שבוע 32.3 שמירת הריון דחוף. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום יש לי שאלה,
    אני בשבוע 32.3 מתחילת ההריון סבלתי מדימום פעמיים הייתי במיון בגלל צירים מוקדמים נתנו לי נוזלים שהרגיעו את זה ושיחררו אותי הביתה,
    עכשיו כבר שלושה שבועות אני בבית בגלל ברונכיט וחשש לדלקת ריאות, הרופאה לא רצתה לישלוח אותי לצילום בגלל ההריון, נתנה לי אנטיביוטיקה ל-10 ימים קצת עזר לי הבעיה שלי שאני לא מפסיקה להישתעל ובגלל זה יש לי בריחת שתן, העניין שזאת לא בריחת שתן נורמלית כיוון שכל הזמן הבגדים שלי מתלכלכים ואני לא יכולה לחזור ככה לעבודה, אני לא רוצה שזה יקרה לי בעבודה כי זה פשוט נורא מביך! אפילו כשאני משתעלת בלילה תמיד זה בורח לי,
    מה אני יכולה לעשות בא לי לבכות כבר אין לי יותר ימי מחלה הישתמשתי בהם כשבמיון נתנו לי ימי מנוחה בגלל הצירים מוקדמים, כרגע הרופא נשים שלי הביא לי הפניה לרופא אורולוג ולרופא תעסוקתי, אני צריכה את עזרתך דחוף.
    בנוסף התחילו לי כאבי גב ממש מטורפים ואני לא מצליחה לישון ביגלל זה בלילה.

תודה רבה .
36 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

ראשית, אין בעיה לעשות צילום. כיוון שאת מאוד סובלת אז להערכתי כדאי מאוד לעשות צילום ולנסות לגלות מה יש לך וכך אולי להקל עלייך. לאחר שניצלת את כל ימי המחלה שלך, אז אכן השלב הבא מן הבחינה הזו הוא שמירת הריון או המלצה מרופא תעסוקתי. אני בספק עד כמה האורולוג יוכל לעזור לך תוך כדי ההריון.
    בהחלט אפשר לחשוב על שמירת הריון, ולו בגלל הצירים המוקדמים, כך שימי המחלה שניצלת אז יתפנו לך, עד שבעיית השיעול/שתן תפתר.
    זו עצתי, אם כי דרך הפורום אין לי דרך ליישם אותה ועלייך לדבר על זה עם הרופא שלך, ולמלא דרכו את הטפסים המתאימים לביטוח לאומי.

ד"ר הדר
  • קודם רציתי להגיד תודה על התשובה המהירה(:
    העניין הוא שעברתי רופא נשים כרגע ובפעם הראשונה (אתמול) שהייתי אצלו סיפרתי לו הכל והיתה לי הרגשה שהוא פשוט התנער מזה והביא לי הפניה לרופא תעסוקתי, אמרו לי שאם אין סיכון לי או לעובר לא יאשרו לי שמירת הריון האם זה נכון ? אף אחד לא מבין את התיסכול שלי אני באמת לא מנסה להוציא שמירה סתם, סחבתי כמעט את כל ההריון למרות שהיה לי מאוד לא קל, אני ממש לא יכולה לחזור כך לעבודה, ועל כאבי הגב אני כבר לא מדברת, אני פשוט מיואשת, אני כבר שלושה שבועות בבית האם אני יכולה להגיש אישור מחלה מהרופאת משפחה והביטוח לאומי ישלם? האם כדאי לי להגיע אליך?
  • שלום רב

יש קריטריונים רבים לשמירת הריון
    כמובן שאני צריך לעבור על כל החומר הרפואי ומהלך ההריון עד עתה, לפני שאני יכול לדון איתך על שמירת הריון.
    חופשת מחלה היא איננה בתשלום אלא על חשבון ימי המחלה שלך בעבודה, רק שמירת הריון היא בתשלום.

את מוזמנת להגיע אליי, שלחי לי מייל עם הפרטים שלך דרך האתר ונראה מה אפשר לעשות.

ד"ר הדר
  • איך אני שולחת מייל ? סליחה על הבורות רק אתמול נירשמתי...ואני לא מבינה בזה כלכך..
  • שלום רב

[email protected]
    או
    052-8221154

ד"ר הדר
  • שלום דר׳ ערן
    אני שוב בדרך למיון נשים בבלינסון אחרי לילה ללא שינה .
  • שלום רב

אני מקווה שעבר בשלום
    אשמח להיות לעזור אם תזדקקי

ד"ר הדר
  • ד"ר ערן סליחה על ההתערבות
    אבל באמת חשוב לי לנצל את ההזמדנות לומר שאתה באמת אדם מיוחד ונדיר
    יש להרבה רופאים ואנשים בכלל מה ללמוד על השירות והאיכפתיות שלך
    כן ירבו

• תודה רבה

ד"ר הדר
  • היי דר הדר
    הייתי במיון אחרי שבלילה לא הצלחתי לינשום וכל הזמן השתעלתי, אז אחרי כל הבדיקות שעשו לי אמרו לי שיש לי דלקת בסימפונות ושזה גורם לי כניראה לקוצר נשימה, נתנו לי טיפול באנילהציה, ולנוח שבוע בבית הרופאה שטיפלה בי היתה מדהימה אין דברים כאלה, היא חשבה המו אם לאשפז אותי, ואני פחדתי להתאשפז בגלל מחלות, אז עשו לי אנילהציה ושיחררו אותי ואמרו שאם שוב יהיה לי קוצר ולא אצליח לינשום שאחזור שוב למיון.
    אם היו מאשפזים אותי זה היה במיון רגיל?
  • שלום רב

ראשית, לא מאשפזים במיון, אלא במחלקת אשפוז
    לרוב, נשים בהריון מתאשפזות במחלקת הריון בסיכון

ד"ר הדר
  • דר הדר
    רציתי לומר תודה על ההתיחסות תודה שאתה כאן כשצריך..
    .לילה שעבר שוב לא ישנתי בגלל שלא הצלחתי לינשום, אני מקווה שהלילה אצליח לישון, אם לא, ניראה לי שלא תהיה ברירה ואפנה למרל״ם למרות שאני מאוד מפחדת להתאשפז..
  • ויש לי עוד שאלה באיזה מצב נותנים זריקה להבשלת הריאות?
    כיוון שהרופאה שאלה אותי אם נתנו לי..
  • שלום רב

כאשר חושבים שיש סיכון ללידה מוקדמת לפני שבוע 34

ד"ר הדר
  • היי דר הדר
    מיצטערת שאני משגעת אותך, התחילו לי כאבים בבית החזה + כאבים בצלעות במיוחד כשאני מישתעלת האם כדאי לי לפנות למיון? פשוט כבר אין לי כוחות להתמודד אין לי מושג איך אעבור את הלידה, אני מרגישה ממש חלשה, מה אתה מיעץ לי לעשות?
    ד״א מי שטיפלה בי זאת דר נועה גילעד פשוט מדהימה..
  • שלום רב

זה קצת קשה לעשות אבחנות דרך הפורום
    ולכן אם את לא מרגישה טוב, אין בררה אלא לגשת לבדיקה

ד"ר הדר
  • היי דר הדר
    מה שלומך
    רציתי לדעת. היום היתי אצל רופאה תעסוקתית והיא רשמה לי שלפי המימצאים הנ״ל אני לא יכולה לעבוד עד ה31/3/12 האם הרופא נשים שלי יכול בכל זאת לא להוציא לי שמירת הריון?
    כרגע אני עם חשש לדלקת ריאות מטופלת באנטביוטיקה זינט ועושה אנילהציות..):
    תודה והמשך יום טוב,
  • שלום רב

לדעתי מגיעה לך שמירת הריון
    האם הרופא שלך יכול, רוצה וייתן לא או לא - אינני יודע, כדאי לשאול אותו

ד"ר הדר
  • תודה רבה, יש לי פגישה איתו השבוע ניראה מה יהיה.. נקווה לטוב.
    מחר אני מתחילה לעשות עירוי תוך ורידי של ברזל כיוון שהמוגלובין שלי נמוך מאוד..
    שיהיה שבוע טוב(:
  • בהצלחה..

ד"ר הדר
  • היי דר הדר
    היום בדרך לקופה״ח שלי קיבלתי סחרחורת ונפלתי באה אישה ועזרה לי לקום קצת רעדתי ובכיתי חצי שניה, אח״כ עליתי לקופה״ח להשים בדיקות ולקחת טופס של בדיקות ונסעתי לעשות עירוי אני לא זוכרת אם נפלתי על הידיים ואח״כ על הבטן, ברוך ה׳ אני מרגישה תנועות של העובר, האם אני צריכה ללכת למיון בכל זאת?
    תודה רבה מראש..
  • שלום רב

כן, את צריכה ללכת למיון

ד"ר הדר
  • היי דר הדר
    האם זה בסדר שהרופא נשים שלי יבדוק אותי מחר, יש לי תור אליו אחה״צ פשוט כבר אין לי כוחות כל יומיים ללכת למיון, זה ממש סיוט מה שקורה שם..ואני מרגישה תנועות עובר ברוך ה׳..
    תודה..
  • שלום רב

לדעתי לא
    אבל זו החלטה שלך כמובן

ד"ר הדר
  • היי דר הדר
    אני צריכה את עזרתך..
    הייתי אצל הרופא נשים היום והוא נתן לי טפסים לביטוח לאומי אבל הוא רשם שם שאני במחלה מ-31/1/12 ועד 11/3/12 אח״כ הסכים לתקן מ26/1 שזה התאריך שהייתי אצל רופא תעסוקתי התיעצתי עם מישהי מביטוח לאומי והיא אמרה שאם הייתי במחלה מ1/1/12 למה הוא לא רשם כך וכשהיקשתי מימנו הוא אמר שהוא לא יכול. האם זה נכון אפילו הרופאת מישפחה נתנה לי מ1/1/12 חופשת מחלה. הם ממש מתישים אותי.. מה אני צריכהלעשות?????
  • שלום רב

לבקש מהרופא שלך שיתקן את זה
    גם אני לא מבין מדוע ההתעקשות

ד"ר הדר
  • היי דר הדר
    שלחתי לך מייל למייל שרשמת לי האם קיבלת?
  • שלום רב

קיבלתי
    תתקשרי בבוקר ונהיה בקשר

ד"ר הדר
  • היי דר ערן
    מה שלומך?
    כיוון שהמוגלובין שלי נמוך מאוד התחלתי לעשות עירוי של ברזל כל שבוע 2 אמפולות + שקית נוזלים בסוף, תמיד בדיקת לחץ הדם היתה תקינה, היום עשיתי לפני העירוי לחץ דם יצא 140 אחכ עשו לי שוב עוד פעמיים יצא 137 שלחו אותי לעשות חלבון בשתן יצא שיש עקבות, אחרי שהאחיות התיעצו עם הרופאת מישפחה אמרה להן לעשות לי עירוי ושאגיע כל יום בימים הקרובים שוב לחזור על הבדיקות כשסיימתי את העירוי עשו לי שוב לחץ דם יצא 115/79 הגעתי הביתה וכשהייתי בשרותים ראיתי שיש לי הפרשה חומה כמו כמה הפרשות קטנטנות בצבע חום על הנייר, האם התינוק שלי בסדר?!?
    בבקשה תסביר לי מה קורה אני ממש בלחץ..):
  • שלום רב

מציע ללכת להבדק
    הפרשה חומה, במיוחד אם לא עברת בדיקה גניקולוגית קודם לכן, היא תמיד חשודה

ד"ר הדר
  • תודה רבה על הכל(:
  • בבקשה

ד"ר הדר
  • היי דר ערן
    מה שלומך ?
    יש לי 2 שאלות אני כרגע שבוע 40.1 אמרו לי שאני צריכה להגיע ליולדות כדי להיות במעקב וגם כדי שיתנו לי זירוז , האם אני צריכה הפניה מרופא כדי להיות במעקב, האם אני חייבת לקבל זירוז שמעתי שלחברה שלי הזירוז עשה צירים וכאבים כל הלילה ויום לאחרי כאילו כלום, זה לא התקדם ללידה..בסוף אמרו לה להגיע בתאריך 29/2/2011 ללדת.
    מה לעשות האם כן להסכים לזירוז?
    האם אני צריכה הפניה?
    תודה מראש..
  • שלום רב

לגבי השאלה האם את צריכה הפנייה ?
    זה תלוי בבית החולים שאליו את פונה למעקב, ותלוי בקופת החולים אליה את שייכת.
    לכן אינני יכול לדעת.

אם הרופאים במסגרת המעקב ימליצו לך על זירוז אז כדאי להסכים.
    אמנם שמעת סיפור אחד על זירוז שלא הצליח אבל אני מכיר מאות ואלפי נשים שהצליחו בזירוז - כך שהסיכויים הם לטובתך

ד"ר הדר
  • היי דר ערן
    הייתי היום בבדיקה בביה״ח בלינסון בדק אותי דר עצמון ואמר לי שיש לי פתיחה של 2 אצבעות ומחיקה 60% מה זה אומר שאני קרובה ללידה? שבוע שעבר הצירים שלי היו בגרף גבוהים והיום שוב נמוכים..
  • שלום רב

אין שום קשר בין גובה הצירים בגרף לעוצמת הצירים
    מוניטור חיצוני איננו מודד עוצמה ולכן גרף גבוה או נמוך אינו אומר אם הצירים חזקים או חלשים
    כפי שאמרתי בעבר - לא ניתן לחזות מתי הלידה
    ברור כי את בשבוע מתקדם, יש צירים ופתיחה אז הלידה מתקרבת, אבל אף אחד לא יוכל להגיד לך האם תתרחש עוד כמה שעות או כמה ימים - פשוט אין שום דרך לחזות זאת

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה