הי שרון
ראשית, כל הכבוד. נראה שאת מאד מודעת וקשובה לבנך ומשתדלת להקפיד על סדר יום וטקס שינה. מה שכתבת לא נשמע בכלל אגואיסטי- אני מבינה אותך לחלוטין. מאד קשה לקום באמצע הלילה ואז להתחיל את היום וללכת לעבודה וחוזר חלילה. גם אני הייתי שם לפני כמה שנים ואני יודעת כמה שזה לא פשוט.
בנך אכן עבר לאחרונה שינויים רבים- אלו החיים, לעתים הם טומנים בחובם אתגרים, שינויים והתמודדויות שונות. מצד אחד, שינויים אלו משפיעים על בנך ועלולים לגרום לקשיים בשינה (כפי שאת חווה היום). מצד שני, ילדים מסתגלים למצבים חדשים מהר יחסית ואני מאמינה שעם הזמן הדברים יתחילו להסתדר (מה גם שהשינוי הוא זמני).
לא תמיד אנו יכולים לשלוט בכל השינויים הללו, אך העניין המעודד הוא- שאת כן יכולה לשלוט בתנאים שתתני לבנך, על מנת לסייע לו ולהפחית את הקשיים. מתי יגיע השלב של שינה סדירה? אין לדעת. אך אם תייצרי לבנך בסיס נכון לכך, גם זה יגיע בהדרגה, או לפחות ישתפר.
אז איך מייצרים את הבסיס הנכון?
ממליצה לוודא עם המטפלת שהיא מתזמנת לו את השינה באופן הנכון: שינה ראשונה ביום- כשעה וחצי לאחר שהתעורר. לאחר מכן- כשעתיים שלוש מרגע שהתעורר. (סה"כ אמור לישון כ- 5 שעות ביום, המחולקות ל- 3-4 פרקי שינה). בקשי מהמטפלת לא לחכות לסימני עייפות, אלא להשכיב אותו לפי הזמנים המתאימים לו. את השינה האחרונה של היום, ממליצה לתזמן כך שהוא יתעורר ממנה כשעה וחצי לאחר שהולך לישון את שנת הלילה. (בגיל זה, ממליצה להשכיב בסביבות 19:00 לשנת לילה).
המשיכי להקפיד עד כמה שניתן על טקס שינה מסודר. הזמן הזה איתך חשוב לו, בתוך כל השינויים שתיארת. טקס שינה יכול לכלול ארוחת ערב, מקלחת רגועה, עיסוי (לפני / אחרי אמבטיה), הלבשת פיז'מה בחדר ושיר / דקלום / משפט קבוע / לילה טוב לצעצועים וכו'...
במהלך הלילה, ממליצה לקבוע מראש שעות האכלה קבועות, המותאמות פחות או יותר להתעוררויות של בנך. אם בנך מתעורר לדוגמא ב- 02:30, ייתכן והוא רעב. בגיל זה, עדיין מומלץ להאכיל כל 4 שעות בערך, במידה ודורש זאת באמצע הלילה. בהתעוררויות שבין לבין (שהן לא לאוכל), ממליצה לשבת לידו עד שנרדם ולעזור לו להרגע (אם צריך)- באמצעות טפיחות / קולות מונוטוניים. לגבי המוצץ- בעוד כחודשיים, אפשר יהיה ללמד אותו בהדרגה לקחת אותו בעצמו.
שמירה על הבסיס הקבוע הזה, בתוך השינויים שאתם חווים, עשויה לעזור ולייצר שגרה עבור בנך. הזכירי לעצמך כי מדובר במשהו זמני וזכרי את כל ההישגים שהגעת אליהם עד כה (הרדמה במיטה שלו לדוגמא).
בהצלחה !!!
מיטל דרורי
יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
ומדריכה להתפתחות תינוקות