האם זה הגיוני? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי שרוני מה שלומך?
    יש לי שאלה.
    שמתי לב שלהב חייבת שגרה קבועה אבל עד לפרטים הקטנים.
    מה זאת אומרת? אתן כמה דוגמאות:
    1. בצחצוח שיניים היא חייבת קודם כל משחה אחת ואיתה מצחצחת מקדימה ואחר כך לשים משחה שניה ואיתה מצחצחת מאחורה ואומרת קבוע "כמו שאוסו עושה" (דמות טלויזיונית). ואז לוקחת את הכוס ממלאה מים ואומרת "אם שיהיה יותר מדי אני אשפוך" וקבוע תמלא מים עד הסוף ותשפוך קצת.
    2. כניסה לגן חייבת להיות בסדר קבוע, הולכים לתיקים , לבקבוקים, תליית השם, המעיל, ולדלת
    3. הליכה לשינה - קודם חייב תחרות לשירותים, אחר כך תאמר לי קבוע "אני אגנוב לך את הכרית" ואז אומרים שמע ישראל, ולהב חייבת לומר את המשפטים "מחר יום חדש צריך לחשוב מחשבות חיוביות"
    4. את ביצת ההפתעה היא תאכל בצורה מסיומת - קודם מסביב ואז את העיגולים בפנים

בקיצור יש עוד מיליון דוגמאות.

אם משהו לא נעשה לפי הסדר היא תכריח את כולם לחזור להתחלה ולהתחיל שוב.

אני חייבת לומר שעוד לא ראיתי דבר כזה - הילדה לא מסוגלת להתקיים בלי השגרה הזאת ואני פשוט לא מבינה אם זה דבר נורמלי והגיוני אצל ילדה בת 3.5.

3 תגובות
עמוד 1
  • היי סיוני ,
    ומה שלומך את?... שלומי טוב, תודה .

כן, זה הגיוני, ואף נורמלי.
    התנהגות שמוגדרת כ"כפייתית" (מעט או הרבה - השיפוט בקשר לזה הוא סובייקטיבי) היא אופיינית ונורמלית בגילאי 2-3 שנים, ו - 3.5 שנים עדיין נחשב כמשתייך לטווח גילאים אלו.
    בגילאים האלו, ההתנהגות הזו נובעת מהצורך בשליטה ואף נחשבת כשלב התפתחותי. ילדים, ובכלל כל בני האדם, זקוקים לתחושת בטחון, ולבניית תחושת בטחון בעולמם. חלק מתחושת הבטחון נרכשת, וקשורה - לקיום טקסים, למשל: טקס לפני ההליכה לישון, טקס פרידה לפני הגן, וכד'.
    על פניו, זה נשמע כמו תופעה התנהגותית נורמטיבית.
    הסייג היחיד הוא: האם התופעות האלו גורמות להפרעה תפקודית כלשהי של הילד/ה והמשפחה, ואז יש מקום לבדוק האם מדובר במשהו שהוא מעבר לתופעה הנורמלית-התפתחותית שתיארת, ושאליה התייחסתי.

על פניו, מתיאורך, נשמע לי שזו התנהגות נורמלית לחלוטין, וצפויה לעבור או לפחות להתמתן מאד עם הגדילה בגיל.
    ערב נעים...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • ממי המון המון תודה
    לא מתאים לי לא להודות - ופתאום קלטתי שקראתי ולא הגבתי
    נו מה נעשה קצת לחוץ בתקופה האחרונה - מקווה שתביני

אה כן ובשעה טובה, ממש שמחתי לקרוא את ההודעה שלך

• תודה סיון!
    ובקשר לתגובה?... ממש לא מחייב... בפרט לא בפורום הזה
    ותקופות לחוצות?... בזה אני דווקא מבינה משהו...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה