על הסף.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הבת שלי בת חצי שנה ובחודש האחרון פשוט מתעוררת כל לילה ב- 3או 4 בבוקר וזהו נגמר הלילה. לציין, כי היא לא מבקשת אוכל אלא פשוט רוצה לשחק - מדברת לעצמה צוחקת ואחרי שאני לא משתפת איתה פעולה אז היא מתחילה לצרוח אבל.... בהיסטריה

1 תגובות
עמוד 1
  • הי
    התעוררות לפנות בוקר, היא תופעה מוכרת ואין ספק שלא קלה להתמודדות בשעות אלו... בנוסף, בגיל חצי שנה צרכי השינה משתנים וזהו גם ציון דרך מבחינה התפתחותית ולכן ילדים רבים מגלים בגיל זה קשיים בשינה, גם אם לא היו קודם לכן.

אז מה עושים? על מנת לדעת אם היא ישנה יותר / פחות מדי והאם מתקיימים המרווחים הנכונים, יש לוודא כי בתך ישנה כ- 11 שעות בלילה וכ- 3 שעות ביום, המחולקות לשלושה פרקי שינה. מומלץ להשכיב לשינה הראשונה ביום כשעה וחצי לאחר היקיצה. לאחר מכן, מומלץ להשכיב בכל פעם כשעתיים עד ארבע מרגע שמתעוררת. את השינה האחרונה ביום, מומלץ לתזמן כך שתתעורר ממנה כשעה עד שעה וחצי לפני שנת הלילה. בכל מקרה, מומלץ להשכיב בגיל זה בסביבות 19:00-19:30 (ואפשר אפילו קודם).

לגבי האוכל- ראשית, יש לוודא כי בתך עולה כמצופה במשקל (ואני בטוחה שאת עושה זאת בביקורייך בטיפת חלב). שנית, אני ממליצה על הספר "טעמים ראשונים" של מיכל וקסמן – שם ניתן למצוא הסברים מפורטים על המעבר למזון מוצק וגם מה וכמה מתאים לכל גיל. אם בתך עולה כמצופה במשקל, את יכולה לתת לה ארוחת לילה ("האכלת חלום") בסביבות 23-24 (מומלץ לבחור שעה קבועה) ואז להאכיל שוב החל מ- 05:00 ולנסות להחזיר לישון. כך גם היא וגם את תדעו שיש שעות קבועות לאוכל וכל התעוררות בין לבין – חוזרים לישון.

לכן, אם בתך מעוררת ב- 03:00-04:00, ממליצה לקחת כסא ולשבת לידה עד שנרדמת (גם אם היא בוכה מאד). כך למעשה היא מקבלת מענה לבכי כי את נמצאת לידה ומלווה אותה ומצד שני, היא לומדת בהדרגה להירדם בכוחות עצמה ו"לכוון" את השעון הביולוגי שלה לאזור הבוקר. את יכולה בזמן זה לטפוח עליה ולהשמיע לה קולות מונוטוניים על מנת להרגיעה. ממליצה לא להוציא ולהרים, כיוון שאז האכזבה גדולה כשחוזרים למיטה ולפעמים ההירדמות הופכת קשה עוד יותר.
    ייתכן ובהתחלה יידרשו ממך המון סבלנות והתמדה, אך כך תלמד בתך בהדרגה להירדם שוב בכוחות עצמה.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה