מתלבטת... צריכה עזרה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי לכולן,
    לפני שבועיים בערך עברתי הפסקת היריון מתוכננת בשבוע 23. מה זה "מתוכננת"? - כמובן שלא מבחירה ומרצון שלנו חס וחלילה, אלא פשוט כי ראו במי השפיר בעיה והרופאים המליצו לנו חד משמעית להפסיק את ההיריון באותו הרגע. עברתי הפסקה בבילינסון באמצעות טבליות ציטוטק.
    כל הסיפור הזה הוא חוויה נוראית, אבל אני מרגישה שאני מצליחה להתקדם. נתנו לי 3 שבועות בבית למנוחה, ונותר לי עוד שבועיים בבית. פיזית אני מרגישה הרבה יותר טוב - בהתחלה הייתי מעוכה - חלשה נורא פיזית ואני משערת שגם נפשית. סבלתי מכאבי בטן ודימומים קשים. עכשיו, תודה לאל, אני מרגישה טוב יותר. יש לי הרבה יותר כוח, אני מצליחה לעשות דברים בבית, ואפילו - ואולי דווקא בגלל זה - יש לי איזו תחושה מבצבצת של 'לא נעים לי להיות בבית - עובדה שאני כבר בסדר'. מצד שני, אני מנסה לתת לעצמי להינות עד כמה שאפשר מהמצב. אולי אתן קוראות את זה וחושבות שאני נוראית ואטומה ולא רגישה, אני מקווה שלא תחשבו כך. אני כן חושבת על הדברים, אבל משתדלת לא לשקוע בזה. בהתחלה היה לי קשה להתמודד דווקא עם התחושה של ה'בסדר', גם פיזית וגם נפשית. עכשיו אני יותר מרשה לעצמי. חברה שלי, שגם עברה סוג של הפסקת היריון (מוקדמת, בשבוע 10 כי לא ראו דופק) אמרה לי שזה בסדר, כי אפילו ב'שבעה' לא בוכים כל הזמן.
    אני לא יודעת.... - אני מפחדת שאולי אני באמת אטומה למה שקורה לי, למה שקרה לי.
    ויש עוד עניין - אני עובדת במקצוע טיפולי. אני מפחדת שדווקא בגלל זה, כשאחזור לעבודה - אז הכל 'יבוא לי בהפוכה', שאני אתמוטט או אשבר או לא יודעת מה. וזה מפחיד אותי...
    בעצם, יש לי 2 שאלות אליכן -
    1 - האם עוד מישהי מרגישה כמוני, כלומר, האם אתן מרגישות שאתן כן מצליחות לעבור הלאה (זה לא שאני שוכחת מזה, ממש לא, אבל זה כן שאני לא חושבת על זה כל היום ולא באבל כל היום)? אני נשמעת לכן נוראית??
    2 - בגלל כל מה שכתבתי, אני חושבת ללכת לטיפול. מישהי מכירה מטפלת (פסיכולוגית / עובדת סוציאלית) טובה באיזור תל אביב / רמת גן / גבעתיים, שמקבלת דרך קופ"ח?
    תודה לכולן....

6 תגובות
עמוד 1
  • היי נועה נלך לפי סדר שאלות שלך ,אני בעצמי עברתי גרידה בשבוע 7 עקב יתפתחות לא תקינה של הריון ,זה היה הריון שני שלי ומאד אבל מאד רצוי ,בכיתי המון ,סבלתי מכאבים חדים ודימומים,אבל הכי כואב היה בלב,כל זמן שאלתי את עצמי למה ו איך קרה לי ,אם הזמן השלמתי עם זה עד כמה שאפשר ,ובגלל זה לא חושבת בכלל שאת אטומה ו נוראית כמו שכתבת וזה בסדר גמור שאת ממשיכה הלאה ולא מתאבלת ימים שלמים,גם אני חושבת על זה עדיין מידי פעם ,אגב היום בדיוק חודשיים מאז שעברתי גרידה,מאז כבר קיבלתי שני מחזורים ומשתדלת להסתכל על חצי הכוס המלאה.זה שאת נקלטת זה כבר סימן טוב ושאת לא צריכה לעבור את טיפולים כל-כך קשים שעוברות בנות אחרות.לגבי שאלה שנייה שלך את אמת אני לא מכירה שום פסיכולוגית (את יכולה לברר דרך הקופה שלך).אני מקווה מאד שעזרתי לך קצת ,תכתבי לי איך את.
  • הי מרגו, תודה על התשובה.
    חשוב לי להדגיש שגם אצלי היריון היה רצוי ומתוכנן ושנינו (גם אני וגם בעלי) מאד שמחנו על ההיריון ומאד התעצבנו על התוצאה הסופית.
    אני אמשיך לחפש פסיכולוגית או עו"ס... תודה!
  • אז ככה קודם כל קבלי חיבוק ענקי עברת חוויה ממש לא פשוטה מנסיון שלי כל יום שעובר והדברים שוקעים אנחנו מעכלים ויכולים בכלל להבין מה קרה לפי מה שאת מספרת הכל קרה כל כך מהר אני אכן ממליצה לך ללכת לטיפול ולעבד את החוויה הזו לפני שאת באמת ממשיכה הלאה להריון הבא
    בקשר לזה שאת עובדת במקצוע טיפולי אז ככה גם אני מטפלת והמסע הלא פשוט שלי העצים ותי זה לא אומר שהיה לי קל אבל נתתי מקום לרגשות שלי וטיפלתי בהתאם אם את מרגישה שאין בך את היכולת להכיל כרגע א אחד ושאין לך כרגע כח אז פשוט תאריכי את חופשת המחלה שלך
    הנפש שלנו חזקה וחכמה יותר ממה שאנחנו מסוגלים בכלל להבין אל תנסי לתת שם לכל דבר פשוט תהיי תהיי קשובה לעצמך ולרגש שלך אין פרוטוקול ידוע מראש איך חווים את האובדן הזה כל אחת בדרכה כל מה שאת חשה הוא לגיטימי וזה לא שאת אטומה למה שקרה זה מנגנוני הגנה וזה בסדר
    סליחה על הסירבול בתשובה אני כותבת מהאייפון חחחח
    אנחנו פה לתמיכה
  • נועה

• נועה היי!

את ממש לא אטומה לדעתי... זו הדרך שלך להתגבר והאמת שאני מקנאה בך שאת כך! זה אומר שאת בן אדם חזק ואופטימי..
    אני למשל עברתי גרידה לפני 8 שבועות ועדיין לא מצליחה להתגבר... כל בוקר אני קמה וזה הדבר הראשון שאני חושבת עליו... וזה בכלל שינה לי את כל פרספקטיבת החיים... בקיצור, עדיף לך ככה וכל הכבוד לך!
  • נועה היקרה תקשיבי ותקשיבי טוב זה מצויין תמשיכי הלאה על תחשבי על זה בכלל אם את יכולה את לא צריכה שום פסיכולוגית גם אני ליפני שלושה שבועות היה לי לידה שקטה בשבוע 21 הייתי שבר כליי לא היה לי כוח לקום מהמיטה עד שזיעזעתי את עצמי ואמרתי מספיק אז גם אני לא חושבת על זה יותר מידי פעם זה מהדהד ואז אני דוחפת את זה החוצה בקיצור יישר כוח תצליחי וסוף מעשה במחשבה תחילה תצליחי ושכולן נצליח אמן אמן חג פסח כשר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה