לפי מה שאני יודעת זה שצריך להניק מכל צד כדי שהתינוק יקבל את הכול ,אגב ככול שתניקי יותר יהיה יותר חלב זה עינין של היצע וביקוש:-)כמובן יש לזכור מאיזה צד הנקת בפעם הקודמת כדי להתחיל מהצד השני שהתינוק עדיין לא קיבל.
צריך לשתות המון מים ולנוח אם אין מספיק חלב אפשר לקחת חילבה שמאוד מעשיר את החלב או שקדיה.כאבי בטן מאוד אופיינים עד גיל 3-4 חודשים לא תמיד זה קשור לאם.ישנם דברים טבעיים שניתן לתינוק אם יש כאבי בטן אני הייתי מציעה לעטוף טוב טוב את הבטן כי חום מאוד מרגיע.לעיתים זה נובע ממאכלים שהאם אוכלת ולכן צריך לנסות ולבדוק זאת-שתיה מוגזת,חומוס,פירות הדר ומאכלי חלב-כמובן אם אחד מהדברים גורמים ליותר כאבי בטן פשוט להפחית באכילתם.לגבי פליטות.מערכת העיכול בגיל זה לעתים לא תמיד בשלה ולכן ישנו אוכל שחוזר חזרה זה נקרא ריפלוקס-אם אכן כל הזמן התינוק פולט כמויות גדולות,בקשת ויורד במשקל אני הייתי מתייעצת עם רופא ומטפלת בהתאם אם זה הסמכת האוכל ואם את רק מניקה אז נותנים תרופה שנקראת,זנטק ו\או גביסקון שגורם לאוכל להישאר בקיבה ולא לחזור.אם זה קצת פליטות ובמעקב בטיפת חלב הוא עולה במשקל,נותן שתן כמו שצריך ורגוע אני לא הייתי חוששת