האכלת חלום - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום!
    שמעתי על האכלת חלום ורציתי לשמוע על זה עוד פרטים, איך עושים את זה נכון ... בני בן חצי שנה והוא יושן על הבטן אני לא יודעת אם להרים אותו מהמיטה או להפוך אותו ולתת לו במיטה(למרות שזה מפחיד אותי להאכיל אותו בשכיבה ) הוא ניזון ממטרנה ... הוא הולך לישון ב 7 וחצי בערב בדרך כלל מתעורר לאכול בין השעות 1-3 בלילה לבקבוק . ובבוקר כשהוא קם מסרב לאכול עד השעה 10 (אני מנסה להביא לו בקבוק ב 7 בבוקר הוא אוכל מקסימום 90)... אבל הוא בוכה מלא אחרי השעה 4... מעיר אותי כל חצי שעה בבכי ....
3 תגובות
עמוד 1
  • הי.
    ראשית, האינטואיציה שלך נכונה. איני ממליצה מבחינה בטיחותית לתת את הבקבוק במיטה ובשכיבה.
    בגיל חצי שנה, אפשר מבחינה פיסיולוגית לישון כ- 5-6 שעות ללא אוכל ולכן, אם תרצי לתת לבנך האכלת חלום, את יכולה להאכיל אותו בסביבות 23-24 (בשעה קבועה שתבחרי) ואז שוב כאשר מתעורר החל מ- 05:00 בבוקר. כל זאת בהנחה שהוא עולה במשקל כמצופה.
    בזמן האכלת החלום, את יכולה להוציא אותו בעדינות מהמיטה ולהאכיל אותו עלייך- כאשר הוא מנומנם. בסיום, הרימי אותו לגרעפס והחזירי אותו למיטה. ייתכן והוא יאכל כאשר הוא מנומנם ויחזור בקלות לישון וייתכן והוא יתעורר. במידה והוא מתעורר, שבי לידו ועזרי לו לחזור לישון (ייתכן ויתרגל בתוך תקופה קצרה ובהדרגה יחזור לישון בעצמו).
    היתרון של האכלת החלום, הוא שהיא "עושה סדר" - מאכילים בשעה קבועה ואז יודעים שכל התעוררות עד הבוקר, היא לא לאוכל ומלמדים את התינוק לחזור לישון בכוחות עצמו, בהדרגה. כך גם התינוק יודע מתי זמן האוכל והתגובות כלפיו עקביות. יש תינוקות שממש "מכוונים" את השעון הביולוגי שלהם בהתאם להאכלת החלום.

יחד עם זאת, האכלת החלום אינה מתאימה לכולם בהכרח ולכן אני ממליצה לנסות במשך כמה ימים עד שבוע ולראות מה יותר טוב לך ותואם את צרכייך: האם האכלה באמצע הלילה לפי ההתעוררות שלו, או האכלת חלום קבועה.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • עד איזה גיל צריך לתת ארוחת חלום?
    בשבוע האחרון הרגלתי את ביתי בת ה9 חודשים לא להתעורר בלילה. מידי לילה בשעה 11 אני מניקה אותה-ארוחת חלום.זאת לאחר שבשעה 7 בערב היא אוכלת ארוחת ערב מכובדת,מתקלחת ולסיום הטקס מניקה אותה מעט.
    עד מתי ואם בכלל אני צריכה לתת לה ארוחת חלום לדעתך?
  • הי דנה, האכלת חלום היא האכלה שנויה במחלוקת. אגב, זה משהו שכבר מומלץ להוריד בסביבות גיל 7/8 חודשים. יש תינוקות שמקבלים בשמחה את ההאכלת החלום ויש תינוקות שממש דוחים זאת.

אני לא בעד. אגב בגיל של ביתך האכלה במהלך הלילה היא לא מומלצת. אם את עדיין רוצה להניק פעם אחת בלילה זב כמובן בסדר, רק שאני ממליצה לתת לביתך להחליט מתי היא רעבה..... כלומר, לתת לה להתעורר ואז תניקי אותה.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה