עזרה לגבי שינה של תינוק בן חמישה חודשים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי,
    הבן המתוק שלי בן חמישה חודשים. הוא התחיל משפחתון לפני שבועיים בערך.
    לפני המשפחתון הוא ישן בערך כל ערב בין 20:00-20:30 (מרדים את עצמו, כמובן לאחר מקלחת חמה ואוכל או אוכל ומקלחת), ונרדם עד 01:00 ב 01:00 קם לאכול בקבוק עד 05:00 ושוב קם לאכול. זה השתנה מדי פעם אבל ככה זה היה פחות או יותר מגיל ארבעה חודשים.
    הוא ילד רגוע ומתוק ולא צריך נדנונים על מנת להירדם.
    כשהוא התחיל את המשפחתון הוא היה חולה (מצונן ומשתעל) והמטפלת אמרה לי שהוא ישן ממש הרבה במהלך היום. היא בטוחה שהוא "אוהב" לישון. אמרתי לה שזה לא ככה ושהוא פשוט חולה וחלש ובגלל זה הוא ישן הרבה.
    הוא ישן הרבה אצלה ואח"כ חזר הביתה ונרדם מ 16:00 עד 19:00. כמובן שלאחר מכן הוא היה מוכן להירדם רק ב 23:00 משאיר אותנו עייפים ומרוטים :))

הוא ילד טוב ורגוע ואני בטוחה שיש מה לעשות, פשוט הוא היה חולה ולא רציתי למנוע ממנו שינה, גם אי אפשר "להחזיק אותם ערים" ממש בגיל הזה כי הם פשוט נרדמים.
    הבעיה היא שעכשיו הוא התרגל לישון בין 1600 ל 1700 עד 1900 או 1930 וזה ממש משבש את הלילה והערב לכולנו.

כיום הוא אוכל בערב דייסה (מטרנה+דייסת קורנפלור/אורז) בערך 150-160 וזה מחזיק אותו הרבה שעות. אצל המטפלת הוא אוכל מרק ירקות 180 ופירות, וגם כמובן מטרנה. אני מאכילהלו דייסה בבוקר וגם בערב.

שאלתי היא, מה עושים כדי להחזיק את הילד ער? אפשר לעשות את זה?
    ובכלל, מה את מציעה לי על מנת להרגיל אותו לשנת לילה טובה, נעימה ורציפה. הכל עניין של הרגלים ואני רוצה להקנות לו הרגלים טובים מעכשיו.

תודה רבה
    ענבר
5 תגובות
עמוד 1
  • קודם כל הסרגל שלך מצחיק! חחח מגניב לראותמעובר אחרי 57 שבועות!
    דבר שני בקשר לשינה אם הוא נרדם בין 16-19 בטח שלא ירדם בערב, תעירי אותו אחרי שעה שלא ישן אחרי שעה 17 ואז הוא ירדם בסביבות 20

• היי, תודה על התגובה.
    אני אנסה לעשות את זה, הבעיה היא שהוא נרדם אפילו תוך כדי משחק או סתם כשהוא שוכב באוניברסיטה.

איך אפשר "להחזיק " אותו ער בגיל כזה?

• הי ענבר

את צודקת לחלוטין- באמת אי אפשר "להחזיק ילדים ערים" וטוב שסיפקת לבנך את התנאים לשינה מרובה כאשר הוא היה חולה, כיוון שכנראה היה זקוק לכך.

את שואלת מה לעשות כדי להחזיק את בנך ער והאם אפשר לעשות זאת ומציינת שברצונך להקנות לו הרגלי שינה טובים. ובכן, הדרך להקנות לבנך הרגלי שינה טובים, היא לא להחזיק אותו ער ולא לנסות למשוך אותו, אלא פשוט לחלק את השינה על פני היום- בכמות ובמרווחים המתאימים לגילו ולצרכיו (וכבר אני אסביר כיצד לעשות זאת). ילד שמגיע לשנת הלילה עם חוסר בשעות שינה ו/או עם פער גדול מדי מהשינה האחרונה, יגיע אליה במצב של עייפות יתר ויתקשה להירדם. ייתכן ובנך ישן כל כך הרבה אחה"צ כיוון שפתח פער גדול מדי לפני כן והוא מגיע לשעה זו מאד עייף. אני מבינה מדוע קשה לכם כאשר מתעורר ב- 19, כיוון שזוהי השעה שבה אמור ללכת לישון את שנת הלילה שלו.

לכן, ממליצה לשים לב לחלוקת שעות השינה על פני היום. בגיל 5 חודשים, מומלץ לישון כעשר שעות בלילה וכחמש שעות ביום (המחולקות ל- 3-4 פרקי שינה). מומלץ להשכיב את בנך בפעם הראשונה ביום, כשעה וחצי לאחר שהתעורר משנת הלילה. לאחר מכן, מומלץ להשכיבו כשעתיים עד ארבע מרגע שהתעורר ואז לתזמן את השינה האחרונה ביום, כך שיתעורר ממנה כשעה וחצי לפני שנת הלילה. לדוגמא: שינה מ- 16:00-17:30 ואז להשכיב ב- 19:00 / 19:30.

אני מאמינה שאם השינה של בנך תחולק באופן שונה על פני היום, היא לא תשבש את הערב ואת שנת הלילה. (נסי לעקוב במשך כמה ימים ולוודא כי מגיע לסביבות החמש שעות במהלך כל היום).

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • היי מיטל,

תודה על התגובה.
    אני מרגישה שאני מקלקלת את הילד שלי בעצמי כי לאחר מקלחת + בקבוק ולמרות שאני יודעת בוודאות שהוא עייף (הוא לא מפסיק לשפשף את העיניים) ברגע שאני שומעת אותו בוכה במיטה אני ישר מרימה אותו.
    אני שמה אותו במיטה מנשקת אותו ואומרת לו לילה טוב, למרות שהוא משפשף את העיניים בטירוף ממש העיניים שלו נשארות פקוחות לגמרי!! והוא לא מראה סימנים של הירדמות.
    הוא נשאר כמה דקות בשקט ולאחר מכן הוא מתחיל לבכות.
    כבר קרה שחיכיתי כמה דקות עד שהלכתי אליו אבל בסוף אני נשברת, כי לפי מה שהוא מראה לי הוא ממש לא עייף ולא מוכן ללכת לישון.
    פעם החלטתי לא להרים אותו והוא בכה ברמה כזאת שאח"כ היה הרבה הרבה יותר קשה לו להירדם. הוא ממש בכה בטירוף והרגשתי שעשיתי טעות שגרמתי לו להגיע למצב הזה.

התעלומה היא שיש פעמים (באמצע הלילה) שהוא מרדים את עצמו, ודווקא לפני שנת לילה הוא רוצה להירדם על הידיים, ואני נותנת לו כי אני מרגישה שהוא רוצה עוד קצת פינוקים (בגלל שהתחיל משפחתון לפני חודש)

עוד משהו של התקופה האחרונה- עד לפני שבועיים בערך הוא היה מתעורר בלילה לאכול בלבד (ואני הייתי גם מחליפה לו טיטול כמובן) כיום הוא מתעורר עוד פעמיים בלילה למוצץ בלבד. למה?

אולי זה קשור למשפחתון החדש?
  • הי ענבר.
    יכול להיות שזה קשור למשפחתון החדש, אבל לא בגלל שזה לא טוב שהוא נכנס למשפחתון, אלא בגלל שמדובר בשינוי ושינויים לעתים משפיעים על השינה. שינוי יכול להיות מסגרת חדשה, אמא שחוזרת לעבודה מחופשת לידה, אבא שיוצא למילואים, נסיעה לחו"ל ועוד... מה שמעודד הוא – שבעזרתך, הוא יכול לחזור לשגרה בקלות.
    לעתים, סביב הגיל הזה חלים שינויים בשינה, גם ללא קשר לשינויים בבית.
    חשוב לשדר לבנך שאת סומכת על המשפחתון ושאת לא מרחמת עליו כיוון שנכנס לשם. בנוסף, חשוב לשדר לו שהשגרה בבית ממשיכה כסדרה. ולכן, גם אם יש קשר למשפחתון החדש וגם אם לא, הדרך להתמודד היא להגיב באחידות. ממליצה לבחור בדרך הרדמה אחת ולהשתמש בה בעקביות.
    לפי תיאורך, ייתכן ובנך מגיע לשנת הלילה בעייפות יתר וזה יכול להקשות עליו להירדם. נסי להקדים את שעת ההשכבה – זה עשוי לעזור.
    בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה