הפיכת יום ולילה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולם,
    הבת שלי בת כמעט חודשיים ועדיין לא הסתדרו לה שעות השינה יום ולילה.
    היא לא הולכת לישון לפני 3:00 (זה המצב הטוב). לקום היא קמה סופית בסביבות 10:00-11:00 לאוכל. אני יודעת שמבחינת כמות שעות היא בסדר. השאלה היא איך אני מרגילה אותה ללכת לישון יותר מוקדם. היא לא ישנה הרבה במהלך היום. ניסיתי לשחק בשעות של טקס המקלחת והאוכל, אבל תמיד אני מגיעה לשעות המאוחרות.
    אגב, את ההירדמות הסופית היא נרדמת לבד בעריסה (כשאני כמובן צמודה אליה עד להירדמות מלאה).
    יש לכן טיפים מה אפשר לעשות?

דקלה

1 תגובות
עמוד 1
  • הי דקלה
    ראשית, מצוין שבתך נרדמת לבד בעריסה (גם אם זה מצריך ממך להיות לידה).
    יכול להיות שקשה לבתך להרדם / ללכת לישון מוקדם יותר, כיוון שהיא מפספסת חלונות שינה (כלומר- נוצרים לה פערים גדולים מדי בין שינה לשינה והיא מגיעה למצב של עייפות יתר).

בגיל חודשיים, מומלץ לישון כ- 8.5-10 שעות בלילה וכ- 6-7 שעות ביום (ב- 3-4 פרקי שינה). על מנת לשמור על הפערים הנכונים לגילה, ממליצה לנסות ולהשכיב בכל שעה וחצי עד שעתיים מרגע שהיא מתעוררת במהלך היום. נסי גם במהלך היום, ליצור מעין טקס שינה קטן וקבוע (בלי מקלחת כמובן) ולהיות לידה עד שהיא נרדמת.

לגבי הלילה, ממליצה להשכיב את בתך כשעה וחצי לאחר שהיא מתעוררת מהשינה האחרונה של היום. לדוגמא: אם היא מתעוררת ב- 17:30, להשכיב כבר ב- 19:00 אחרי טקס שינה. ככלל, השעה 19:00 לערך, מתאימה כשעת השכבה בגיל זה.

אם לא ייווצרו פערים גדולים מדי בין שינה לשינה במהלך היום, זה יקל על הקדמת שעת ההשכבה של הלילה. יכול להיות שלא יהיה קל בהתחלה, אך אם תתמידי ותהיי עקבית, בתך תתרגל בהדרגה לשעות אלו ולהפרדה בין היום ללילה.

בנוסף, מומלץ לחשוף אותה במהלך היום לאור יום כמה שאפשר.

בתך עדיין קטנה ולכן, אין לצפות שתוך יום יומיים היא תסגל סדר יום קבוע. רק לא מזמן, השעון הביולוגי שלה בכלל התחיל "להסתדר". נסי לעבוד על הדברים לאט ובהדרגה. את יכולה לדוגמא להחליט שבכל כמה ימים את מקדימה את שעת ההשכבה בכחצי שעה ולהתמיד בכך.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה