" כדי לעשות בדיקת שתן לחלבון ובדוק לחץ דם לשלול רעלת הריון. כמובן שלא כל אישה שיש לה בצקות צריכה לדואג שאולי מדובר ברעלת הריון!! אבל את מתארת בצקות "מטורפת" ובלי לראות אותך קשה להגיד אם מדובר במשהו שבאמת מרשים או לא (רוב הנשים שמגיעות לחדר לידה ומראות את הרגליים במחשבה שיש להן בצקות "קשות", מדובר בעצם במעט נפיחות ברגלים שהיא צפויה ונורמלית בסוף ההריון). מכיוון שאני לא רואה את הרגליים שלך ואת חוששת שזה לא תקין, רצוי שמישהו מקצועי יוכל להתרשם!
    בהקשר לכאבים, בהחלט יתכן והכאבים שאת מתארת הם צירים! גם אם הם לא סדירים הם עדיין יכולים להיות כואבים! במרפאה יוכלו לעשות לך גם מוניטור ולראות את אופי הצירים!
    שיהיה בהצלחה רבה ולידה קלה!

לאורה שחף
    מיילדת ויועצת הנקה מוסמכת
    מנחה לעיסוי תינוקות ובייבי יוגה
  • לאורה,
    תודה רבה על תשובתך!
    לגבי הבצקות לא הספקתי להראות לרופאה את הרגליים אבל רעלת בטוח שאין.
    לחץ הדם שלי תקין ואין לי חלבון בשתן וגם עשיתי בדיקת דם של הכבד לפני שבועיים כי הייתה לי פריחה והרופאה רצתה לשלול רעלת...
    אני מקווה שהתינוק ייצא בהקדם !
    קשה לי נורא!
  • קורין יקירה

אני שמחה לשמוע שהיית במעקב ושהכל בסדר!
    אני מבינה את הקושי שלך, ואת לא לבד. רוב הנשים בחודש תשיעי כבר רוצות ללדת וזהו!!
    יש כמה דברים שיכולים אולי להקל עליך ולהסיט את הדעת מהקושי כמו דמיון מודרך, יוגה ומדיטציה. אלו דברים שעוזרים לנו להירגע, להתרכז ולצאת לרגע מכל הטירוף. אפילו מספיק לקחת כל יום רגע לעצמך, לעצור עניים ולקחת נשימות עמוקות ואיטיות. אתת יכולה תוך כדי לחשוב על התינוק שלך ולדמיין אותו יורד לתוך תעלת הלידה וממש לנסות להרגיש את זה קורה.
    למחשבות שלנו יש עוצמה רבה ולפעמים מרוב שחושבים על הטירוף ועל הקושי הוא נהיה יותר ממשי!! מחשבה חיובית מביאה איתה תוצאות חיוביות!!!
    שיהיה לך המשך שבוע רגוע ונעים ולידה קלה...ובקרוב

לאורה שחף
    מיילדת ויועצת הנקה מוסמכת
    מנחה לעיסוי תינוקות ובייבי יוגה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה