למה הבן שלי מתעורר כל שעה וחצי?? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בוקר טוב!
    הבן המתוק שלי בן 8 חודשים הולך לישון כל ערב בסביבות 1930-2000. הוא ישן ממש טוב עד הבקבוק של 2400, לאחר מכן הוא קם למוצץ כל שעה וחצי בערך! זה משגע אותי.

אני לא יודעת אם זה רק למוצץ כי יש פעמים שהוא בוכה עם המוצץ בפה ומוכן לחזור לישון רק על הידיים (הוא בד"כ מרדים את עצמו לבד במיטה) או בכלל הוא פתאום מחליט שלא בא לו לישון ונראה עירני לחלוטין.

אם הוא היה ממשיך לישון עד הבקבוק הבא (של 0600) זה היה נפלא אבל זה לא כך.

האם גם אתן נתקלתן בתופעה הזאת?

למה הוא מתעורר כל כך הרבה ומה אני יכולה לעשות כדי להקל עליו ועלינו ??

תודה!
2 תגובות
עמוד 1
  • הי.

לגבי המוצץ- ממליצה להתחיל לעבוד על לקיחת מוצץ עצמאית. איך עושים את זה? כמו כל דבר, מדובר בתהליך: במהלך שעות הערות והיום- לתת לבנך את המוצץ ביד, על מנת שיתאמן בהכנסתו לפה באופן עצמאי. מבחינה מוטורית, הוא כבר מסוגל לכך, רק צריך לאפשר לו להתאמן (יתכן והוא כבר עושה זאת בעצמו ואם כך- עברו ישר ללילה). לאחר שהתנסה במהלך היום, אפשר לפזר לו במיטה כמה מוצצים ואז גם בלילה- להגיש לו את המוצץ ליד במקום ישר לפה ולעזור לו לשים את המוצץ בפה.

טוב שאת מקפידה על שעת האכלה קבועה בחצות. בכל התעוררות מעבר לכך, ממליצה להגיב אליו בעקביות ובסבלנות, עד שילמד בהדרגה לחזור לישון בכוחות עצמו. אחד מכם יכול לשבת לידו עד שהוא נרדם ולסייע לו באמצעות טפיחות או קולות מונוטוניים (שששש / אההה אהה אהה). ממליצה לא להרים על הידיים, על מנת להגיב בעקביות ועל מנת שלא יצפה לידיים בכל התעוררות נוספת.

ייתכן ויידרשו מכם המון סבלנות והתמדה, אבל אם גם כך אתם מתעוררים אליו בכל שעה וחצי, שווה לפחות להגיב בעקביות וכך להקנות לו בהדרגה את היכולת להרדם בעצמו ולישון שינה רציפה יותר.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • גם אצלי אותו דבר שלי בן חצי שנה... לא ברור לי למה :( זה כל כך קשה!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה