היי
,
ראשית - זה בסדר גמור לא להחשף.
שנית - אני תמיד בעד לסמוך על מי שמכירה אותך במשך שנים, ואת נפגשת איתה על בסיס קבוע.
בשביל זה היא נמצאת, ואם את לא סומכת על דעתה, זה קצת בעייתי...
אם אני מבינה נכון את מה שאת שואלת, את מתלבטת האם מצבך כרגע מצריך כדורים, או שניתן להסתפק בפגישות השבועיות עם הפסיכולוגית? הבנתי נכון?...
תראי, מבחינת מה שאת כותבת על הכדורים: אני לא יכולה להמליץ באופן חד משמעי.
אני עושה את זה (ממליצה או לא ממליצה) רק במקרים בהם אני מכירה אישית את המטופל/ת, מכירה את ההיסטוריה הרפואית, הנפשית ואת היסטוריית נטילת הכדורים/תכשירים אחרים לויסות מצב רוח ומיתון דיכאון.
בכל מקרה אחר, יהיה זה רק בלתי אחראי לתת עצה כזו או אחרת מעל דפי פורום אינטרנטי, מבלי להכיר היכרות אישית.
לגבי אלרגיה ל"רוב הסוגים" - אני מבינה שזה יכול להיות קשה מעט למצוא את הכדור המתאים, אבל צריך להבין שקיים מגוון גדול מאד של תרופות שנמצאות בשימוש, ואני כמעט ולא מכירה מקרים שבהם יש אדם שאלרגי לכל המגוון...
וגם אם כן, אם את מטופלת פסיכיאטרית (לפחות בעברך) את בוודאי מכירה שיטות ודרכים אחרות שעוזרות במקרים של דיכאון קליני קשה, ששום טיפול אחר לא נמצא אפקטיבי בו. הכתובת הנכונה להתייעצות לגבי טיפול תרופתי או אחר מתאים היא רק פסיכיאטר. רק הוא יכול להתאים כדור/טיפול מתאים אישית לך, ורק הוא יכול לקחת אחריות על התקדמות הטיפול תוך התחשבות באלרגיות, תופעות לוואי וכד'.
דבר נוסף - בהיותך מכירה את עצמך גם מתקופות קשות ורעות יותר (מבחינת המחלה), אני חושבת שרק את יכולה לומר על עצמך מתי המצב שלך הוא קשה בצורה כזו שצריך התערבות חיצונית, ומתי המצב יותר מתון וניתן לפתרון גם ללא התערבות כזו.
סמכי על עצמך, ואם את מרגישה שקשה לך מאד ואת זקוקה להתערבות נוספת, אל תהססי לפנות לאן שצריך.
אשמח להמשיך לייעץ, גם במייל פרטי:
[email protected]תרגישי טוב, שמרי על עצמך
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il