שאלות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי שרוני,

מזל טוב על הריונך!

יש לי שאלות בנוגע לנועה.
    נועה כבר בת חמש וחצי כמעט, עולה לכיתה א' והכי מתוקה בעולם.
    בפברואר האחרון היינו עם הבנות באילת ואז הבחנתי בכך שהיא קצת חולת שליטה.
    כל הזמן שאלות של :"מה נעשה?" "מה נראה?" וכו', אבל זה גולש מעבר לסקרנות הטבעית של הילדים, (אולי לא - תגידי לי את), היא אוהבת מאוד לדעת את סדר היום.
    כבר בבוקר היא אוהבת לדעת מה עושים אחרי הצהרים, חברה/חוג/הצגה/טלויזיה/גן שעשועים וכו'?
    עכשיו, אני טיפוס ספונטני, מה לי ומה נעשה אחרי הצהרים? תנו לי לעבור את הבוקר בשלום, אחר כך נחשוב... בכל מקרה, הגננת אומרת שהיא רוצה סדר יום מובנה גם אחרי הצהרים ויעצה לי להוריד את כמות הטלויזיה שהיא רואה (תכלס, הטלויזיה עובדת, אבל נועה לא תמיד יושבת ורואה טלויזיה, אלא עושה דברים והטלוזייה ברקע) עשיתי את זה ושיניתי את זמן המקלחת ל6 אחרי הצהרים, אבל בקרוב יהיה קיץ ומי אמר שנהיה בבית ב6? (כי היו מריבות סביב האמבטיה/דוש נועה אוהבת אמבטיה וניהלה איתנו קרב איתנים נגד נושא הדוש - היא הבטיחה שבקיץ לא תריב על דוש "כי חם")
    ואז יש גם שאלות נוספות :"אמא, מה את מכינה?" "אמא, למה?" (אפשר להשתגע מכמות הלמה שהיא שואלת......) וזה יכול להיות על כל דבר.
    אתמול שאלה אותי "למה אנחנו נולדים" - מה אני אמורה לענות לה על זה????
    הסברתי לה שכשהיא תגדל היא תבין, ועדיין שאלה "למה" ובסוף אמרתי לה שנולדנו ליהנות (כמו בפרסומת, אבל זה לא ממש סיפק אותה)
    איך אני אמורה להתמודד עם השאלות הפילוסופיות שלה?
    כבר הסברתי לה איך נולדים תינוקות ועל כך שהיא נולדה בניתוח, כבר הסברתי לה שיש לנו שלד, שרירים ואיברים בגוף, וגם על הכוכבים בשמיים אבל יש לה שאלות שאין לי תשובות עליהם.
    לפעמים, אנחנו נוסעים באוטו ויש חדשות והיא רוצה לדעת במה מדובר ומה זה "רוצח" או מה זה "שברים", ומה יש לבחור בתמונה על היד (ויש לו גבס כי דפקו לו מכות כי הוא ערבי/יהודי או השם יודע מה).
    להגיד לה שזה למבוגרים?

בקיצור - הצילו! תודה ושבת שלום.

רק בריאות.

---
    אמא מאושרת ומושלמת של קסם ופלא.
1 תגובות
עמוד 1
  • היי רעות ,
    אני חייבת לציין שאני פחות מבינה את הקשר בין הרצון של נועה לסדר יום מובנה, לבין ההמלצה של הגננת להוריד שעות טלויזיה.
    אמנם, יש דיון ושיח נרחב על חסרונות הטלויזיה לילדים, מול היתרונות (כן כן, קיימים גם יתרונות לצפייה במכשיר...), אבל במקרה הזה (של רצון לסדר יום מובנה וידיעתו), פחות מובן לי הקשר שעשתה הגננת.
    לגבי החלק הראשון של שאלתך, אני מצרפת לך שאלה ותשובה שהייתה בפורום לפני זמן מה, ויש לי הרגשה שתעזור לך:
    http://www.yoledet.co.il/forum/topic.asp?TOPIC_ID=243858
    אמנם נועה יותר גדולה מלהב, שעליה נשאלה השאלה, אבל גם בגילה של נועה עדיין קיים צורך בהבניית תחושת בטחון - וזו, בעקרון, מושתתת על שליטה על מה שקורה לנו...
    לדעתי, מאד יתכן שזה נובע משם.

על שאלות פילוסופיות ואחרות, אני מאמינה שכל אדם עונה בהתאם להשקפת עולמו, אמונותיו והבנתו - וזה אישי לגמרי...
    אבל, סתם לדוגמא, על השאלה כמו: "למה אנחנו נולדים?" ניתן לענות משהו בסגנון: "אנחנו נולדים כי ההורים שלנו מאד רצו שניוולד".

בעקרון, אני לא בעד התשובה: "זה למבוגרים", אלא בעד מתן תשובות לשאלות שהיא מציגה תוך ניסיון להבין מה היא באמת רוצה לדעת, ועד כמה הבינה את הנאמר.
    על השאלה: "מה זה רוצח?" או "מה זה שברים?" או שאלה על תמונה אלימה בטלויזיה/בעיתון, ניתן לומר: "כשתהיי גדולה אפשר יהיה להסביר יותר במדויק למה הרביצו/הרגו/פצעו את האיש בתמונה"... אבל תשובה שביסודה רק: "את קטנה, אי אפשר להסביר", בלי לעשות כל ניסיון להסביר מתפרשת על ידה יותר כדחייה או כחוסר סבלנות מאשר ככורח מציאותי.
    בהצלחה

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה