הבן שלי שוב נושך - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

4 תגובות
עמוד 1
  • היי רינת וברוכים הבאים לארץ!! יופי לשמוע שאתם כבר כאן...!
    תראי, כבר כתבתי לך בעבר לא פעם אחת לגבי עניין הנשיכות של ניתאי. אני מניחה שהדברים היו מקבילים לכל עניין המעבר שלכם לארץ, ושאולי הרגשת פחות בנוח לערב גורם טיפולי בארץ רחוקה.
    כעת, כשאתם בארץ, יתכן שיש יותר מקום לבקש (ולקבל) התערבות יותר ממוקדת לעניין הנשיכות.
    אני מניחה שאת מבינה שמכאן, מהפורום - דרך האינטרנט - אפשרויות הסיוע שאני יכולה להגיש, הן די מצומצמות ומוגבלות.

בגיל 2-3 שנים הילדים הנושכים הם ילדים שעדיין לא מדברים ולא מצליחים לבטא עצמם וליצור קשר בדרך אחרת - אני מבינה ממך שסיבה זו לא מתאימה לניתאי, שכבר מדבר ומתבטא.
    סיבה נוספת - המסר שאסור לנשוך לא הועבר באופן חד משמעי (למשל, כשההורים מאפשרים לילד לנשוך אותם בבית).
    סיבה שלישית - ילדים שיש להם רווח משני מהנשיכות (לומדים לשלוט בסביבה וזוכים בויתורים, "העיקר שלא ינשכו").
    ילדים כועסים, מתוסכלים או מפוחדים שעלולים לבטא רגשותיהם ע"י נשיכה,
    או:
    ילדים שסובלים מחסך בגרויים רגשיים וגופניים.

במקרה כזה, של נשיכות חוזרות ונשנות, יש לנסות ולהעריך איזה מהגורמים הנ"ל עשוי להסביר את ההתנהגות, ולפעול לפיו.
    את זה עושים בעזרת גורם מקצועי - למשל, הפסיכולוג ההתפתחותי/החינוכי המלווה את הגן. זה ינסה לערוך תצפיות כדי לבדוק באילו מצבים הילד נושך. יש ילדים שנושכים כשהם חשים מותקפים, כשלועגים להם, כשלוקחים מהם משהו, כדי להפסיק אלימות של ילד אחר כלפיהם, כשהם חשים חסרי אונים או אפילו כדרך להגן על ילד אחר שמותקף או כדי לנסות ליצור קשר...

נראה לי שבנקודה זו - תצפיות של איש מקצוע הן קריטיות להמשך ההתמודדות עם הבעיה, ולהצלחת ההתערבות שתוביל בסופו של דבר לפתרון העניין.

בהצלחה רבה, שוב - ברוכים הבאים,
    ושבת שלום ומנוחה.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il

• היי, שבוע טוב
    כן, אני חושבת שיש מקום לבדוק את זה שוב עכשיו, ו-תשמעי: לערב את פסיכולוגית הגן זה אף פעם לא מזיק, בפרט כאשר יש סיבה מוצדקת לכך, והנשיכות כפי שאת מתארת אותן מהוות סיבה מוצדקת לעירוב גורם מקצועי כמו פסיכולוגית הגן.
    ובפרט - כשכבר ניסית כל כך הרבה דברים ובמשך פרק זמן די ממושך, ללא תוצאות משביעות רצון.

רינת, "נושך כי מושך תשומת לב" - זו הגדרה מאד (מאד) כללית ו-- איך אומר זאת?... לא ממש הגדרה מקצועית...
    כי ילד יכול "למשוך תשומת לב" ממגוון עצום של סיבות: החל מהולדת אח חדש, דרך סבל ממגבלה גופנית כלשהי, ועד למצוקה נפשית כלשהי.
    2 הסיבות האחרונות מהוות (כל אחת מהן) עולם ומלואו בסבך מצבים, הגדרות ודרכי התמודדות שונות, מגוונות וספציפיות.
    כך ש-לומר ש"הוא נושך כדי למשוך תשומת לב" נשמעת לי אמירה שנאמרת כלאחר יד, וללא לקיחת אחריות טיפולית כלשהי.
    הגיע הזמן שמישהו יקח אחריות טיפולית על הסיבה האמיתית שמביאה את ניתאי למצבים בהם הוא נושך בכזו אינטנסיביות, וללא תגובה לכל מהלך שאת מנסה לעשות כדי לטפל בזה.
    הייתי בהחלט מערבת את פסיכולוגית הגן ופותחת את העניין לאבחון/הסתכלות חוזרת.

המון בהצלחה, ואם את עדיין זקוקה לעזרתי, אשמח לסייע.
    שרון.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • תודה שרון בהחלט אנסה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה