התעוררות בלילה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מיטל שלום!

עד עכשיו העצות שלך מאוד עזרו לי, לכן אני פונה אליך שוב בשאלה נוספת.

בתי תהיה עוד 10 ימים בת חצי שנה. כשהייתה קטנה יותר והנקתי, התעוררה
    כל 3-4 שעות בלילה לאכול. מגיל 4 חודשים הפסקתי להניק, עברתי לסימילאק, והתחלתי לשלב דייסה לפני השינה ושעות השינה בלילה השתפרו פלאים (טפו טפו טפו), עד כדי שינה רצופה של 7-8 שעות, קימה לבקבוק, ואז שינה נוספת של 3 שעות בערך.
    יש לציין כי הייתה חוזרת לישון מיד אחרי הארוחה בלילה.

בשבוע האחרון הארוחה האחרונה שלה לפני השינה כוללת 180CC של סימילאק בתוספת דייסה, אבל השינה הרצופה נמשכת 4-5 שעות, ואז היא מתעוררת ולא חוזרת לישון עד שמקבלת בקבוק. היא גם למדה "לשמור" על העירנות שלה, ומברברת בלילה 5-10 דקות לפני שנרדמת אחרי הבקבוק, אבל עם זה כמובן אני חיה.

השאלה שלי היא האם בגיל הזה היא כבר אמורה למשוך יותר זמן בלי אוכל בלילה? והיא עושה התנייה של השינה בלילה במתן בקבוק ואני צריכה להתעקש יותר? או שזה הגיוני שקמה לאכול פעמיים בלילה?
    וגם אם לא, ראיתי הרי שהיא כן יכולה למשוך 7-8 שעות בלי אוכל, אז אם ראיתי שהיא יכולה, אפילו שאולי לפי הגיל לא אמורה למשוך כ"כ הרבה, האם אני צריכה "לחנך" אותה להירדם בלי לאכול לעוד שעתיים בערך אם התעוררה לפני הזמן?

תודה רבה על התשובה
3 תגובות
עמוד 1
  • הי ג'ני
    שמחה לשמוע שהעצות עוזרות לך.
    בגיל חצי שנה, תינוקות יכולים לישון כ- 5-6 שעות ברצף ללא אוכל (בהנחה שהם עולים במשקל כמצופה).
    גם אם בתך ישנה בעבר יותר, זה יכול להשתנות (בייחוד סביב גיל זה שבו יש קפיצה בהתפתחות) ולכן "מגיע לה" לאכול בכל 5-6 שעות במידה והיא דורשת. יחד עם זאת, את צודקת בכך שלא כדאי שהאוכל יהפוך לתנאי שלה להירדמות.

לכן, מגיל חצי שנה, אני ממליצה לתת "האכלת חלום" בסביבות 23-24 (לבחור שעה קבועה שמתאימה לכם ולה) ואז שוב החל מחמש בבוקר. כך, גם בתך תדע "להתכוונן" בהתאם וגם יהיה לכולם "סדר" מבחינה זו ותוכלי לדעת מתי מדובר באוכל ומתי לא. בדרך זו, אין התלבטויות באמצע הלילה האם מדובר ברעב או לא ותוכלי לדעת שבכל התעוררות שהיא לא לאוכל, את מחזירה אותה לישון.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות

• היי מיטל, ושוב תודה. כשאת אומרת לתת האכלת חלום בסביבות 11-12 בלילה את בטח מתכוונת בהנחה והיא הולכת לישון ב7-8 בערב, נכון? כי זה לא היה המצב עד עכשיו. עד עכשיו היא הלכה לישון ב9 בערב ( כמובן עם פער של שעתיים גג מהשינה האחרונה)
  • הי ג'ני
    טוב שאת מקדימה לאט לאט את שעת ההשכבה
    האכלת חלום אינה יוצרת תלות ואין שום בעייה להוריד אותה בהדרגה, כאשר מגיע הזמן.
    מניסיוני, האכלת החלום עושה פעמים רבות "סדר" בגילאים אלו - גם התינוק וגם ההורים יודעים מתי נותנים את האכלת החלום ויודעים שכל התעוררות באמצע הלילה, היא לא לאוכל. האכלת החלום מבטלת את כל אותם לבטים ומונעת מצב שבו התינוק יקבל חיזוקים לסירוגין ותגובות לא עקביות (לפעמים מאכילים אותו כשמתעורר ולפעמים לא....).

בהצלחה וחג שמח

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה