ציסטה בטחול העובר המשך.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר שלום,

טרם עשיתי את הבדיקה..
    יש רופא מומחה לאולטרסואנד שקבע כי אני לא מקרה דחוף אבל אישר שאעשה את הבדיקה.
    התור היחיד שיש להם במכון הקופת חולים הוא לשבוע 39 + שלי...

אני בלחץ מטורף משום שאינני יודעת את המשמעות וממה זה נגרם ומה הטיפול ואם זה מסוכן..

אני לא ישנה כבר כמה ימים ועוד יותר מטריד אותי שרופא קבע שאני לא מקרה דחוף בחודש תשיעי...

אני לא יודעת אם זה קשור אבל לפני כשלושה שבועות היה לי כאבים בבטן התחתונה שנדמו כצירונים ובמוניטור בבית החולים נצפה האטה בדופק העובר מדי פעם.
    לבסוף שיחררו אותי הביתה...ועכשיו הציסטה הזו שצצה לה פתאום...

אשמח אם תוכל לעזור ולענות לי למרות שטרם עשיתי את הבדיקה..
    אני לא מצליחה להירגע...

תודה.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,
    נתחיל מהסוף: אין סיבה להיכנס ללחץ מהממצא הזה.
    הסיבה לבצע א"ס נוסף הוא לוודא שמקור הציסטה בטחול. מכיוון שאת לקראת סוף ההריון אפשר גם לבצע את הא"ס לאחר הלידה - רואים יותר טוב והאבחנה יותר מדויקת. בכל מקרה אם תבצעי א"ס נוסף בהריון לא יהיה משהו מיוחד לבצע במהלך שארית ההריון מבחינת הציסטה.
    בהנחה שכן מדובר בציסטה בטחול קטנה בגודל מספר מילימטרים, בדרך כלל מומלץ לעקוב אחריה לאחר הלידה ובמרבית המקרים הציסטה תעלם לאחר מספר חודשים.
    במידה והיא לא נעלמת ונשארת קטנה - אין לה משמעות, וצריך לעקוב לפי המלצת רופאי הילדים.
    במקרים הנדירים שהיא הולכת וגדלה, יש סיכוי שיצטרכו לנתח ולכרות חלק מהטחול. מאוד נדיר שזה קורה, אבל זו למעשה הסיבה למעקב לאחר הלידה.
    אין קשר בין הציסטה לכאבי הבטן שהיו לך, וההאטה במוניטור.
    מקווה שהמידה הזה מוריד קצת מהלחץ.

בהצלחה,
    ד"ר דוד דנון
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה