אני קורסת... זקוקה לעצות בבקשה.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• הי,
    הבת שלי תמר- בת שמונה וחצי חודשים-הולכת לישון כל ערב סביב השעה 18:00-18:30 - היא מתעוררת המון בלילות.. וההתעוררות הסופית שלה היא בערך ב 4:30. זה ממש לילה ! אני לא מצליחה להחזיר אותה לישון ורק אחרי שעה וחצי היא חוזרת לישון לעוד שעה.

ניסיתי לאחר לה את שעת השינה אבל לצערי זה ממש בלתי אפשרי - היא עייפה! (מתעוררת במעון משנ"צ ב 14:00 בערך שם היא ישנה כשעה)

ניסית לתת לה לישון כחצי שעה אחרי המעון- זה ממש לא עוזר... להפך רק עושה את הלילה גרוע יותר...

באופן כללי לצערי ובאשמתי תמר לא נרדמת לבד- היא צריכה נדנודים

2 תגובות
עמוד 1
  • הי מיטל.

לא ציינת מתי וכמה בתך ישנה במהלך היום. האם שנת הצהריים היא היחידה? במידה וכן, זה די מסביר את המצב אותו את מתארת. בגיל 8.5 חודשים, מומלץ לישון כשלוש שעות ביום (ב- 2-3 פרקי שינה). אם בתך ישנה רק פעם אחת במהלך היום ורק למשך שעה, חסרות לה שעות שינה והיא מגיעה למצב של עייפות יתר.

המצב האידיאלי בגיל זה, הוא לישון את שנת היום כשעתיים עד שעתיים וחצי מהיקיצה ואז שוב כשלוש וחצי עד ארבע שעות מרגע שמתעוררת. את שנת הלילה, מומלץ לתזמן כך שתתחיל כשעתיים וחצי לאחר שמתעוררת מהשינה האחרונה של היום.

במידה וניתן, ממליצה לבקש מצוות המעון להשכיב את בתך בשעות הבוקר המאוחרות (לפי הזמנים שציינתי קודם לכן) ואז לאפשר לה לישון פעם נוספת במהלך היום (כ- 3.5-4 שעות לאחר שהתעוררה). כיוון שאני יודעת שזה לא תמיד אפשרי ולכל גן / מעון כללים משלו, אפשר במקרה זה להשכיב אותה שוב ב- 16:30 / 17:00 ואז להתחיל את שנת הלילה ב- 19:30 / 20:00.

לגבי הנדנודים- נסי להפחיתם בהדרגה. השתדלי לנדנד עד שבתך כמעט רדומה ואז להמשיך את ההרדמה באמצעות טפיחות / קולות מונוטוניים. בכל כמה ימים, הפחיתי יותר ויותר את הנדנודים והאריכי את הזמן שבו את מסייעת לה להירדם בכוחות עצמה.

בתך אמורה לישון כ- 11 שעות בלילה. לכן, כשמתחילה את הלילה בשעה 18:00, היא מסיימת אותו ב- 04:30 . מאמינה שאם תוסיפי לה שינה נוספת במהלך היום ותאחרי במעט את שנת הלילה, זה עשוי לסייע. לאחר שתעשי זאת, במידה ובתך תתעורר לפנות בוקר, ממליצה לשבת לידה עד שנרדמת שוב ולעזור לה להירגע כפי שציינתי קודם לכן.

בהצלחה :-)

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • הי! קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת.

אני אפרט לגבי הרגלי השינה במהלך היום של תמר: מתעוררת ב 4:30 ב 6:00 בערך חוזרת לישון לעוד שעה.
    במעון היא לא נרדמת בכלל עד לשעה 12:30 בערך, אז היא ישנה כ שעה וחצי, הרבה פעמים גם פחות... (לרוב גג עד השעה 14:00)

עד לא מזמן באמת הייתי משכיבה אותה בערך ב 16:45 לשעה...(כמו שאת מציעה) אבל מה שהיה קורה זה שהיא היתה ממש נכנסת לשנת לילה והיה קשה מאוד להעיר אותה, היתה מתעוררת לאמבטיה בקבוק ומיד רוצה לחזור לישון...

ברור לי שתמר לא ישנה מספיק במהלך היום ולכן נעשית עייפה כל כך בשעות הערב המוקדמות, אבל מאז ומתמיד תמר היתה תינוקת שישנה יחסית מעט, מתקשה להרדם וכשהמוצץ נופל אז לרוב זה מעיר אותה.
    בבית אני פשוט חוזרת ומנדנדת, במעון מן הסתם אין להם זמן להתעסק בנדנודים ולכן היא ישנה ממש מעט שם.

בקיצור אני אובדת עצות... אני אנסה שוב להשכיב אותה לישון לשעה אחרי המעון ונראה...

תודה רבה רהבה על ההתייחסות ושבת שלום

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה