היי יקירתי,
קודם כל, אני חייבת לכתוב לך שאני מאד מעריכה את הפתיחות והכנות שלך בשיתופייך. תודה שאת משתפת כאן, ואותי.
כידוע לך, ocd מסווגת בבסיסה כהפרעת חרדה. כמו הפרעות חרדה (ודיכאון) אחרות, היא נחשבת בעולם הרפואה כהפרעה כרונית, ולפחות חלק מהסיבות לכך קשורות להיותה מושפעת השפעה חזקה ממדדים "פיזיולוגיים" נטו - משהו שקשור להפרעה בספיגה חוזרת של החומר סרוטונין (נוירוטרנסמיטור=מוליך עצבי) במוח.
הכדורים, בעיקר אלו ממשפחת הכדורים ssri (אני מניחה שמשהו ממשפחה זו נטלת) מיועדים לעכב ספיגה חוזרת זו של הסרוטונין, ובכך להקל על תופעות ההפרעה.
שמעתי כבר על מקרים בהם דווקא בהריון תופעות הפרעות החרדה (כלל הפרעות החרדה, בהן: פוביות פשוטות, חרדה חברתית, התקפי פאניקה, ועוד) פוחתות עד מאד, עד כדי אי צורך בנטילת תרופות. לעומת זאת, קורה לא אחת דווקא המצב ההפוך: הקצנת תופעות החרדה עד אי יכולת לסבול...
הסברה היא שזה קשור לפעילות ההורמונלית המוגברת בזמן הריון, במערכת העצבים.
בנוסף, את נמצאת בטיפול קבוע וממושך - ויש לזה רק יתרונות! בטיפול נכון ומתאים, הסובלים מ - ocd והפרעות חרדה אחרות לומדים כיצד לנטר ולשלוט בהפרעת החרדה שלהם, ופעמים רבות טיפול נפשי+כדורים מהווים את הנוסחה המנצחת כדי ללמוד לחיות עם ההפרעה שלהם בשלום, ובשלב מאוחר יותר לא להזדקק לשום טיפול כלל, מלבד "פגישות תחזוקה" או "עיבוד נתונים" כפי שאת מכנה אותן.
אז, בואי נסכם: ריפוי מלא אמנם לא, אבל שיפור עצום, למידה כיצד "לחיות עם זה" והשלמה עם המצב הנתון תוך הפקת כל היתרונות ממנו - בהחלט כן.
עם זאת, אני בהחלט מציעה להמשיך להיות עם אצבע על הדופק (ומהיכרותי הוירטואלית איתך אני מאמינה שאת בהחלט נוהגת כך) בעיקר בתקופה שלאחר הלידה, שוב - עקב שינויים הורמונליים רבים ותכופים תוך זמן קצר יחסית.
המון בהצלחה ובריאות שלמה, ואושר גדול!
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il