תבחין מרובע ומי שפיר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ערב טוב
    הריון ראשון שבוע 18 (עוד מעט נגמר הזמן למי שפיר) בת 24 בלידה
    בשקיפות העורפית- בבדיקת הדם שביצעתי (של הסקר הראשון) קבילתי את התוצאות הבאות:
    על פי גיל האישה 1:1400 ועל פי הבדיקות 1:20000
    אבל אחרי שעשיתי את התבחין המרובע קיבלתי את התוצאות הבאות:
    AFP-0.86 MoM
    hCG-1.72 MoM
    uE3-1.11 MoM
    inhibin-A- 2.09 MoM
    ובסוף רשום שעל פי הגיל בלבד- 1:1400 ועל פי הגיל והבדיקות 1:1500
    איך זה ירד כל כך אחרי שקיבלתי תוצאות של 1:20000
    האם עלי לעשות בדיקת מי שפיר? כלומר על פי הרפואה לא.. כי זה רק 1:380. אבל על פי התוצאות זה ממש נמוך 1:1500 זה מלחיץ אותי ושמעתי בנות חברות שלי שקיבלו תוצאות של 1:9000 ועשו...
    יכול להיות טעות בביצוע הבדיקה? ומדוע לא קיבלתי מידע למשהו יותר מתסמונת דאון האם אין עוד בעיות במערכת העצבים שיכולות להופיע כמו טריזומה 18? אמור להיות פירוט גם עליהן בבדיקת התבחין המרובע ולא קיבלתי אותן?
    תודה
    מאי
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,
    לפי הבדיקות שביצעת אני מניח שבחישוב התבחין המרובע לא התחשבו בתוצאות השקיפות העורפית, וזה יכול להסביר את ההבדל בין שתי התוצאות.
    בכל מקרה מדובר בסיכון הנחשב נמוך.
    יש לזכור:
    1. כל הבדיקות לא מספקות תשובה של 100%, אך רמת הדיוק די גבוהה בהתחשב בזה שעשית את כל הבדיקות האפשריות
    2. שהסיכון להפלה בדיקור מי שפיר הוא 1:200, גבוה משמעותית מהסיכון שלך לתסמונת דאון.
    לא הרפואה, אלא משרד הבריאות קבע ש 1:380 הוא הסף שמעליו מדובר בסיכון גבוה ודיקור מי שפיר ממומן על ידו.
    ההחלטה על דיקור מי שפיר היא בסופו של דבר אישית ובהתיעצות עם הרופא המטפל.
    לגבי השאלה האחרונה - יש להפנות למעבדה שביצעה את הבדיקות

בהצלחה
    ד"ר דוד דנון
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה