שיליה נמוכה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    בהיותי בשבוע 28 ואושפזתי בביה"ח במחלקת הריון בסיכון עקב דימום שהיה לי (התעוררתי בלילה עם דימום כבד). נאמר לי שמדובר בדימום עקב שיליה נמוכה. ככה"נ עוברת במעט את איזור הצוואר. כנראה שהיה קשה לראות כי לרופא שעשה לי אולטרסאונד היה קשה להחליט ושינה כמה פעמים את קביעתו עד שקבע שעוברת מעט. נאמר לי לשמור על מנוחה ללא מאמץ גופני ולהיות במעקב אחת לשבוע. הבדיקות של המוניטור היו תקינים והעובר תודה לאל בסדר.
    1. האם יכול להיות שהשיליה ירדה במהלך ההריון או שמא מדובר במצב שהיה כך מתחילת ההריון. עשיתי את כל הבדיקות שהיה צריך (שקיפות עורפית, 2 סקירות באופן פרטי, מעקב חודשי אצל הרופאה - כאשר בכל אלה בודקים אולטרסאונד) ולא נאמר לי אף פעם על כך שיש לי שיליה נמוכה.
    2. האם ניתן לראות זאת רק באולטרסאונד וגינלי? כי הבדיקות שעשיתי לא היו וגינליות.
    3. האם עלי להיות רוב הזמן בשכיבה ? אני בבית ולא הולכת לעבודה אך האם עלי לשכב כל היום?
    4.רציתי לדעת האם ידוע מהו הסיכוי לכך שהשיליה תעלה ותהיה לידה רגילה? כי נאמר לי שאם המצב יימשך כך, יהיה ניתוח קיסרי.
    מצטערת על כל השאלות, פשוט קצת מודאגת :) תודה רבה על המענה
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. לרוב זה כך מתחילת ההריון, אם זה אכן כך
    2. קל הרבה יותר לראות את זה באולטרה-סאונד וגינלי, אפשר גם בבטני
    3. לא, לא צריך להיות בשכיבה כל הזמן
    4. לא, אי אפשר לדעת, בשבוע 28 הסיכוי לכך קיים אבל אינני יכול לתת לך הערכה מספרית

ד"ר הדר
  • שלום ד"ר הדר,

תודה על תשובתך. האם תוכל בבקשה להסביר לי, מדוע יש סיכון בלידה רגילה במקרה של שיליה נמוכה כאשר הקצה התחתון של השיליה מכסה את הפי הפנימי של הצוואר.

תודה רבה
  • שלום רב

זה עלול להיות מלווה בדימום מן השלייה, וכיוון שהשלייה למעשה עומדת בדרכו של העובר החוצה זה עלול לסכן אותך ואותו.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה