רעב או צורך להירדם - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום יש לי תינוקת בת שבוע. איך אני יכולה להבחין בין זה שהיא עדיין רעבה לבין הצורך שלה לינוק ולהירדם. היא לא מצליחה להירדם בכוחות עצמה ולוקחת את המוצץ ומוצצת אותו בעצבים ואיך שאני נותנת לו לינוק היא יונקת ונרדמת. זה רעב או צורך להירדם?

8 תגובות
עמוד 1
  • מזל טוב יקירה :)
    הימים והשבועות הראשונים הם בעצם ימי למידה את לומדת את בתך והיא את העולם..
    עקבי אחרי הצרכים שלה , האם יש לה 6 חיתולים רטובים עם צואה ושתן ב24 שעות ? היא אמורה לאכול בין 8-12 הנקות ביממה .
    בדרכ בסוף הארוחה לפני ההרדמות כשהמציצה הופכת לאיטית מאוד או מהירה רק מהשפתיים זו זו מציצת הניחומים , מכיוון שאיני רואה את היניקה וההצמדות קשה לומר , מה בתך רוצה ... עקבי אחרי המשקל , והצרכים ועדכני אותנו , מה שלומכם.

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • היא עושה צרכים 4 פעמים ביום בממוצע ועולה במשקל יפה .כל כמה זמן בערך היא צריכה לאכול כי לפעמים נדמה לי שאין לי חלב ואז היא לא שבעה יש דבר כזה?

• היי :)
    בתך צריכה לאכול בין 8-12 ארוחות ביממה , אז בחישוב כללי זה כל שעתיים עד שלוש. יש תינוקות שיאכלו במשך מספר שעות כל חצי שעה , שעה , שעה וחצי ואז ישנו זמן ארוך יותר, ויש תינוקות שיהיו מאורגנים יותר. עקבי אחרי מספר הארוחות , בששה שבועות הראשונים , ההנקה היא לפי דרישה כשלא פחות משמונה ארוחות ביממה . צריך להמשיך לעקוב אחרי המשקל , פעם בשבוע ולראות שהיא ממשיכה לעלות בקצב אחיד פחות או יותר. 6 חיתולים רטובים ביממה יאשרו שהיא מקבלת מספיק נוזלים .
    נסי להניק אותה ארוחה ממושכת מצד אחד ואז לאחר שתיפלוט בעצמה את הפטמה תני לה לנוח מעט, אולי גרפס , אולי להחליף חיתול עם עשתה צרכים ואז הציעי לה את השד השני . זו תחשב להנקה אחת ! הארוחה הבאה תתחיל מהשד ממנו ינקה מעט לא ינקה בכלל ..
    עדכני אותנו:)

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • היי יקירה

בשבועות הראשונים תינוק יונק בין 8-12 פעמים ביום! קשה להגיד כל כמה זמן תינוק אמור לאכול וזה יכול להשתנות - פעם הוא יינק שעה אחרי ההנקה הקודמת ופעם אחרי 4 שעות. רצוי מאוד לא לאכיל תינוק לפי השעון (אלא במקרים מיוחדים מאוד) אלא רצוי לתת לו לאכול מתי שהוא מראה סימני רעב כמו: מוציא לשון החוצה, מכניס/מקרב ידיים לפה, מפנה את ראשו מצד לצד (רפלקס חיפוש השד).
    כאשר התינוקת שלך מראה את הסימנים האלו, זה הזמן לתת לה לאכול.
    אם היא רגועה אחרי ההנקה, נותנת שתן 6 פעמים ביממה (24 שעות) וצואה 3 פעמים ביום ועולה במשקל אז זה סימן שיש לך מספיק חלב. אם עדיין נראה לך שהתינוקת רעבה או שאין לך מספיק חלב אז רצוי לפנות ליועצת הנקה שתוכל להעריך את המצב ולעזור לך בהתאם למידת הצורך.
    שיהיה בהצלחה!

לאורה שחף
    מיילדת ויועצת הנקה מוסמכת
    מנחה לעיסוי תינוקות ובייבי יוגה
  • ראשית כל תודה על התשובות !! היא באמת עושה חיתולים רטובים כמו שאמרתן אבל היא לא רגועה אחרי האוכל גם אחרי שאני מציעה לה את השד השני והיא מרוקנת את שניהם ואז היא פשוט נהיית עצבנית ומתחילה להילחם עם הפטמה. ואז מה שקורה זה שהיא כל היום "יושבת" לי על הציצי ולא רגועה וגם לא מצליחה לישון רצוף.
    ניסיתי לתת לה מטרנה והיא נרדמת ורגועה למשך מספר שעות.
    ניסיתי אפילו לשתות תמצית שומר להגברת החלב וזה לא עוזר :((

מה לעשות?

• היי שרון,
    מזל טוב שתדעי רק נחת...

מצטרפת לבעייתך ושאלתך ומקווה שיהיה לנו תשובה בקרוב...
    גם הקטנציק שלי מצא שיטת הרדמה... וכואב לי כבר נורא הפטמות...
    ניסיתי מטרנה וזה קצת מגעיל אותו אז אני מדמה את אחיזת ההנקה ושמה את הבקבוק במקום השד וזה עובד נפלאות... יחד עם זאת זה קשה נורא כל היום להרגיש כמו צינור ולהביא ציצי ברמה כזו מטורפת...
  • היי מותק
    מבלי לראות אותך ואיך את מניקה, אי אפשר להתרשם אם התינוקת אכן אוכלת טוב ואם יש לך כמות טובה של חלב. אבל, אם היא עולה במשקל ויש יציאות טובות אז סביר להניח שהיא מקבלת את מה שהיא צריכה. אם התינוקת שלך עדיין לא רגועה אחרי הארוחות יכול להיות שיש משהו אחר שמפריע לה. אם את לא בטוחה אם התינוקת אוכלת כראוי, אז אני ממליצה לך להיפגש עם יועצת הנקה שתוכל להעריך את המצב.
    יש עוד דברים שיכולים להפריע לה כמו כאבי בטן/גזים אבל שוב, קשה להתרשם מבלי לראות. תה קמומיל ותה שומר יכולים להקל על כאבי בטן. אם תינוק רק יונק אז את יכולה לשתות חליטה (לשים 2 שקיקים של תה שומר או קמומיל או שתי כפיות של תפזורת ב 250 מ"ל מיים רותחים ולחסות את הכוס עשר דקות לפני שאת שותה) מומלץ לא לתת לתינוק מתחת לגיל חצי שנה לשתות מיים מכיוון שזה סתם מנפח לו את הקיבה מבלי לתת לו שום ערך קלורי. אבל אם תינוק מקבל תחליפים לחלב אם אפשר להכין את התחליף על בסיס מיי חליטה (על כל 250CC מיים להוסיף שקיק אחד או כפית אחת של תפורת תה שומר או תה קמומיל). כמובן שיש לשים לב שהתה הוא טהור ולא מכיל קפאיין, סוכר או כל תוספת אחרת.
    עיסוי תינוקות גם עושה פלאים! זה מאוד מרגיע וברוב הקורסים של עיסוי תינוקות מדברים על אמצעים להקל על כאבי בטן וגזים.
    שיהיה לך בהצלחה רבה

מיילדת ויועצת הנקה מוסמכת. מנחה לעיסוי תינוקות ובייבי יוגה
    laura-birth.co.il
  • היי :)
    אז ראשית כל נעשה סדר...
    משרד הבריאות הוציא הנחיה חד משמעית שאין לתת לתינוקות יונקים או לא יונקים שום דבר מלבד חלב אם או תרכובת מזון לתינוק, לכן ההמלצה שלי באופן חד משמעי היא לא לתת שום תוסף ולא להכין פורמולה על שום בסיס אחר מלבד מים מינרלים( מסוננים) מורתחים!
    אני בהחלט מסכימה עם ליאורה שללא התבוננות קשה להנחות.. אבל מאוד יכול להיות שאכן יש סיבות נוספות לחוסר שקט.. גזים, ריפלוקס( צרבת) , צורך בתנועה , מציצה וחום גוף אימהי..
    ההמלצה הכי טובה שאתן לכן היא לפנות למדריכת הנקה כאשת מקצוע ע״מ שתתבונן ותאבחן את מקור הקושי..
    עדכנו אותנו:)

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה