מיואשת ממש- וצריכה עזרה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום
    כבר פניתי אליך בעבר
    אבל הבעיה לא נפתרה ואף החמירה. קצת ארוך אז מצטערת!

בתי בת ה 5 חודשים מתעוררת כל חצי שעה (ולפעמים שעה) בלילה.

עד לפני כשבוע- היא היתה הולכת לישון ב 9 בערב
    עם טקס שינה של יום כן יום לא- בגלל המקלחת , ישנה עד 11 וחצי 12 בלילה
    ומאז כל שעה בכי של קיטור. כמובן שלא לכל בכי אני נגשת ולפעמים היא מרדימה את עצמה מחדש אבל לרוב זה עינין של מוצץ. (היא לא רעבה כבר בדקתי מספר פעמים). אני שמה מוצץ- ישנה עוד 45 דקות
    ושוב בכי של קיטור
    שוב מוצץ , ישנה 45 דקות ושוב.. חוזר חלילה!

ואז בעלי ואני הלכנו לסדנת השינה של האגיס ששם החלטנו לשנות כמה דברים ובהם טקס שינה יום יומי בד"כ באותה השעה שכולל מקלחת, מסאג', אוכל ולישון.

פירוט השינות:
    ביום ביום היא מתעוררת בערך ב 5 וחצי 6 בבוקר
    הולכת למעון ישנה שם שנת בוקר של 45 דקות
    ישנה שנת צהריים של שעה וחצי -שעתיים (עד 14:45- 15:00)
    ועוד שינה שאנחנו לוקחים אותה בערך ב 16:30- כבר נרדמת באוטו למשך חצי שעה.

וזהו.. קצת משחקים אותה. ב 17:30 אוכל של ציצי אחד לפני המקלחת, מקלחת ב 18:30 , בקבוק של סימילאק 180 ב 19:00 ולישון.
    עד23:30- 00:00 הילדה ישנה בסדר גמור
    מאז מתחילות הבעיות (אותן הבעיות) וזה אחרי השינויים שעשינו!

אני מתמוטטת- אני קמה לעבודה בכל יום- פשוט גמורה מעייפות
    אני עובדת במעון בעצמי עם 20 תינוקות
    מה שאומר שאין אפשרות בכלל לעצום עין או לחשוב על לפהק!

מיואשת ברמות!
    ואשמח לעזרה!!!!

תודה מראש
    מיכל

1 תגובות
עמוד 1
  • הי מיכל.
    אני מבינה את העייפות והקושי.

לפי תיאורך, בתך ישנה בממוצע כשלוש ורבע שעות במהלך היום, בעוד שבגיל זה מומלץ לישון כחמש שעות במהלך היום. לא ציינת באילו שעות בתך הולכת לישון, אך בכל מקרה, מומלץ לשמור על הפערים הבאים בין שינה לשינה: שינה ראשונה ביום כשעה וחצי לאחר שמתעוררת (זאת אומרת שכבר בשעה 07:00 / 07:30 רצוי שבתך תישן שוב), ואז בפעמים הבאות כשעתיים עד ארבע שעות מרגע שהתעוררה. את השינה האחרונה ביום, מומלץ לתזמן כך שתתעורר ממנה כשעה וחצי לפני שהולכת לישון.

טוב שאת משכיבה אותה בשעה 19:00, כי זו השעה המתאימה לגילה ומצוין שאת מקפידה על טקס שינה. חשוב גם לבחון כיצד מגיעים למצב בו תישן יותר במהלך היום וכיצד שומרים על הפערים הרצויים. ייתכן וזה מה שגורם כיום לקושי במהלך הלילה. בנוסף, בגילה של בתך, עדיין הגיוני לאכול בכל 4 שעות לערך. ייתכן שהיא רעבה במהלך הלילה. כאשר היא מתעוררת ב- 23:00-24:00, נסי במשך תקופה לתת לה ארוחת לילה, ותבדקי את ההשפעה (אם אכלה בפעם האחרונה ב- 19:00, בגילה זה יותר מדי למשוך עד הבוקר).

כאשר בתך מתעוררת באמצע הלילה – אם לוקח לה זמן להירדם, את יכולה לשבת לידה עד שנרדמת ולעזור לה להירגע באמצעות טפיחות / קולות מונוטוניים. אם מדובר במוצץ בלבד – החזירי לה את המוצץ. בעוד כחודש, אפשר יהיה להתחיל ללמד אותה לקחת מוצץ בעצמה.

שיהיה בהצלחה !!!
    אל תתייאשי, נראה לי שאם תסדרי קצת אחרת את השינה על פני היום ותוודאי שהיא לא רעבה בלילה, המצב ישתפר בהדרגה.

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה