הרדמות בעגלה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי,
    הבת שלי (מאיוש') בת חודשיים וחצי. עד לפני כשבועיים הייתה נרדמת רק על הידיים ואז גיליתי שהיא ממש אוהבת לישון על הבטן, ישנה שינה טובה ונינוחה, אני יודעת לגבי האיסורים בעניין זה, אבל אני מוכנה להיות יותר עירנית ולהשגיח כל עוד המתוקונת שלי רגועה ונינוחה בשינה. לאחר שהתרגלה לישון על הבטן היא כבר לא צריכה ידיים, רק בזמנים שנשברת לה השינה מעייפות יתר היא בוכה ומצליחה להרגע על הידיים או בעגלה תוך כדי נדנוד.
    במהלך היום זה בסדר אני משכיבה לישון בעגלה ובלילה במיטה כדי שתיהייה הפרדה בין שנת יום ללילה (זה בסדר!?)

בלילה-
    אני עושה טקס שינה, מקלחת בין 19:00-20:00 תלויי מתי התעוררה מהשינה האחרונה, בד"כ קמה בסביבות 17:30-18:00, אוכל קצת בטרמפולינה ,מקלחת ולישון.
    היא נרדמת על הידיים אם היא ממש עייפה וכבר נודניקית או בעגלה וא הוזחנו אני משאירה אותה בעגלה ליידנו בסלון עד 00:00 בערך כשאנחנו הולכים לישון.
    בד"כ אני נותת לאכול (הנקה)מתוך שינה מחכה קצת לגרפס ומכניסה למיטה והיא בד"כ ישנה עד הבוקר 5-6, אוכלת וחוזרת לישון עד 8 בערך.

השאלה:
    האם זה בסדר שאני משאירה בערב בעגלה?
    איך אני מרגילה אותה לישון במיטה שלה ושתרדם לבד? אחרי מקלחת פשוט להניח במיטה? ואם היא בוכה? (שזה מה שקורה בד"כ)

אציין שהייתה תקופה שהיא לא הסכימה לישון במיטה והייתה ישנה שנת לילה בעגלה, כשהייתה בת חודש בערך.

תודה רבה
3 תגובות
עמוד 1
  • הי
    אני יודעת שאת מודעת לאיסורים. גם אני חייבת לציין כאן (גם בשביל האמהות האחרות שקוראות) שהנחיית משרד הבריאות היא להשכיב לישון אך ורק על הגב, כיוון שמצאו שזהו אחד מהגורמים שיכולים להקטין את הסיכון למוות בעריסה.

לגבי הלילה- אם היא מתעוררת מהשינה האחרונה ב- 17:30, את בהחלט יכולה להשכיב אותה ב- 19:00 אחרי טקס שינה. זוהי השעה שמתאימה לגילה. אם מתעוררת ב- 18:00, את יכולה להשכיבה ב- 19:30 אחרי טקס השינה. כך תשמרי על הפער הרצוי לגילה והיא לא תגיע למצב של עייפות יתר. תיארת שלפני השינה היא כבר ממש עייפה ונודניקית- וזו יכולה להיות אחת הסיבות.

את שואלת האם זה בסדר שאת משאירה בערב בעגלה – השאלה היא האם זה בסדר עבורך. כל עוד את לא רואה בכך קושי, או בעיה – אז אין כאן בעיה. יחד עם זאת, אם ברצונך להרגיל אותה להירדם ולישון במיטתה, עלייך להתחיל את ההרדמות במיטה. זאת מכיוון שכשתינוקות מתעוררים, לרוב הם זקוקים לאותם תנאים שהיו להם בהרדמות הראשונית. לכן, אם בתך רגילה להירדם בעגלה לשנת הלילה, יהיה לה קשה להתרגל למיטה. (במהלך שעות היום זה בסדר כיוון שהיום והלילה שונים).

במידה ותרצי ללמד אותה בהדרגה להירדם בכוחות עצמה, ממליצה להניחה במיטתה אחרי טקס השינה ולשבת לידה עד שנרדמת. במידה ובוכה, את יכולה לטפוח עליה ולהשמיע לה קולות מונוטוניים. ייתכן ובהתחלה זה יהיה קשה ונדרשת לכך המון סבלנות, אך כך תוכלי לעזור לה בהדרגה. כיוון שבתך קטנה עדיין, את יכולה גם להרים אותה אם יש צורך ולהרגיע אותה על הידיים ואז להחזירה למיטה. לאחר כשבוע, השתדלי להפחית את הידיים ולהרדימה יותר ויותר במיטתה.
    ציינת שבתך ישנה מהאכלת הלילה ועד 05-06 ועל זה אני רק אוסיף- טפו טפו טפו ?

שיהיה בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • מיטל,תודה רבה
  • הי.
    כיוון שהיא עדיין קטנה, אם אכלה בפעם הקודמת לפני כשלוש - ארבע שעות, אז לתת לה לאכול.

בהצלחה :-)

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה