היי שרון. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • רציתי להתייעץ על משהו שכבר דיברת עליו פה אבל זה קצת מטריד אותי שאני לא יעשה טעות...
    אני בשבוע 32 ויש לי 2 ילדים הגדול בן עוד מעט 4 והוא מאוד בוגר ומבין שעוד מעט ב"ה יהיה לנו עוד תינוקת קטנה ואני משתדלת להסביר לו כל מה שכרוך בזה... והוא מאוד מתרגש.
    הקטן שלי בן שנתיים והוא ילד מאוד שובב ועצמאי אבל בשבועיים האחרונים אני מרגישה שהוא קצת יותר דביקי אלי (זה לא מפריע לי) אבל הוא גם התחיל להרביץ בגן ובבית בלילה הוא היה נרדם במיטה שלו ולעיתים נדירות על בעלי ובשבוע האחרון הוא רק בא לישון עלי אני יודעת שהוא מרגיש שעומד להתחולל שינוי ואני מסבירה לו כל הזמן שיש לנו תינוקת שעוד מעט תצא והוא אפילו דופק על הבטן ומחייך אבל קצת מטריד אותי הקטע של המכות ושל השינה. מצד אחד זה לא ממש מפריע לי אבל הוא כבר התרגל לישון במיטה שלו עם אחיו ופתאום הוא לא מוכן ואני קצת חוששת שהוא יתרגל לישון רק עלי רציתי גם לציין שהוא עדיין לא מדבר ואולי בגלל זה הוא התחיל עם המכות כי הוא לא יודע איך לבטא את עצמו. השאלה שלי היא האם להמשיך איתו כרגיל ולהסביר לו וגם איך להתמודד עם הקטע של השינה ושל המכות.

    תודה רבה
    מיכל.
1 תגובות
עמוד 1
  • היי מיכל ,
    בשעה טובה ללידתך הצפויה
    בהחלט יכולה להיות התנהגות רגרסיבית (= חזרה להתנהגויות "תינוקיות" יותר, שמהן כבר נגמל) עם הצטרפותו של חבר חדש במשפחה, ואף לפני כן.
    מבחינה זו, נשמע שבן השנתיים שלך מגיב באופן נורמלי וצפוי...
    מבחינת 2 הדברים עליהם שאלת, הייתי מפרידה ביניהם, ונותנת לכל אחד מהם התייחסות מעט שונה:
    1. השינה - הייתי מציעה לו "להיות תינוק" באופן מאד מבוקר: להציע לו שבמשך זמן מסוים מהיום הוא יהיה "התינוק של אמא". גבולות הזמן הזה יהיו ברורים, ובתוכם הוא יוכל לשבת על ידייך, להתכרבל בחיקך, להירגע בחיבוקך... כאמור, זה יהיה לזמן מוגבל בו תשחקו ב"אמא ותינוק". במהלך היום יוגמשו מעט הדרישות ממנו והוא יוכל לקבל מעט יותר עזרה בהשוואה לעבר, כלומר: אפשר לעזור לו להתלבש או להתרחץ, גם אם כבר עשה זאת בעצמו. במקביל, יודגשו הזכויות והיתרונות שלו כגדול, כולל העזרה שיגיש לך בטיפול בתינוק, והערכת העזרה הצפוי הזו על ידך.
    תהליך זה יוכל להיות מלווה בהתבוננות באלבום התמונות שלו כשהיה תינוק (כדי להראות לו שגם הוא זכה לטיפול מסור...), וכן באמירה מפורשת של הדברים, כדי לעזור לו להיות מודע להם.
    2. המכות - פה הייתי נוקטת בדרך הרבה יותר החלטית, והייתי שמה גבולות ברורים לקנאה/כעס וביטוייהם אצלו. מותר לומר שכועסים, מותר לבעוט (בכדור), מותר לקרוע (עיתונים ישנים), מותר לזרוק (חיצים) - אך אסור להרביץ! לא בגן ולא בבית! תגובה תקיפה ואסרטיבית - תביא להפסקת ההתנהגות. מיצוי חלופות לתוקפנות (כדור, עיתונים ישנים, חיצים וכד', ואולי גם ביטוי ויזואלי בעזרת צבעים ואולי חימר) תקל על מציאת נתיב ביטוי מעודן כחלופה למכות.



    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

    www.sh-cbt.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה