דלקת בכליה שבוע 13 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד״ר ערן שלום רב ושבוע טוב..
    לצערי הרב גם אני מצטרפת לפורום הזה...
    ביום חמישי ה12/4 אושפזתי בבית החולים תל השומר כתוצאה מדלקת בכליות ובשמה המקצועי
    נפוריטיס. כאשר ביקרה אותי לראשונה רופא הוא טען שכעת אצטרך להיות במעקב מכיוון שההריון
    שלי נחשב הריון בסיכון גבוה.חשוב לי לציין שזו לא הפעם הראשונה שאני מתאשפזת על הכליות.הפעם הראשונה היתה בשנת 2007 והשנייה בשנת 2009 לצערי הרב גם עכשיו
    משהו שלא איחלתי לעצמי.. מצער אותי שכשפניתי למרפאה של הגניקולוג שלי אפילו לא נכנסתי אליו...פשוט קיבלתי מהפקידה טפסים עם בדיקות שאני צריכה לעשות ,בנוסף הסבר על אילו בדיקות אני צריכה לעשות במהלך כל טרימסטר וזה הכל.יש לי תור לשקיפות עורפית רק ב17/4 ואני יהיה שבוע 13+2 ...
    אני די מוטרדת מזה שנכנסתי לקטגוריה של הריון בסיכון.. תוכל להסביר לי מה זה אומר?
    תודה ושבוע טוב 
5 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אני מניח כי התכוונת לפיאלונפריטיס
    הכוונה בהריון בסיכון שתצטרכי להיות במעקב תכוף, עם תדירות ביקורים ובדיקות גבוהה מן הרגיל.
    יחד עם זאת, אני לא בטוח שאת זקוקה למעקב שכזה, נראה לי מעט מיותר במידה וזה יהיה הארוע היחיד

העניין המטריד יותר זה העובדה שהיו לך כבר מספר אירועים שכאלו, ונשאלת השאלה האם ניסו לבדוק מדוע יש לך נטייה שכזו לדלקות בכליות ?
    האם דיברו איתך על אפשרות של טיפול מניעתי ?

ד"ר הדר
  • בוקר טוב ד״ר ערן,
    יש לי מה שנקרא דלקות בשתן שאני לא מרגישה
    את הסימפטומים שלהם.כלומר כאשר יש לי דלקת בשתן
    אני לא מרגישה ששורף לי או שיש לי צריבות ולכן זה
    ישר מגיע לי לכליות.
    העניין הוא שאני מגיע תמיד במצב שהקריטנין שלי
    הוא כבר ממש גבוה.
    בפעם הראשונה שהתאשפזתי ב2007 הוא היה 2.2
    כמעט אי ספיקת כליות.בפעם השנייה הוא היה 1.1
    ועכשיו הוא היה 0.7 שזה יחסית סביר וזאת מכיוון שאמא
    שלי תלשה אותי מהמיטה ישר לבית חולים.
    אני פשוט לא מבדילה בין הכאב אם הוא כאב גב או
    הדלקת בכליה.למרות שאני מתחילה לשים לב כבר
    להבדל ולתחושות.
    בנוסף לדלקת יש גם אבן בגביע התחתון של כליה ימין.
    גם בפעמים הקודמות זה היה כך...
    נותנים לי כרגע אנטיביוטיקה דרך הוריד,למשך שבוע...
    ולפי מה שהבנתי אצטרך להיות במעקב במרפאה לסיכון
    גבוה...
    אני פשוט מבולבלת כי מצד אחד אתמול כשההיתי
    אצל הגניקולוג שלי הוא אמר לי שזה בסדר וכי הרבה נשים
    סובלות מכך בהריון ושמלחיצים אותי יתר על המידה
    ומצד שני בבית החולים ממש מלחיצים עם הטענה שזה
    הריון בסיכון גבוה ןכד׳..
    מה נכון מבין השתיים??אני כבר ממש מבולבלת
  • קודם כל אני מאחלת לך החלמה מהירה, אני הייתי מאושפזת למשך שבועיים בהם קיבלתי אנטיביוטיקה לווריד, היום אני בשבוע 9 ומקבלת טיפול אנטיביוטיקה מניעתי כדור פעם ביום למשך כל ההריון אני מאמינה שאם תלכי לרופא טוב ותשתי 3 ליטר מים ביום לפחות אז תשמרי על הכליה שלך ובטח על ההריון..
  • הי זהבית.....
    קודם כל אני מצטערת לשמוע....זה מצב לא נעים בכלל.
    היום השתחררתי אחרי שבוע של אשפוז שלקראת הסוף
    כבר כמעט איבדתי את הסבלנות שלי.
    כבר לא יכולתי ....
    גם אני קיבלתי טיפול מניעתי של כדור אנטיביוטיקה אחד ליום למשך כל ההריון
    קצת מבאס ...לא חשבתי לעצמי בכלל שאצטרך להשתמש בכל הכימיקלים האלו בהריון..אבל אין ברירה.
    אני משתדלת לשות כמה שיותר מים ...אני דווקא אוהבת מים אבל את יודעת איך זה כשאת מוכרחה אז תמיד יוצא ההיפך פתאום ולא בא לך...
    אני מאחלת לשתינו הריון בריא בעזרת ה' ומשעמם כמו שאומרים!!!
    אני שולחת לך מלא חיבוקים
    אם תצטרכי משהו אני פה
  • שלום רב

אין ספק שזה מצב הדורש טיפול, אך לא הופך את הריונך לסיכון גבוה
    אחרי שתחלימי, ברור שכדאי להיות במעקב של תרביות ובדיקות שתן, אבל אין זה מצריך מעקב מיוחד מעבר לזה.
    כאמור, אם יש אירועים חוזרים כדאי לשקול טיפול אנטיביוטי מניעתי, ונכון - שתייה מרובה היא חשובה גם כן.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה