-
הי נועה.
ראי גם תגובתי לשאלתך הקודמת.
ראשית, מזל טוב ואל ייאוש !!! בנך עדיין קטן מאד ורק עכשיו השעון הביולוגי שלו מתחיל בכלל "להסתדר".
על מנת שבנך לא יגיע למצב של עייפות יתר ואז יהיה עוד יותר קשה להרדימו, נסי להשכיבו באופן יזום בכל שעה עד שעה וחצי מרגע שהתעורר. בימים הראשונים- את יכולה להרדים על הידיים ולאחר מכן, את יכולה להתחיל את ההרדמה על הידיים וכשהוא כמעט רדום- להניחו בעריסה ולהמשיך שם באמצעות טפיחות, מגע, קולות מונוטוניים (אהה אהה אהה, שששש, ששש...).
בגילו של בנך, מומלץ לישון כ- 6-7 שעות ביום ולכן אני ממליצה להשכיבו לפי המרווחים שרשמתי, על מנת שלא לפתוח פערים גדולים מדי בין שינה לשינה.
אל תכעסי על עצמך על האופן שבו הוא נרדם. כאמור, הוא עוד קטן ובתקופה זו עדיף שיישן בהתאם לצורך ושגם את תנסי להשלים קצת שעות שינה כאשר הוא נרדם. בהמשך, כאשר תצברי כוחות, אפשר יהיה ללמד אותו לאט לאט ובהדרגה להרדם בכוחות עצמו.
בהצלחה !!!
מיטל דרורי
יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
ומדריכה להתפתחות תינוקות
-
הבעיה היא שגם על הידיים קשה לו להרדם זה לוקח המון זמן וברגע שמניחים אותו הוא מתעורר, ואם לא מיד אז אחרי כמה דקות. מה לעשות ? להרים ולהתחיל שוב? זה יכול לקחת שעות. לא להניח עד ששוקע בשינה עמוקה ממש ?
אני ממש מיואשת ומוצאת את עצמי עומדת מולו ולא יודעת מה לעשות.
הם גרמתי נזק בכך שנתתי לו לבכות במיטה?
-
סליחה שאני מציקה...
קראתי באחת התגובות שלך שהצעת לשים ליד התינוק חולצה שלי ונראה לי שזה עזר, הוא ממש התחפר בתוכה ונרגע.
אני מוצאת אתת עצמי עושה ששששששש..... עד שנגמר לי האויר ונראה לי שני עושה לו אדום בגב מרוב הטפיחות. כל כך הרבה זמן והוא עדיין לא נרגע !
לגבי פגישת יעוץ, מה היא בדיוק כוללת ? מדובר בהרצאה/הסבר תיאורטי ? אין פפגישה כזאת שמתבצעת בבית שלנו שבו היועצת צופה בדרכי הפעולה שלי ומתקנת ?
-
הי נועה.
אל תתייאשי. כאמור, בנך עדיין מאד קטן.
לגבי ההרדמה על הידיים, הכל שאלה של מה נוח יותר עבורך כרגע. את יכולה להרדים אותו על הידיים וכששוקע לשינה עמוקה להניח אותו - כדי שגם את תזכי קצת למנוחה ואת יכולה להתחיל על הידיים ולהמשיך בעריסה. לשם כך, נדרשים כוחות והמון סבלנות והתמדה ואם זה לא מה שמתאים לך כרגע - אז זה בסדר גמור... חשוב לזכור שמדובר בתהליך למידה הדרגתי שיכול לקחת זמן.
לגבי הטפיחות והקולות - נסי להשתמש בהם לסירוגין ובאופן מאד מונוטוני. לאט לאט הוא יסתגל אליהם. לצערי, לא מדובר בקסם ולא כל תינוק נרגע מיד רק מעצם העובדה שמשמיעים לו קולות וטופחים עליו. יחד עם זאת, בנך רק יצא מהרחם לא מזמן ושם היה רגיל לקולות ולמגע. לכן, אם תספקי לו תנאים דומים בתקופה זו שבה הוא מסתגל לעולם - זה עשוי להרגיע אותו. נסי לעשות שששש ואז הפסקה ושוב וכך הלאה... כך גם עם הטפיחות.
ככלל - כדאי שתדעי שמומלץ לתת גירויים עם הפסקות (גם במגע, גם בתנועה וגם בקולות). זאת מכיוון שכשאנו נותנים גירוי באופן רצוף, הוא הופך לגירוי יתר והוא כבר לא משרת את המטרה. הוא הופך לסוג של "רעש לבן". ההפסקות, מספקות למוח הזדמנות לעקל ולעבד את החוויה וגם להגיב ולבקש עוד.
נסי לדמיין את עצמך כשמישהו ניגש אלייך ומרשרש לך ברעשן ללא הפסקה, או מרשרש עם הפסקות.
כל הכבוד שניסית את רעיון החולצה. כבר מצאת משהו שעוזר. אני לא זוכרת שדיברתי ספציפית על חולצה, אך את יכולה להמשיך ולעשות בדיוק את אותו הדבר עם חיתול בד, הוא פשוט בטיחותי יותר.
לשאלתך לגבי הדרכת שינה לגילאים אלו- מדובר בפגישה בביתך, שאורכת כשעה ובה ניתנים לך המון כלים וטיפים שיאפשרו לך להקנות לבנך הרגלי שינה נכונים וליצור את הבסיס להרדמות עצמאית בהמשך. כמובן שבפגישה זו את יכולה לקבל מענה לשאלות אישיות והתאמה לצרכייך האישיים ולצרכיו של בנך. המטרה היא לא לראות מה את עושה ו"לתקן", אלא לתת בידייך את כל הכלים הדרושים. במידה ויש צורך ואפשר - אנחנו מדגימים ומתרגלים גם על התינוק, אך לא מדובר דווקא בהרדמה עצמה, אלא בדברים נדרשים אחרים.
בהצלחה !!!
מיטל דרורי
יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
ומדריכה להתפתחות תינוקות