עדיין קם בלילה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי, אשמח לקבל תמיכה מורלית והסבר על איך לנסות להקנות לבני הרגלי שינה...
    בני בן 4 חודשים,ילד ראשון,שוקל 8 קילו(בטיפת חלב אמרו שהוא מעל האחוזון )
    אוכל כל 4 שעות בממוצע לעיתים כל 5-6 שעות, תמ"ל.
    שינת לילה רצופה אפשר להגיד שאין לו...לעיתים הוא כן מצליח לישון 4-5-6 רצופות אך לרוב לא.
    בשבועיים האחרונים עברנו הרבה שינויים, חזרנו לגור עם ההורים של בעלי, הכנסתי אותו למטפלת וחזרתי לעבודה לפני כשבוע.
    המטפלת אומרת כי הוא לא ישן הרבה בשעות היום ואוכל 180 תמ"ל.
    כבר מגיל חודשיים ניסיתי להרגילו לישון במיטתו ושיהיה טקס שינה מסודר
    עיסוי,מקלחת,האכלה והשכבה לישון.בהתחלה היה ישן בעריסה ולאט לאט הרגלתי אותו לישון במיטתו בחדר נפרד, כעת שעברנו לגור עם ההורים של בעלי (זמני לחלוטין עד ספטמבר)הוא מתעורר הרבה יותר פעמים גם בצהריים וגם בלילה
    בעיקר למוצץ.
    טקס השינה לא תמיד היה בשעה קבועה אך אם ראיתי שהשעה מאוחרת מידי נניח 8 או 9 אז ויתרתי על טקס המקלחת ורק האכלתי והשכבתי לישון
    הוא בד"כ היה מתעורר ב-23:00 או 00:00,כעת הוא סוחב יותר וקם ב02:30 פלוס מינוס מה שמהווה קושי מאחר וחזרתי לעבודה,בעבר הוא היה נרדם יפה לבד ולא תמיד צריך את עזרתי... מאז שעברנו לחמי וחמתי ומאז שהוא אצל מטפלת הוא רוצה יותר תשומי ומתקשה להירדם לבד...
    אני יודעת שזה נשמע אגואיסטי להגיד אבל מתי יגיע השלב של שינה סדירה... הייתי מאוד אופטימית וחיובית כל ההריון בלידה ובחופשת הלידה אך כעת אני מרגישה שאני לא אצליח להחזיק מעמד עם התעוררויות כל לילה אם זה למוצץ האכלה ....
    אשמח לתשובתך הכנה המהירה והמחזקת.
    שרון
1 תגובות
עמוד 1
  • הי שרון

    ראשית, כל הכבוד. נראה שאת מאד מודעת וקשובה לבנך ומשתדלת להקפיד על סדר יום וטקס שינה. מה שכתבת לא נשמע בכלל אגואיסטי- אני מבינה אותך לחלוטין. מאד קשה לקום באמצע הלילה ואז להתחיל את היום וללכת לעבודה וחוזר חלילה. גם אני הייתי שם לפני כמה שנים ואני יודעת כמה שזה לא פשוט.

    בנך אכן עבר לאחרונה שינויים רבים- אלו החיים, לעתים הם טומנים בחובם אתגרים, שינויים והתמודדויות שונות. מצד אחד, שינויים אלו משפיעים על בנך ועלולים לגרום לקשיים בשינה (כפי שאת חווה היום). מצד שני, ילדים מסתגלים למצבים חדשים מהר יחסית ואני מאמינה שעם הזמן הדברים יתחילו להסתדר (מה גם שהשינוי הוא זמני).

    לא תמיד אנו יכולים לשלוט בכל השינויים הללו, אך העניין המעודד הוא- שאת כן יכולה לשלוט בתנאים שתתני לבנך, על מנת לסייע לו ולהפחית את הקשיים. מתי יגיע השלב של שינה סדירה? אין לדעת. אך אם תייצרי לבנך בסיס נכון לכך, גם זה יגיע בהדרגה, או לפחות ישתפר.

    אז איך מייצרים את הבסיס הנכון?

    ממליצה לוודא עם המטפלת שהיא מתזמנת לו את השינה באופן הנכון: שינה ראשונה ביום- כשעה וחצי לאחר שהתעורר. לאחר מכן- כשעתיים שלוש מרגע שהתעורר. (סה"כ אמור לישון כ- 5 שעות ביום, המחולקות ל- 3-4 פרקי שינה). בקשי מהמטפלת לא לחכות לסימני עייפות, אלא להשכיב אותו לפי הזמנים המתאימים לו. את השינה האחרונה של היום, ממליצה לתזמן כך שהוא יתעורר ממנה כשעה וחצי לאחר שהולך לישון את שנת הלילה. (בגיל זה, ממליצה להשכיב בסביבות 19:00 לשנת לילה).

    המשיכי להקפיד עד כמה שניתן על טקס שינה מסודר. הזמן הזה איתך חשוב לו, בתוך כל השינויים שתיארת. טקס שינה יכול לכלול ארוחת ערב, מקלחת רגועה, עיסוי (לפני / אחרי אמבטיה), הלבשת פיז'מה בחדר ושיר / דקלום / משפט קבוע / לילה טוב לצעצועים וכו'...

    במהלך הלילה, ממליצה לקבוע מראש שעות האכלה קבועות, המותאמות פחות או יותר להתעוררויות של בנך. אם בנך מתעורר לדוגמא ב- 02:30, ייתכן והוא רעב. בגיל זה, עדיין מומלץ להאכיל כל 4 שעות בערך, במידה ודורש זאת באמצע הלילה. בהתעוררויות שבין לבין (שהן לא לאוכל), ממליצה לשבת לידו עד שנרדם ולעזור לו להרגע (אם צריך)- באמצעות טפיחות / קולות מונוטוניים. לגבי המוצץ- בעוד כחודשיים, אפשר יהיה ללמד אותו בהדרגה לקחת אותו בעצמו.

    שמירה על הבסיס הקבוע הזה, בתוך השינויים שאתם חווים, עשויה לעזור ולייצר שגרה עבור בנך. הזכירי לעצמך כי מדובר במשהו זמני וזכרי את כל ההישגים שהגעת אליהם עד כה (הרדמה במיטה שלו לדוגמא).

    בהצלחה !!!

    מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה