CCAM - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב!
    בהמשך לשאלה אודות ה- CCAM , היום הייתי במעקב אולטרסאונד אחרי הממצא הריאתי באונה התחתונה בריאה הימנית של העובר (שבוע 27). היו מספר אמירות סותרות כביכול. האחת - שבקושי ניתן לראות את האקוגניות, והאחרת זה שייתכן ואין שינוי בממדי האקוגניות. מנגד, הייתי במעקב אחר הממצא הזה לפני כשבוע בבית חולים אחר, ושם נאמר לי שיש שיפור לטובה והפחתה באקוגניות.

האם ניתן לבצע הערכה/ מעקב של גודל הממצא באמצעות אולטרסאונד? או שככל שההריון מתקדם והעובר גדל, אזי קשה לומר אם חלה הפחתה באקוגניות האונה ביחס לגודל הכולל של הריאה?

האם נכון שככל שהאקוגניות פוחתת כך גם הסיכון שתיהיה אי ספיקת לב פוחתת?
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,
    במהלך ההריון, עם גדילת העובר קשה יותר לאפיין CCAM. יחד עם זאת, כפי שנאמר בתגובה הקודמת, הממצא צפוי שלא לגדול ואף להיות קטן יותר בהמשך.
    תוצאות הבדיקה האחרונה מאוד מעודדות. הסיכוי לאי ספיקת לב לפי הנתונים שמסרת מאוד נמוך, אבל חשוב המעקב במהלך ההריון ולאחריו.

בהצלחה,
    ד"ר דוד דנון
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה