התייעצות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולן. אני חדשה בפורום אבל אמא כבר וותיקה.
    יש לי שתי בנות אחת בת 9 והשניה בת 6 ונסיך שלישי בן שלושה וחצי חודשים.
    עברו 6 שנים מאז הייתי אמא לתינוק ואני ממש כמו אמא חדשה - לא זוכרת כלום על הגילאים הללו.
    הרי השאלות:
    בני היקר עד גיל חודשיים וחצי ישן נפלא את הלילה. הוא היה מתחיל עם 5 שעות שינה, אח"כ שלוש וקינח בעוד שעתיים. ממש אין מה להתלונן וזה עוד כשינק מלא!!!
    מגיל חודשיים וחצי פתאום הוא החל להתעורר לאוכל כל שעתיים וגם כשאני מנסה להחזיר מוצץ הוא ממש מסרב ורוצה לאכול. הוא אינו מתחיל לחגוג וחוזר ישן לישון אך עדיין הקימות כל שעתיים משגעות אותי.
    מגיל שלושה חודשים וחצי הפסקתי להניק וגם עם בקבוק הוא עדיין מתעורר כל שעתיים לאכול. רציתי לדעת הכיצד זה יכול להיות כי הרי הגיוני שזה יהיה להיפך - ככול שגדלים מתעוררים פחות לא??
    ושאלה נוספת: הוא החל ללגת למעון ושם ישן פחות בגלל הרעש. הוא מגיע הביתה גמור וכל ניסיונותיי למשוך אותו עולים בתוהו, הוא פשוט מיילל ורוצה לישון. כך יוצא שהוא מתחיל את הלילה ב17:30 או 18:00. היום הוא הפליא והתחיל ב16:30 והוא מסרב להתעורר.
    אני מנסה להעיר אותו אחרי שעה אך הוא בשניה עמוקה של לילה.
    האם עוד מוקדם מדי לנסות לסדר את השינה ופשוט עליי לחכות בסבלנות ולתת לו לישון כאשר הוא רוצה או שכן יש מה לעשות??.
    אשמח לכל תשובה.
    שירלי

1 תגובות
עמוד 1
  • הי שירלי
    לא תמיד ככל שגדלים מתעוררים פחות. נכון, ככל שגדלים משתנים צרכי השינה, אבל לעיתים סביב 3-4 חודשים, תינוקות שישנו נפלא, מגלים פתאום קשיים בשינה, בשל קפיצה התפתחותית וסיבות נוספות.

    בגילו של בנך, הוא זקוק ל- 5 שעות שינה ביום (המחולקות ל- 3-4) פרקי שינה ול- 10 שעות שינה בלילה. במהלך היום, רצוי להשכיבו בפעם הראשונה כשעה עד שעה וחצי לאחר שמתעורר. בהמשך היום, מומלץ להשכיבו כשעתיים שלוש לאחר שמתעורר ואת השינה האחרונה ביום, מומלץ לתזמן כך שיתעורר ממנה כשעה עד שעה וחצי לפני שנת הלילה. לדוגמא: יתעורר ב- 17:30 לערך ויתחיל את שנת הלילה ב- 19:00 (זו בערך השעה המומלצת לגילו). תזמון נכון של פרקי השינה במהלך היום, יכול לסייע לכם גם עם הלילה (יש לכך השפעה על שנת הלילה).

    במהלך הלילה עצמו, ממליצה לבחור שעות קבועות להאכלה (גם אם בנך פתח פערים גדולים קודם לכן, זה בסדר גמור אם עכשיו דורש לאכול ואפשר להאכילו בכל 3-4 שעות). נסי להאכילו בכל 3 שעות ובכל התעוררות שלא לאוכל, שבי לידו עד שנרדם ועזרי לו להירגע באמצעות טפיחות / קולות מונוטוניים. ייתכן ותידרשי להמון סבלנות והתמדה, אך כך תוכלי לסייע לו ללמוד בהדרגה להירדם בכוחות עצמו.

    לגבי שאלתך השנייה- מומלץ לנסות לרתום את המעון לשיתוף פעולה עד כמה שאפשר ולבקש מהם במידה ואפשרי, לתזמן את פרקי השינה כפי שציינתי (כי זה מה שמתאים לגילו). תינוק עייף – אין טעם "למשוך" – כי התוצאה לכך תהיה הפוכה: הוא יגיע לשנת הלילה בעייפות יתר ותהיה לכך השפעה על כל הלילה. במידה וזה לא יסתדר, נסי להשכיבו מיד עם חזרתו מהמעון ושוב להשכיבו לשנת לילה, לאחר כשעה וחצי מרגע שמתעורר.

    בהצלחה !!!

    מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה