שינה לילה שלם - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום, יש לי מספר שאלות..

1. הבת שלי בת חודשיים, היא אוכלת 120 כל 4 שעות, ובלילה ישנה ברצף 5-6 שעות ואח"כ מתעוררת לאכול. כשהיא מתעוררת היא אוכלת את כל ה120.
    אני משכיבה אותה לישון את השינה של ה5-6 שעות בערך בסביבות 11 12 בלילה (מתי שאני הולכת לישון), והיא מתעוררת לאכול בערך מתי שאני צריכה לקום.
    השאלה היא האם אני יכולה 'להאביס' אותה- לתת לה בארוחה האחרונה 140 או אפילו 150 (כמובן אם היא רוצה וממשיכה לאכול.. לא בכוח חס וחלילה) ואז היא תמשוך עוד שעת שינה? כי לפעמים היא קמה שעה לפני שאני צריכה לקום ואז זה מבאס

2 תגובות
עמוד 1
  • הי

ראשית, לא מובן מאליו שתינוקת בת חודשיים ישנה 5-6 שעות ברצף בלילה. זה מצוין. לשאלתך, אני לא ממליצה להגדיל לה את הארוחה- לדעתי 140-150, זה כבר יותר מדי בשבילה בארוחה אחת. בנוסף לכך, בתך אוכלת כמויות שתואמות לגילה והגדלת הארוחה – לא רק שלא תוביל לשינה רציפה יותר, אלא גם יכולה לגרום לעומס בקיבה ולהתעוררויות תכופות יותר, בעקבות כאבי בטן.

יכול להיות שבתך מתעוררת מרעב, כיוון שהיא רק בת חודשיים ועדיין הגיוני שתדרוש אוכל בכל 3-4 שעות. כשאני כותבת לא לתת אוכל, תשובותיי מתייחסות לגילאים גדולים יותר, או למקרים בהם פותרים כל התעוררות באמצעות אוכל, גם אם היא לא נובעת מרעב והילד אינו זקוק לאוכל. במקרה שלך, אם בתך מתעוררת אפילו בסביבות 04 או 05 – אפשר להאכילה בשעה זו. אם לדוגמא בתך תאכל כל 3 שעות בלילה כמות מספקת לגילה ותוסיף להתעורר גם בין לבין, אלו המקרים בהם רצוי להחזירה לישון שלא באמצעות אוכל.

אם בתך ישנה קצת במהלך היום, זה לא אומר בהכרח שהיא תישן הרבה בלילה. להפך !! תינוק שמגיע לשנת הלילה שלו עם חוסר בשעות שינה מהיום- יהיה לו קשה יותר להירדם והשינה שלו תהיה פחות רציפה. בגילה של בתך מומלץ לישון כ- 8.5-10 שעות בלילה וכ- 6-7 שעות ביום, המחולקות ל- 3-4 פרקי שינה. זה גם עונה על שאלתך הבאה: אם היא ישנה הרבה ביום, אל תעירי אותה. בגיל זה, היא זקוקה עדיין לשינה רבה וזה רק יסייע לה לשנת הלילה. עובדה שהיום היא ישנה טוב בלילה. זכרי ששינה מעודדת שינה.

לגבי שאלתך האחרונה- יש לשים לב שבתך עולה במשקל כמצופה. במידה וכך הדבר, לא הייתי מעירה אותה באמצע הלילה אם היא ברצף של שינה. יחד עם זאת, אם היא דורשת מיוזמתה – זה לגיטימי לחלוטין שתאכל בגילה בכל 3-4 שעות.

סוף שבוע טוב !!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • תודה רבה על התשובה המפורטת והמספקת!!!
    בהחלט הבהרת לי כמה דברים :)
    סוף שבוע מצוין

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה