בעיית שינה בעריסה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הילד שלי בן חודש ובימים האחרונים התחילה לי בעיה איתו ,נראה לי שהוא לא אוהב את העריסה שלו,בלילות אחרי שהוא מסיים לאכול אני מנסה להשכיב אותו לישון והוא ישר בוכה ,אני לוקחת אותו אליי והוא נרגע . במיטה שלנו הוא מצליח להרדם וככה יצא שבלילות האחרונים הוא נרדם עליי או על בעלי או במיטה שלנו ביננו.אמרו לי שזו טעות איומה כי הוא מתרגל ויהיה לי קשה להפסיק לו את זה אבל אני אובדת עצות .בטיפת חלב אמרו לי שהוא כן צריך את החום של אמא ואבא.אז מה לעשות? לתת לו לבכות עד שיירגע או להרים אותו?
1 תגובות
עמוד 1
  • הי
    הבן שלך עדיין מאד קטן ומאד הגיוני שהוא עדיין זקוק לעזרה שלך כדי להרדם (לא בטוח שהוא לא "אוהב" את העריסה, לפעמים זה פירוש שלנו).. אצל תינוקות בגיל זה, השינה עדיין לא ממש מסודרת והם ישנים רוב שעות היממה. זה נכון שבנך זקוק להרבה חום של אמא ואבא, אך אין זה סותר – אפשר להעניק לו המון חום ומגע במהלך שעות הערות שלו.

לשאלתך, אני לא ממליצה לתת לו לבכות עד שיירגע, הוא עוד קטן וזקוק לך. את יכולה להרגיע על הידיים ואז להעביר לעריסה ולהמשיך שם את ההרדמה באמצעות טפיחות / מגע / קולות מונוטוניים.

לגבי השינה המשותפת – יש לכך פתרון והוא "מיטונת" – מדובר בעריסה שנצמדת למיטת ההורים ואז מצד אחד הוא ישן בעריסה שלו ומצד שני יחד אתכם. שינה במיטה שלכם יחד אתכם, פחות מומלצת מבחינה בטיחותית.

למעט ההיבט הבטיחותי אותו ציינתי – אל תתני לדעות השונות להשפיע עלייך ואל תנסי לעשות דברים שאת לא שלמה איתם, רק כי "אמרו לך". עשי כרגע מה שטוב לך ומה שמאפשר לך להמשיך להתנהל באופן שמתאים לך. אם טוב לך להרדים על הידיים – עשי זאת. אם יש לך כוחות, את יכולה להתחיל את ההרדמה על הידיים וכאשר הוא כמעט רדום, להמשיך את ההרדמה בעריסה כפי שציינתי וכך ללמדו לאט ולהדרגה להירדם בכוחות עצמו (ושוב כאמור, אני לא ממליצה לתת לו לבכות מבלי לתת לבכי מענה). ואת יכולה גם לפעמים לעשות כך ולפעמים כך.
    ככל שבנך יגדל, אפשר יהיה להתחיל להפריד בין יום ולילה ולהקנות סדר יום. כרגע, חשוב להרדימו במהלך היום בכל שעה עד שעה וחצי מרגע שהתעורר.

בהצלחה ומזל טוב !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה