הירדמות באופן עצמאי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • נהוראי בן חצי שנה, מתעקש להירדם רק ע"י טלטולים, קפיצות ונענוע (הרגלנו אותו, טעות מרה)

במידה ואשים אותו במיטה, אפילו באוירת לילה עם טפיחות על הגב - הוא יסרב לישון
    גם שהוא הכי עייף בעולם.
    תמיד יבוא הבכי, הצרחות והעקשנות שיכולה להימשך עד להודעה חדשה.

איך אני מרגילה אותו להירדם במיטה שלו, עצמאית? או אפילו בליווי שלי, אבל ללא נענועים?

תודה רבה

4 תגובות
עמוד 1
  • מאמוש אני קראתי שבהתחלה תשימי אותו במיטה ותיהי מכופפת אליו שירגיש אותך קרובה ותטפחי לו על הגב/בטן ותעשי שששש שששש הכל בקצב אחיד וקיצבי
    בהתחלה הוא יבכה המון עד שירדם...
    ככה כמה לילות
    ולאט לאט כשהוא נרדם תורידי בהדרגתיות:
    בהתחלה תתרחקי טיפה עם הגוף ותמשיכי עם הטפיחות וה-ששש הקצבי
    אח"כ כבר תתרחקי לגמרי ורק טפיחות ושששש
    אח"כ בלי טפיחות ורק שששש
    ובסוף הוא כבר ירדם לבד :))

אבל זה לוקח זמן, כמה לילות והמון סבלנות.....
    בהצלחה נשמה

• הי שירה
    ראשית, אני ממליצה ליצור לנהוראי הקשר חיובי למיטה. איך עושים את זה? הכניסי אותו למיטתו פעמיים ביום **בשעות הערות שלו - ושחקי עמו שם במשך כמה דקות. אל תשאירי אותו עם צעצוע, אלא הישארי איתו ודאגי שיהיה לו נחמד. אפשר לשיר "ידיים למעלה על הראש" , לדגדג , לשחק "קוקו" , או כל דבר אחר שהוא אוהב. ממליצה לחזור על כך כל יום במשך תקופה, על מנת שהמיטה תהיה מקום נעים ונחמד עבור נהוראי.

לגבי הטלטולים והקפיצות - כפי שכתבו לך כאן, ממליצה לא לטלטל ולקפוץ, אלא פשוט לשבת לידו עד שנרדם. את יכולה לטפוח עליו, או להשמיע לו קולות מונוטוניים עד שנרגע ובהדרגה להפחית גם את אלו.

ייתכן ובהתחלה תידרשי להמון סבלנות, אך אם תהיי עקבית ותתמידי, נהוראי ילמד לאט לאט להירדם בכוחות עצמו, מבלי להיות תלוי בגורם חיצוני.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • קראתי כאן כמה פעמים על הירדמות לבד ובמיטה, טפיחות קלות וקולות מונוטוניים. אבל מה עושים אם התינוק צורח בלי הפסקה עד שמרימים אותו. להמשיך להיות רגועה ולעשות שששש ? אני מבינה שצריך סבלנות ושמדובר בשינוי הרגלים, אבל מה באמת עושים בפועל ?
  • הי שירה
    כפי שציינתי- פשוט יושבים לידו עד שהוא נרדם. בגיל כזה, גם אם הוא בוכה- ממליצה לא להוציא, כיוון שהאכזבה גדולה עוד יותר כשמחזירים למיטה.

כיום הוא בוכה מאד עד שמוציאים אותו ולכן גם מוכן לבכות הרבה בשביל זה. ברגע שהוא יקבל מסר מאד ברור שזה לא יקרה, כך גם הבכי יפחת בהדרגה.
    מצד אחד את תשבי לידו ותלווי אותו באמצעות טפיחות / קולות / מגע ומצד שני, הוא יצטרך להרדם בכוחות עצמו.
    כאמור, יתכן וזה יקח זמן וחשוב לדעת שמדובר בתהליך הדרגתי שדורש המון עקביות וסבלנות, אבל הוא שווה את התוצאות.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה