גודל עובר וניתוח קיסרי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר
    ילדתי לפני כ-5 שנים בת בשבוע 40+3 במשקל של 3.750 בלידה רגילה עם וואקום (הערכת משקל היתה כמעט זהה למשקל לידה).
    היום אני בשבוע 32 (עם בן). לפני כשלושה שבועות (כלומר שבוע 29) משקל העובר בהערכה היה 1.700. להבנתי זהו גם עובר גדול לשבוע הריון.
    מהרופא הבנתי שהעובר יצא אפילו גדול יותר מהבת שלי ויש סיכוי שאצטרך קיסרי אם יעבור את ה-4 קילו.
    האם בהכרח כל תינוק מעל משקל של 4 קילו מחייב קיסרי? אני לא מעוניית כלל בקיסרי.
    האם אכן יש סיכוי שהעובר ישקול למעלה מ-4 קילו?

מאחר ואני בהריון בסיכון עקב קרישתיות יתר וככל הנראה עם עובר גדול, האם ישקלו ליילד אותי לפני שבוע 40 ?
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,
    חשוב לזכור שמדובר בהערכת משקל עם סטיה של 10-15% לכל כוון.
    לצורך העניין העובר באחוזון 90, בדיוק כמו האחוזון שבו ילדת את הבת שלך. ניבוי של משקל העובר מאוד לא מדויק. החשוב הוא להעריך את משקל העובר בסמוך ללידה (ניתן בא"ס וניתן בהערכה ידנית - טובים באותה מידה)
    ההחלטה על צורת הלידה מערבת מספר שיקולים ולכן קשה לענות על השאלה בפורום הזה.
    לגבי קרישיות יתר - מומלץ לשאול בפורום הריון בסיכון גבוה.

בהצלחה!!
    ד"ר דוד דנון
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה