חדר לטראלי סמאלי מורחב - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי, אני בהריון שלישי בשבוע 30+5 אני בת 32 וחצי ויש לי עובר זכר בסקירה המורחבת בשבוע 24 נאמר לי כי אגן כליה שמאלי מורחב קל והמשכתי מעקב בכל שבועיים בבדיקת המעקב שביצעתי השבוע נראה כי האגן כליה השמאלי הינו 7 מ"מ אך נמצא ממצא נוסף שישנה הרחבה בינונית בחדר הלטראלי של המוח 12 מ"מ הפנו אותי לבדיקות גנטיות ולסקירה ממוקת מוח וכליות
    מיותר לציין את רמת הלחץ שלי מאחר ונקבעו לי תורים רק לעוד שבועיים מס' שאלות בנושא:
    1. האם יש קשר בין ממצאי ההרחבה במוח להרחבה בכליה?
    2. האם לא מאוחר מידי לבצע את כל הבדיקות הללו (אני אמורה ללדת בשבוע 38 קיסרי , פעם שלישית)
    3. מה ההשלכות שיכולות להיות מהרחבה כזו ומה הסטטיסטיקה אומרת

אני יודעת שזה ארוך אבל אשמח לכל בדל מידע
    תודה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום לך,
    מכיוון שמדובר בבדיקה ראשונית כדאי יותר לדבר על הבירור בשלב זה. לא תמיד קל למדוד חדרי מח בשליש השלישי של ההריון ולכן במידה ועולה חשד להרחבה מפנים לסקירה מכוונת שבה בודקים שוב את מבנה המח (לא רק חדרים) ומודדים שוב את רוחב חדרי המח. במידה ומדובר בהרחבה אמיתית, כלומר מעל 10 מ"מ יש צורך לנסות למצוא גורם ולכן נשלחת לייעוץ גנטי, ואולי גם לבדוק נוכחות של נגיף CMV, ואולי גם MRI של מח העובר.
    רק לאחר שכל הבירור נעשה ניתן להתייחס לממצא כאל הרחבה מבודדת, או בעיה יותר מורכבת.
    אני אתייחס רק להרחבה מבודדת, כלומר ללא גורם שנמצא וללא סיבוכים אחרים. מקובל להתיחס להרחבה עד 12.0 מ"מ כהרחבה קלה. התוצאות של הרחבה קלה טובות והסיכון לבעיה התפתחותית לילד נמוך מאוד, אם כי מעט מוגבר ביחס לשאר האוכלוסיה.
    לשאלותייך האחרות, לא נראה שיש קשר בין הרחבת אגן הכליה לחדר המח. מבחינת הבירור, כמובן שלא מאוחר מדי, אם כי יש המעדיפות לא לעשות בירור בשלב הזה של ההריון ולחכות לאחר הלידה, ואחרות מעדיפות לעשות את הבירור המלא כדי לזהות בעיות נוספות היכולות להשפיע משמעותית על התפתחות המוח של העובר.
    אני בטוח שתקבלי מידע רב יותר מהרופאים לאחר שתשלימי את הבירור והתשובות יהיו יותר קלות.
    בהצלחה
    ד"ר דוד דנון
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה