הי
כפי שאת מתארת, נשמע שבתך באמת מגיעה לשנת הלילה כשהיא נמצא כבר בעייפות יתר ובמצב כזה- באמת קשה יותר להירדם ולישון שינה רציפה.
נסי לבדוק האם לפני חודש וחצי חל שינוי כלשהו בבית / במשפחה... – לעתים יש לכך השפעה. גם אם לא, לעתים סביב גיל 4 חודשים צצים להם קשיים חדשים בשינה שלא הכרנו קודם, הנובעים בין השאר מקפיצה התפתחותית.
בכל אופן, אני ממליצה להקפיד על כמה דברים שעשויים לסייע לעייפות היתר וללמד את בתך בהדרגה להירדם בכוחות עצמה:
בגיל 4 חודשים מומלץ לישון כחמש שעות ביום (המחולקות ל- 3-4 פרקי שינה) וכ- 10 שעות בלילה ולאכול בכל 3-4 שעות (גם בלילה- אם היא מתעוררת, אפשר להאכיל בפרקי זמן אלו).
מומלץ להשכיב לשינה הראשונה ביום, כשעה עד שעה וחצי לאחר היקיצה בבוקר (נסי להגיע למצב שלא תעבור יותר משעה וחצי). לאחר מכן, מומלץ להשכיב כשעתיים – שלוש מרגע שהתעוררה. את השינה האחרונה ביום, מומלץ לתזמן כך שתתעורר ממנה כשעה וחצי לפני שהולכת לישון בערב ובכל מקרה, ממליצה בגיל זה להשכיב ב- 19:00-19:30 (נסי להקדים את המקלחת, כך שבשעה 19:00 היא תהיה כבר במיטה). תזמון נכון של השינה, הוא הבסיס להרדמות קלה יותר ולמניעת מצב של עייפות יתר.
לפני השינה, ממליצה "להוריד הילוך" ולקיים טקס שינה קבוע. (טוב מאד שאת עושה לה עיסוי). בנוסף, כדאי להאכיל אותה לפני השינה, כדי שלא תלך לישון רעבה.
אם בתך מגלה גם על הידיים חוסר נוחות ובוכה בכל מקרה, ממליצה להניחה במיטה ולשבת לידה- עד שהיא נרדמת. כדי לעזור לה להרגע- אפשר לטפוח עליה, לגעת בה ולהשמיע לה קולות מונוטוניים. יידרשו ממך המון סבלנות ועקביות, אך כיוון שגם כך לא קל עכשיו- זה שווה את התוצאה. חשוב לזכור שמדובר בתהליך הדרגתי. נסי להקפיד על הזמנים שרשמתי ובתקופה הראשונית, אפילו להשכיב קצת קודם בכל פעם.
אם לאחר תקופה הקשיים יימשכו, תוכלי להיעזר בתהליך של ייעוץ שינה מקצועי.
אל ייאוש !!! אם הרבה ילדים אחרים למדו, גם בתך תלמד בסופו של דבר להירדם בכוחות עצמה.
בהצלחה !!!
מיטל דרורי
יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
ומדריכה להתפתחות תינוקות