בעיית הרדמות רצינית.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי.. התינוק שלי בן 5 חודשים וקצת
    בלידה הוא היה במצוקה ונולד בסופו של דבר בקיסרי.
    חשבתי שאולי כדאי שאציין הכל כי אני באמת כבר די מיואשת..
    כרגע יש לנו בעיה מאוד רצינית בהרדמות..
    הוא יכול להיות מאוד מאוד מאוד עייף במהלך היום, בערך אחרי שעתיים-שלוש של ערות אבל בשום אופן לא מצליח לישון!
    מה לא ניסיתי.. במיטה, בעגלה, בידיים.. הוא לא מוכן כלום הוא פשוט נהיה מותש ומותש יותר מרגע לרגע עד שבסופו של דבר הוא מתחיל להיות מאוד לא נינוח ואפילו לפעמים לבכות ולצרוח מרוב עייפות..
    אני יודעת באופן וודאי שהוא עייף כי כל הסימנים מראים ככה.. העיניים נהיות קטנות ונפוחות, הוא מפהק, צובט את עצמו, צובט אותי משפשף את העיניים..
    אמרו לי שיכול להיות שזה קשור לאינטלגנציה גבוהה ושהמחשבות מפריעות לו לישון אבל נשמע לי טיפשי ואני חושבת שיש פה בעיה מאוד רצינית..
    זה מתיש אותי מאוד להסתובב איתו ככה שעות בנסיון להרדים אותו וכמובן שאותו בנסיון להרדם..
    בנוסף לזה הוא קם אחרי שמשכיבים אותו בערב כמה פעמים בשביל מוצץ ופעמיים בשביל אוכל במהלך הלילה.
    אני כבר לא יודעת מה לעשות.. מה צריך לשנות? אני עושה משהו לא בסדר?

1 תגובות
עמוד 1
  • הי
    ראשית, אציין מהי ההמלצה לגבי שעות שינה ומרווחים נכונים בין שינה לשינה, כיוון שהם מהווים בסיס מאד חשוב להרגלי שינה נכונים ותוכלי לוודא האם הם מתקיימים גם אצלכם. בגיל 5 חודשים, מומלץ לישון כ-10 שעות בלילה וכ- 5 שעות ביום (המחולקות ל- 3-4 פרקי שינה). מומלץ להשכיב לשינה הראשונה ביום כשעה וחצי לאחר שמתעורר בבוקר. לאחר מכן (במשך היום) מומלץ להשכיב כשעתיים עד ארבע לאחר שמתעורר מהשינה. את השינה האחרונה ביום, מומלץ לתזמן כך שיתעורר ממנה כשעה וחצי לפני שהולך לישון בערב. בכל אופן, בגיל הזה מומלץ להשכיב בסביבות 19:00-19:30 בערב.

ממליצה לנסות להשכיבו באופן יזום לפי המרווחים שציינתי, גם אם הם מתקיימים לפני שהוא מראה סימני עייפות. לעתים, סימני העייפות מגיעים כשהתינוק נמצא כבר במצב של עייפות יתר ואז קשה לו מאד להירדם וגם השינה פחות רציפה. מניסיוני, שמירה על מרווחים נכונים, יכולה להשפיע מאד לטובה על זמן ההירדמות (בהדרגה כמובן).

לגבי השינה ביום- ממליצה לבחור דרך פעולה אחת- לה**** לה זמן ולנסות אותה באופן עקבי בכל פעם. ייתכן וידרשו ממך המון סבלנות והתמדה בהתחלה, חשוב לזכור כי מדובר בתהליך הדרגתי. יחד עם זאת, כיוון שבנך לא נרדם בכל מקרה בעגלה או בידיים, ממליצה לנסות במיטה שלו- כדי להקל עלייך. את יכולה לשבת לידו ולטפוח עליו, או להשמיע לו קולות מונוטוניים, עד שנרדם.

לגבי המוצץ- בעוד כחודש חודשיים, אפשר יהיה להתחיל ללמד את בנך לקחת מוצץ באופן עצמאי, על ידי כך שתסייעי לו ותובילי את ידו לכיוון הפה כשהיא אוחזת במוצץ. בהמשך- אפשר להגיש לו את המוצץ ליד ולתת לו להתנסות בעצמו (במשך היום).

לגבי האוכל- בהנחה שבנך עולה כמצופה במשקל, אפשר להאכילו בכל 4 שעות לערך. תמיד כדאי להתייעץ עם טיפת חלב או רופא הילדים לגבי כמויות האוכל ואז לבחור שעות האכלה קבועות בלילה ולהאכילו בשעות אלו. כך גם הוא וגם את תדעו מתי הוא מתעורר לאוכל ומתי לא. באותן פעמים שאינו מתעורר לאוכל- תוכלי לעזור לו לחזור לישון באופן שציינתי. במידה והוא מתעורר פחות או יותר באותן שעות בכל לילה, אפשר לנסות לבחור שעות האכלה שיהיו דומות לשעות ההתעוררות שלו.

ממליצה להקפיד על טקס שינה שיכלול סדר פעולות קבועות, שחוזרות על עצמן בכל ערב לפני השינה. טקס השינה יכול לכלול לדוגמא- ארוחת ערב, אמבטיה רגועה, עיסוי (לפני או אחרי האמבטיה), הלבשת פיז'מה בחדר, "קינוח" לפני השינה ושיר / משפט לילה טוב.
    במהלך היום, לפני שאת משכיבה אותו, את יכולה לעשות טקס שינה קטן (בלי אמבטיה), על מנת לאותת לו שעכשיו הולכים לישון.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה