תינוק בן 3 חודשים- כיצד ללמדו להירדם לבד - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,
    התינוק שלי בן 3 חודשים נרדם רק על הידיים ואחר כך כשמעבירים אותו למיטה מתעורר מהמעבר.. רציתי לדעת מתי מומלץ ללמד אותו להירדם לבד בלי ידיים אלא במיטה ואיך עושים זאת....
    ומה סדר היום שמומלץ לתינוק בגיל זה?

תודה רבה רבה
1 תגובות
עמוד 1
  • הי

אם ההרדמה על הידיים אינה מהווה עבורך קושי / בעיה כיום – אז לא מדובר בבעיה. לכן הבחירה מתי ללמדו להירדם בלי ידיים – היא שלך בסופו של דבר. מה שכן חשוב לדעת הוא שתינוק שרגיל להירדם על הידיים- יזדקק לידיים גם כאשר הוא מתעורר שוב באמצע הלילה וכמובן שבנוסף לזה, התינוקות שלנו לא נעשים יותר קלים במשקלם כשהם גדלים :-)

במידה ותבחרי ללמד אותו להירדם במיטתו, אני ממליצה להרגיע אותו על הידיים, אך כאשר הוא כמעט רדום להניחו במיטה ולהמשיך את ההרדמה משם באמצעות טפיחות / מגע / קולות מונוטוניים (את יכולה למשך תקופה לשבת לידו עד שנרדם). בכל כמה ימים, נסי לצמצם את "זמן הידיים" ולהגדיל את "זמן המיטה". יידרשו ממך סבלנות והתמדה, אך כך תסייעי לבנך ללמוד בהדרגה להירדם בכוחות עצמו.

לגבי סדר יום- בגיל 3 חודשים מומלץ לישון כ- 10 שעות בלילה וכ- 5 שעות ביום, המחולקות ל- 3-4 פרקי שינה. מומלץ להשכיבו לשינה הראשונה ביום כשעה וחצי לאחר שהתעורר משנת הבוקר. אח"כ מומלץ להשכיבו כשעתיים לאחר שהתעורר ואת השינה האחרונה של היום, מומלץ לתזמן כך שיתעורר ממנה כשעה וחצי לפני שהולך לישון את שנת הלילה (מומלץ להשכיב בסביבות 19:00 לשנת לילה). בנוסף, אני ממליצה לקיים טקס שינה קבוע בכל ערב, כלומר: סדר פעולות קבועות החוזרות על עצמן בכל יום באותה השעה לפני השינה.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה