התנהגות בגן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום שרון,
    יש לי שאלה בנוגע להתנהגות של בני בן 3 וחצי במסגרת הגן.
    הוא נמצא במסגרת גן פרטי , שנה הבאה עובר לגן עירייה . הוא ילד מקסים, חברותי מאוד, פעיל, סקרן, רגיש מאוד ודואג לחברים, עם המון שמחת חיים, אין לו בעיות שינה או אכילה.עם זאת גם אימפולסיבי, לא תמיד מצליח להתרכז לאורך זמן- לאחרונה יש שיפור, הוא נהנה יותר מפעילות ליד השולחן והן קשוב יותר בשעת ריכוז. יש לו גם קושי בוויסות חושי- הוא מחפש גרייה, מרבה לגעת, להתלכלך, להכניס למשל כרית או בובת פרווה לפה ולנשוך (בעיקר בשעות העייפות) . הגננת מתארת שכל עוד זורמים אתו הוא מרוצה ומשחק יפה אבל ברגע שהוא צריך להתגמש, להתאים את עצמו לדרישות של הגן, אפילו במשחק עם חבר, או בקבלת הוראות של הצוות הוא מגיב באימפולסיביות, מתחיל לכעוס, לירוק, לזרוק כיסאות, נכנס ממש למצב שהוא לא שולט על עצמו, הגננת מפנה אותו לפינת הרגעה (בית עם בובות פרווה) או מחבקת אותו חזק אחרי כמה דקות הוא נרגע, ניגש לגננת ואומר שעכשיו הוא רגוע וממשיך בעיסוקיו. מקרים כאלה מתחילים בסביבות שעה 11 בבוקר כשהוא מתחיל להרגיש יותר עייף ופחות סובלני. התנהגויות דומות אנחנו רואים גם בבית, מצד אחד הוא מקבל גבולות, מצד שני יכול בשניות להתחיל לצעוק, לזרוק את עצמו על הרצפה וממש לא מצליח לווסת את עצמו. הייתה לי שיחה עם הגננת והיא מודאגת ממצבו בעיקר בעקבות מעבר לגן עירייה, שם לא בטוח שימשיכו לעגל פינות והוא יצטרך להתמודד עם אתגרים חברתיים ויקבל הרבה פחות תשומת לב מהצוות.
    הגננת חושבת שאנחנו צריכים לקבל הדרכה מקצועית, אולי התערבות בגן. רוצה לציין שבעבר נתתי לו ריכוזית למשך 3 חודשים, לא ראיתי שיפור של ממש והפסקתי.
    אני מתלבטת מאוד לגבי התערבות. כרגע הוא נמצא בחוג ספורט, ריפוי בעיסוק ותרפיה בתנועה והבעה. האם כדאי לנו לפנות לייעוץ נוסף? איך לפעול איתו בבית, בגן? איך לעזור לו לשלוט בכעסים ומצד שני גם לא להגיע למצבים כאלה של כעס, ללמד אותו לקבל את מה שאומרים לו, להקשיב יותר, להתגמש יותר.
    תודה שרון,
    מקווה שתוכלי לכוון אותנו.
3 תגובות
עמוד 1
  • היי

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • שלום שרון,תודה על תגובתך המהירה
    אנחנו פנינו למכון להתפתחות הילד, הוא מקבל טיפולים בריפוי בעיסוק דרך המכון, אבל אין שם פסיכולוג שנותן הדרכה. שכחתי להוסיף שלפני כמה ימים היינו אצל רופא ילדים המתמחה במחלות נשימה, כיוון שבני סובל מפוליפים והוא הפנה אותנו לבדיקות נוספות לצורך קבלת החלטה לגבי ניתוח. בנוסף הוא טוען שהתנהגות כזאת של חוסר שקט יכולה להיות קשורה לפוליפים וברוב המקרים יש שיפור ניכר לאחר ניתוח. האם שמעת על קשר בין בעיות במערכת נשימה לוויסות התנהגותי?
    לגבי הגננת היא לא בדיוק יודעת איזה סוג התערבות יכול לעזור לו, זה בעצם אני הצעתי התערבות בגן, אולי אני טועה? אני קצת אבודה ולא יודעת לאיזה איש מקצוע לפנות, האם יש גישה מסוימת שיכולה להתאים לנו ואני אחפש אנשי מקצוע שעובדים לפי הגישה הזאת, מה הדרך הטובה לעבוד אתו על למידה והכלה,?

תודה רבה
  • בוודאי שיש קשר בין בעיות פיזיות בכלל, לבעיות התנהגות (בכללן "ויסות התנהגותי"), ובפרט בין בעיות נשימה לבעיות התנהגות.
    פוליפים גורמים לשינה ירודה, בין השאר.
    שינה ירודה (הן באיכות השינה והן בהתעוררויות מרובות וקושי להרדם) היא גורם ראשון המשויך לבעיות התנהגות.
    זהו פרט חשוב מאד שהוספת!
    אני מאד מקווה שלאחר טיפול נכון (בדר"כ ניתוח - זהו ניתוח פשוט ומאד לא מסובך) לפחות חצי מהבעיה תיפתר, והחצי הנותר ייפתר לאחר זמן הסתגלות לאחר הניתוח וחזרה לשגרה.
    בינתיים, אם את ממש מרגישה שאת מעוניינת להתייעץ עם אנשי מקצוע נוספים לגבי ההתנהגות בגן, ואפילו על הקשר שבין ההתנהגות הזו לקושי הפיזי שהוא חווה, אני ממליצה על הכתובת הטובה ביותר, שאני מכירה:
    מרכז שניידר לרפואת ילדים, המחלקה הפסיכולוגית.
    אני מצרפת לך קישור, גלשי בו קצת:
    http://www.schneider.org.il/Index.asp?CategoryID=434&ArticleID=1250
    בפניה לשם, יש לקחת בחשבון זמני המתנה לאבחון/טיפול שיכולים להיות ארוכים.
    מאחלת לכם החלמה מהירה ובריאות שלמה וטובה ממש בקרוב!
    אשמח אם תעדכני אותי...
    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה