כמה שאלות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מיטל שלום!

    אני רוצה לפתוח ולומר תודה- אני פועלת לפי העצות שלך מגיל אפס של הבת שלי (היום כמעט בת 4 חודשים), ואני רוצה להגיד ממש ממש תודה כי העצות שלך עשו לי את החיים להרבה יותר קלים.
3 תגובות
עמוד 1
  • הי ג'ני

    אני ממש שמחה לשמוע. כל הכבוד לך על המודעות והיישום. אכן לפעמים תשובות שניתנות לאמא מסוימת, יכולות מאד לסייע גם לאמהות אחרות.

    אכן חשוב לבדוק גם מה קורה בכל היממה. אם בתך מגיעה ל- 14-15 שעות שינה ב- 24 שעות, זה בסדר. יחד עם זאת, חשוב לבדוק שלא נפתחים פערים גדולים מדי במהלך היום (יותר מ- 4 שעות ללא שינה, או יותר מ- 1.5-2 שעות לפני שנת הלילה). במידה וקיימים פערים גדולים, הייתי מסדרת קצת אחרת את השינה. אפשר להקדים את שנת הלילה לסביבות 19:00 ואז הלילה לא יימשך לתוך היום. אך כאמור, אם הפערים נשמרים – זה מה שחשוב.

    לגבי הבכי במהלך היום – זה נכון שיש תינוקות שכבר מתעוררים "בשקט" בגיל הזה, אבל יש גם תינוקות שלא. תינוקות הם מאד שונים זה מזה ואין משהו אחיד שאמור להתרחש אצל כולם בעניין זה. אני ממליצה באופן כללי, לא להסתכל "לצדדים" (למרות שזה מאד מאד קשה ? ). אפילו בין אחים, קיימים שינויים גדולים מאד ופעמים רבות הורים תוהים מדוע לילד הראשון היו הרגלי שינה מסוימים ולילד השני / השלישי – היו הרגלי שינה אחרים לגמרי.

    על מנת להפחית את הבכי, ממליצה לשים את בתך במיטתה פעם – פעמיים ביום, למשך כמה דקות ולשחק איתה שם במשהו נחמד (קוקו / לשיר שיר / סבתא בישלה דייסה וכו'...). כך תוכלי ליצור הקשר חיובי למיטה עבור בתך. בנוסף, על מנת שהטפיחות לא יהפכו ל"משענת" לשינה – ממליצה להפחיתן בהדרגה. לדוגמא: להחליט שיושבים לידה במשך כמה דקות ואז טופחים במשך חצי דקה וחוזרים חזרה לשבת. בכל כמה ימים, ממליצה להוריד את זמן הטפיחות.

    בתך נרדמת ללא קשיים בלילה וזה מצוין (ואני מצטרפת ל"טפו טפו טפו"). עם קצת עזרה ממך, היא תוכל ללמוד בהדרגה כיצד לעשות זאת גם במהלך היום.

    בהצלחה !!!

    מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • תודה על התשובה...

    רק הבהרה אם אפשר- כשאת אומרת "להחליט שיושבים לידה כמה דקות ואז חצי דקה טפיחות", אם בזמן ה"ישיבה" היא בוכה, אז להמשיך לשבת עד שעוברות הכמה דקות?

    ועוד שאלה שצצה לי: את אומרת שהרבה בנות "להחליט על שעו תמסויימות שמאכילים בלילה ושאר הפעמים שמתעוררת להרדים ע"י מוצץ או טפיחות וכו'".

    איך אפשר להחליט על זמני האכלה?? ואם ההחלטה שלי להאכיל ב-3 בלילה לדוגמא, אבל הילדה התעוררה ב-2. איך אני יודעת שזה לא מרעב?

    קצת קשה לי להבין איך אפשר "להחליט"
  • הי ג'ני.
    אם בזמן הישיבה היא בוכה, אפשר להשמיע קולות (כמו ששש) ולהמשיך לשבת עד שקמים לטפוח.

    לגבי האכלה בלילה- ממליצה לעקוב במשך כמה ימים ולבדוק האם היא מתעוררת פחות או יותר בשעות קבועות וכך להתאים גם את שעות ההאכלה. (בגילה של בתך, אפשר להאכיל בכל 3-4 שעות). חשוב לציין שבגלל שבתך עדיין קטנה, כמובן שיש מקום להיות גם קשובים לה ויכולות להיות פעמים שבהן היא רעבה תוך זמן קצר יותר.
    בתשובתי לגבי שעות ההאכלה, התכוונתי בעיקר לכך שאם בתך אכלה בלילה רק לפני חצי שעה לדוגמא ואז התעוררה, סביר להניח שזה לא מרעב והייתי עוזרת לה לחזור לישון בכוחות עצמה.

    בהצלחה :-)

    מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה