צוואר הרחם מקוצר ושמירת הריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,
    זה הריוני השני כרגע בשבוע 26+, בהריון הראשון-תקין.
    לפני שבוע וחצי בשבוע 25 הרגשתי לא טוב עקב שיעול חזק ולמחרת היה לי חום של 39.3 הלכתי לביה"ח ולאחר סידרה של בדיקות מצאו שיש לי צוואר הרחם שלי התקצר ל-18 מ"מ לכן אופשזתי ונתנו לי זריקות צלסטון ופרוגסטרון רטרד.
    למחרת צוואר הרחם שלי עלה ל- 21 מ"מ ושוחררתי בביה"ח להמלצת הרופא שבביה"ח לנוח למשך שבוע שלם, לעשות מעקב קפדני עקב שיש לי בעיה בבלוטת התריס, יש גם מעקב אצל רופא מומחה במחלקת הריון בסיכון גבוה והחל משבוע 28 עשות פעמיים בשבוע מוניטור.הוא גם אמר לי שכדאי לבקש מרופא נשים לצאת לשמירת הריון כי אני עובדת 5 ימים כמורה בירושלים (ואני גרה בפתח תקווה). הרופא לא ממליץ שאעבוד אפילו 2-3 ימים עקב הנסיעות וזה יותר מדי מאמץ ומעמסה.
    הלכתי לרופא נשים והוא טוען שהרופא בביה"ח צריך לכתוב המלצה שלא כדאי לי לעבוד עקב קיצור צוואר הרחם והנסיעות לירושלים וכדומה אבל הרופא בבה"ח אמר שאין לו סמכות לכתוב אלא רק רופא נשים ושאני צריכה להתעקש.
    הלכתי שוב אליו והסברתי שוב את מצבי... והוא נתן אישור הריון וטען שלא בטוח שיקבלו את זה בביטוח לאומי כי כתב שהוא ממליץ שמירת הריון עד סוף הריון בגלל קיצור צוואר הרחם. האם זה מספיק להגיש לביטוח לאומי?מתי צריך להגיש את המסמכים האלו?
    האם באמת כדאי לצאת במצב הזה לשמירת הריון עקב הנסיעות לירושלים?
    אשמח לקבל תשובה
    תודה רבה רבה

4 תגובות
עמוד 1
  • שכחתי להוסיף שאני גם מקבלת דימומים קלים בערך כל פעם בכל חודש.
    האם יש מקום להתחשבות במצבי שהסברתי הנ"ל עקב קיצור צוואר הרחם ודימומים קלים?
    תודה
  • שלום רב

אינני יודע איזה מסמכים הרופא שלך מלא - אם אלו המסמכים המתאימים לשמירת ההריון, אז ברור שמספיק להגיש אותם וכדאי לצרף בדיקות שונות עשית. כל רופא נשים יכול למלא שמירת הריון, אך מקובל כי זה יהיה הרופא שמטפל בך, ואין הוא זקוק להמלצה של רופא אחר - יש לו שיקול דעת מלא בנושא, אך חוות דעת תומוכות יכולות לסייע באישור הבקשה.
    צריך להגיש את המסמכים הללו ברגע שיש לך אותם, אך לזכור כי שמירת הריון מתחילה רק כעבור חודש.
    אני מסכים שיש מקום לשמירת הריון, לפחות עד שבוע 34 בשלב ראשון

ד"ר הדר
  • לד"ר הדר,

תודה רבה על התגובה.
    רצוני להבין אם שמירת הריון מתחיל בעוד חודש אז ז"א שאני צריכה בינתיים להגיש חופשת מחלה למעסיק?
    תודה
    אלינור לוי
  • שלום רב

כן, כאשר את שמירת ההריון יאשרו לך בדיעבד כעבור חודש לפחות

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה