אמא אמא אמא אמא אמא אמא - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

13 תגובות
עמוד 1
  • גם אני אשמח לשמוע! הרבה פעמים היא קוראת לי בשביל לעשות בשבילה פעולות פשוטות שהיא מסוגלת בעצמה אבל כמו עידן כאילו מנסה פעם אחת ואומרת לא הצלחתי...
  • האמת,יש לך ילד נבון

• יואו',אני בשוק שעניתי לך כאן

• תודה למרווה! אני מסכימה עם דברייך, ומעריכה אותך על תשובתך המושקעת והחכמה.

עדי , ויפית
    איך עושים את זה?... ככה, אני מחלקת את תשובתי ל - 2:
    בחלק הראשון אני מסכימה עם דבריה של מרווה, כולל הדוגמאות וההסברים.
    תראי את הדיאלוג הזה:
    "דני: אמא, תקשרי לי את השרוך.
    אמא: בוא תנסה לבד, אני אדריך אותך.
    דני: אני לא יודע.
    אמא: לאט לאט לומדים, בוא תנסה.
    דני: אני אף פעם לא אדע.
    אמא (מתעקשת): אני אכוון אותך." (כצנלסון, ע., 2005)
    מוכר לך?...
    מלות המפתח בדיאלוג הזה הן: "אדריך אותך", ""לאט לאט לומדים", "תנסה", ו"אכוון אותך".
    חשוב לגייס המון סבלנות ולא להיכנע ולשות דברים למענו/ה. חשוב לעודד על הצלחות קטנות, ולראות כל ניסיון לעשות דברים ללא עזרה, גם אם הביצוע חלקי ולא מוצלח (ובמיוחד אם כך!).

החלק השני של תשובתי מכוון בעיקר לעדי, כיוון שאני קצת מכירה את הרקע הקודם:
    ילד שנמנע מלהתמודד עם דברים שהוא מסוגל (או יהיה מסוגל לאחר הדרכה ותרגול) לעשות יכול להיות גם ילד שפוחד מלהיכשל, וגם ילד שהתרגל שעשו למענו דברים גם כאשר יכל לעשותם לבדו, כיוון שלא נתנו בו אמון, רצו לחסוך ממנו כשלון או ניסו לחסוך בזמן ובמשאבים.
    פה כבר מדובר על רתיעה/הימנעות ששורשיה רגשיים יותר - ויתכן שנטועים בתקופת הפרידה שחוויתם.
    אני לא אומרת/קובעת שזה בטוח נמצא שם, אבל התנהגות תלותית שכזו יכולה להשתייך לחויה קודמת מהסוג שעבר עידן (והוא גם גדול יותר מאהוד, ויתכן שחוויות התקופה ההיא עדיין זכורות לו ומלוות אותו).
    התחילי עם המוצע בחלק הראשון, ותני לזה זמן. יתכן שזה יקח מעט יותר זמן - שוב - גייסי הרבה סבלנות!

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • תודה !
  • שמש היקרה

• מרווה
  • שמחה לשמוע מותק!
    תעדכני אותי בשלבים ובתגובות שלו.

תודה מרווה יקירתי!!
    שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • שרון

• תראי כמה שהיא זקוקה לחיזוקים..
    היא ממש אומרת לך את זה, בדרכה, בצורה די מפורשת..
    ו-לא, אני בשום פנים ואופן לא רואה את זה כ"מתנות כדי לקנות אותה".
    תהילה נמצאת עכשיו בזמן מאד לא קל לה. יש הרבה סיבוכים בחייה, יש עליה הרבה עומס רגשי, הרבה דברים מסביבה לא מובנים לה.
    היא "אומרת" לך בדרכה שהיא זקוקה להמון המון חיזוקים.
    ממש לא הייתי נכנסת איתה לעימותים עכשיו על הרקע הזה.
    זה זמן שבו את יכולה להיות יותר למענה ולחזק אותה בכל דרך - גם (ובעיקר) דרך חיזוקים חומריים, אבל לא רק!!!!!!!!
    חיבוקים, נישוקים, ליטופים, מילות חיזוק והעצמה - אלו רק יעזרו לה (ולך) להתגבר על הקושי שבתקופה הזו ולעבור אותה.
    באופן אישי-מקצועי, אני מאמינה בכל ליבי שחיזוקים חיוביים הרבה יותר יעילים ומהירים בעבודה החינוכית מאשר עונשים וחיזוקים שליליים.
    אין ספק שזה קשה וזו תקופה שדורשת הרבה יותר התגייסות ממך - אבל בסופו של דבר זו תקופה זמנית, וסופה לעבור, להשתנות בדרך כלשהי.
    ובפורום השני עניתי לשרשור שלך, אבל בטח כבר ראית.
    תהיי חזקה יקירתי
    שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • אני לא ממש יודעת לגבי השאלה אבל אפשר לתת הערה קטנה?

• מרווה רק עכשיו קראתי שהגבת לפניכן
  • !

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה