שאלות בסיסיות... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • האם כשתינוק פולט זה אומר שהוא אכל יותר מדי או שנענעו אותו יותר מדי ? האם יכול להיות שתינוק יונק יותר מדי וססובל מכאבי בטן בשל כך ? האם יש להניק מצד אחד בכל ארוחה (כדי להגיע לחלב האחורי) או משני הצדדים ?
2 תגובות
עמוד 1
  • לפי מה שאני יודעת זה שצריך להניק מכל צד כדי שהתינוק יקבל את הכול ,אגב ככול שתניקי יותר יהיה יותר חלב זה עינין של היצע וביקוש:-)כמובן יש לזכור מאיזה צד הנקת בפעם הקודמת כדי להתחיל מהצד השני שהתינוק עדיין לא קיבל.
    צריך לשתות המון מים ולנוח אם אין מספיק חלב אפשר לקחת חילבה שמאוד מעשיר את החלב או שקדיה.כאבי בטן מאוד אופיינים עד גיל 3-4 חודשים לא תמיד זה קשור לאם.ישנם דברים טבעיים שניתן לתינוק אם יש כאבי בטן אני הייתי מציעה לעטוף טוב טוב את הבטן כי חום מאוד מרגיע.לעיתים זה נובע ממאכלים שהאם אוכלת ולכן צריך לנסות ולבדוק זאת-שתיה מוגזת,חומוס,פירות הדר ומאכלי חלב-כמובן אם אחד מהדברים גורמים ליותר כאבי בטן פשוט להפחית באכילתם.לגבי פליטות.מערכת העיכול בגיל זה לעתים לא תמיד בשלה ולכן ישנו אוכל שחוזר חזרה זה נקרא ריפלוקס-אם אכן כל הזמן התינוק פולט כמויות גדולות,בקשת ויורד במשקל אני הייתי מתייעצת עם רופא ומטפלת בהתאם אם זה הסמכת האוכל ואם את רק מניקה אז נותנים תרופה שנקראת,זנטק ו\או גביסקון שגורם לאוכל להישאר בקיבה ולא לחזור.אם זה קצת פליטות ובמעקב בטיפת חלב הוא עולה במשקל,נותן שתן כמו שצריך ורגוע אני לא הייתי חוששת

• היי,
    רוב התינוקות פולטים , מי יותר מי פחות :).
    בדרך כלל זה מכייון שטונוס השרירים שלהם עדיין לא מספיק חזק ולכן השוער העליון של הקיבה עדיין לא מהודק ונפתח בקלות . אין מה לדאוג כל עוד הפליטות אינן בקשת (כמו הקאה ) וקצב העלייה במשקל תקין , התינוק נראה נינוח ורגוע לאחר הארוחה ובינהן.
    לגבי צדדים , ניהול הנקה נכון יהיה להציע לתינוק שד אחד ולתת לו לסיים לבד, תוכלי להרגיש שהשד התרוקן ו תינוק פלט את הפטמה מפיו , תני לו לנוח מעט אולי גרפס , והציעי לו את השד השני, רוב התינוקות יאכלו עוד מעט מהשד בשני ואז ירדמו לשינה עמוקה יותר, את ההנקה הבאה את מתחילה מהשד שנאכל ממנו מעט .

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה