שינה אצל בת חצי שנה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום, יש לי כמה שאלות:
    1. הילדה שלי בת חצי שנה ועד לאחרונה ישנה לילה שלם (סביבות 7 וחצי עד 6 בערך) עם חיזוקי מוצץ מדי פעם. לאחרונה הייתה ממש מצוננת ולא הרגישה טוב בערך כשבועיים ואז כמובן שלא ישנה טוב ולא אכלה טוב. מאז היא מתעוררת כל לילה לאכול, אפילו פעמיים ומתעוררת הרבה סתם בבכי ואני מרגיעה אותה על הידיים. יש סיכוי שהמצב יחזור לקדמותו?...

    2. השינה אצלה במהלך היום הולכת ממש קשה, צריך להילחם על זה. בסוף היא נרדמת רק בעגלה על הצד ובנידנודים בלתי פוסקים וכל זה לחצי שעה בלבד. ניסיתי הכל - במיטה, בלול, ידיים וכו'. בעגלה אם אני שמה אותה על הבטן (ככה היא ישנה) אז היא ישר מרימה את הראש. באופן מוזר בערב היא נרדמת יחסית בקלות במיטה על הבטן. מה עושים??

    תודה!
1 תגובות
עמוד 1
  • הי
    פעמים רבות, מחלת ילד יכולה לגרום לנסיגה. בנוסף, לעתים סביב גיל חצי שנה מתעוררים קשיים בשינה גם ללא קשר למחלה. בוודאי שיש סיכוי שהמצב יחזור לקדמותו, אך לשם כך חשוב מאד לחזור לשגרה ולהגיב באופן מאד עקבי וברור להתעוררויות של בתך. ייתכן וזה ייקח קצת זמן, אך כך בתך תוכל לחזור בהדרגה להירדם בכוחות עצמה. ממליצה בגיל זה לא להרים על הידיים. אם בתך בוכה לדוגמא עשרים דקות ובסוף את מרימה אותה על הידיים, למחרת היא גם תהיה מוכנה לבכות שעה בשביל זה. ממליצה לשבת ליד בתך עד שהיא נרדמת ולסייע לה להירגע באמצעות טפיחות, או קולות מונוטוניים. כך מצד אחד תלווי את בתך, תהיי לידה ותתני לה מענה ומצד שני היא תקבל את המסר שהיא צריכה להרדם בכוחות עצמה. אפשר לקבוע שעות קבועות להאכלה ואז גם את וגם בתך יודעות שכל התעוררות שמתרחשת בין לבין, היא לא לאוכל.

    לגבי היום- אם בכל מקרה בתך לא נרדמת בלול / בעגלה / על הידיים, ממליצה לנסות להרדימה במיטה באותו אופן שציינתי קודם ולהשקיע כשעה בכל פעם להרדמה. היום הוא אכן יותר קשה ולילדים שלנו יש הרבה יותר סיבולת במהלך היום. חשוב להקפיד על מרווחים נכונים בין שינה לשינה, על מנת שבתך לא תגיע למצב של עייפות יתר, שבו הרבה יותר קשה להירדם. ממליצה להשכיב לשינה הראשונה ביום כשעה וחצי לאחר שמתעוררת. בהמשך היום, מומלץ להשכיב כשעתיים עד ארבע מרגע שמתעוררת בכל פעם. את השינה האחרונה ביום, מומלץ לתזמן כך, שתתעורר ממנה כשעה וחצי לפני שהולכת לישון בלילה (בכל אופן, מומלץ להשכיב בסביבות 19:00-19:30). על מנת להקל עלייך ועליה, ממליצה להתחיל לעבוד רק על השינה הראשונה ביום בעקביות ובהתמדה ובשאר הפעמים- להשכיב איך שיוצא. אחרי שתרגישי שהשינה הראשונה של היום מתחילה להסתדר, את יכולה לעבור גם לשינה שאחריה.

    בהצלחה !!!

    מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה