תודה
תראי, סבתותינו גמלו את אמותינו (בדר"כ בארצות מזרח אירופה) בגדול (פלוס מינוס) עד גיל שנה.
אמותינו גמלו אותנו גג עד גיל שנתיים (ומעבר לזה, זו כבר נחשבה "בעיה").
ואנו... אנו אומרים שעד גיל 3 זה יותר מסביר. יש ילדים שגמולים בגיל 4, והגיל הקובע לתחילת טיפול הוא לא לפני 5...
אז, מה אני רוצה לומר בזה?...
שאפשר להסתכל על דברים מכל מיני זויות, בכל מיני זמנים ובכל מיני מצבים.
אבל השורה התחתונה היא המוכנות של הילד.
אם הילדה מוכנה ורוצה - מה אכפת לך באיזה גיל זה "מקובל"?
ואם הייתי אומרת לך ש"מה פתאום???? השתגעת????? לא לפני גיל 4!!!!!!!!!"
אז?.....?......
אז ממש היית שומעת לי, כשיש לך בבית ילדה בת 1 ו - 5 חוד' שמשדרת בכל דרך אפשרית שהיא רוצה להיגמל... חחח
עם זאת:
אצל פעוטה שעדיין לא הולכת (אם כי, אני מבינה ממך שמתניידת חופשי) ולא מדברת (אם כי, אני מבינה שמתקשרת) זה תהליך שיכול לקחת יותר זמן, ולהיות כרוך ביותר תסכולים.
הייתי בודקת שוב (בעזרת מרפאה בעיסוק) את עניין הבעיה התחושתית ואת הקשר שלו לגמילה. אני מבינה שהבעיה החושית היא בעיה טקטלית (בתחושות על העור). אם כך, צריך לקחת בחשבון שיכול להיות שגם תחושות ההפרשות של עצמה על העור שלה, יהיו תחושות בלתי נסבלות (בגלל אותה בעיה חושית). הייתי משתפת בזה את המרפאה בעיסוק שמלווה אתכם (ואם אין אחת כזו - הייתי הולכת להתייעץ, דווקא בגלל הצירוף של הבעיה החושית, הרצון להיגמל - שיכול להיות פשוט רצון להיפטר מהטיטול - והגיל הצעיר של הילדה).
מעבר לכך, ואם הכל בסדר לאחר בדיקתכם - לא הייתי מונעת ממנה את הגמילה.
הייתי בהחלט מתחילה בגמילה במשך היום, ועוזבת את הלילה.
בגלל שהיא עדיין לא הולכת, אלא מתניידת ממקום למקום בזחילה (כך אני מבינה, אני חושבת ששירותים יהיו קצת "גדולים עליה", ומומלץ להתחיל עם סיר. הניחי את הסיר במקום נגיש לה, ותני לה להסתובב בלי הטיטול - וראי מה קורה.
יכול להיות שזה יהיה יותר מוצלח ממה שאת חושבת, אבל עלייך להתכונן ג לאפשרות שלא. ואז, המסקנה תהיה שהיא כנראה... פשוט לא מוכנה עדיין.
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il