התעוררויות בלילה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי!
    מאיפה להתחיל....
    הבן היקר שלי עוד מעט בן ארבעה וחצי חודשים ניזון עד עכשיו מחלב אם בלבד (הנקה ובקבוק)

מאז שהוא בן חודשיים וחצי אני מקפידה איתו על שיגרת יום ולילה.
    כלומר, התעוררות-אכילה ולאחר כשעה- שעתיים שינה עד לזמן ההאכלה הבאה.
    אציין כי במידה ויישן מעבר לשעה וחצי-שעתיים אני מעירה אותו.
    בלילה טקס השינה הוא קבוע הכולל האכלה-אמבטיה ושנת לילה.
    את שנת הלילה הוא מסיים במיטתי, כשאת ההנקה של 5/6 בבוקר אני מניקה אותו בשכיבה בכדי שימשיך לישון איתי עוד מחזור שינה.(הולך לישון בערך ב- 21)
    מאז גיל שלושה וחצי חודשים הצלחתי להרגילו להירדם במיטה שלו עם עזרה שלי (ליטופים/מוצץ/שיר ערש וכו...)

למרות ההקפדה שלי על הקניית הרגלי שינה טובים הוא נותר חידה עצומה בעיני.
    לעיתים יישן שנת יום מלאה וטובה ולעיתים מתעורר לאחר כארבעים דקות ומסרב לחזור לישון
    לעיתים יישן שנת לילה טובה של 6-7 שעות ולעיתים מתעורר לאכילה כל 3 שעות ולמוצץ כל חצי שעה/שעה

בעוד כחודש אני שבה לעבודה וחוששת מרצף כזה של לילות לבנים
    אשמח לדעת מה עוד יש לעשות בכדי שגם בני וגם אני נזכה לישון בלילה בשקט.
    בתודה ענקית מראש!!!
3 תגובות
עמוד 1
  • הי
    ראשית, כל הכבוד על המודעות וההקפדה על הרגלי שינה נכונים.

את מתארת מצב שכיח לחלוטין בקרב תינוקות: מאד טבעי שהשינה של בנך משתנה והיא עוד עשויה להשתנות גם בהמשך. מה שחשוב הוא, שגם אם הלילות שלו לא נראים עקביים מבחינת השינה, את תהיי עקבית אליו בתגובותייך- זה עשוי לעזור לשניכם.

ממליצה להמשיך ולהקפיד על סדר יום, על טקס שינה מסודר בכל ערב ועל תזמון נכון של השינה. בגיל זה, בנך זקוק לכ- 10 שעות שינה בלילה וכ- 5 שעות שינה ביום, המחולקות ל- 3-4 פרקי שינה. מומלץ להשכיבו לשינה הראשונה ביום כשעה וחצי לאחר שמתעורר ובהמשך כשעתיים שלוש לאחר שמתעורר בכל פעם. את השינה האחרונה ביום, מומלץ לתזמן כך שיתעורר ממנה כשעה וחצי לפני שהולך לישון את שנת הלילה.

השעה 21:00 היא קצת מאוחרת מדי לטעמי לגיל זה. ממליצה לנסות להשכיבו מוקדם יותר לשנת הלילה. (לדוגמא: שיתעורר מהשינה האחרונה ב- 17:30 ולהשכיבו ב- 19:00 אחרי טקס שינה). אל תחששי להשכיבו מוקדם כיוון שהוא עדיין קטן וזו שעה שמתאימה לגילו ובכלל- שינה מעודדת שינה.
    ל
    גבי האוכל- עד גיל חצי שנה מומלץ להאכיל כל 3-4 שעות (בהנחה שהתינוק עולה במשקל כמצופה) ולכן זה בסדר גמור להאכילו גם בלילה בהפרשים אלו.

לגבי המוצץ – אני יודעת שההתמודדות לא קלה. הנחיית משרד הבריאות הינה לתת מוצץ לתינוקות, כיוון שמצאו שכך ניתן להפחית את הסיכון למוות בעריסה. יחד עם זאת, מבחינה מוטורית, בנך עדיין זקוק לך בכדי להכניס את המוצץ לפיו. בסביבות גיל חצי שנה והלאה, אפשר להתחיל ללמד לקחת את המוצץ לבד וזה עשוי לעזור.

כאשר בנך מתעורר בלילה (לא לאוכל), שבי לידו עד שנרדם. את יכולה לטפוח עליו, להשמיע קולות מונוטוניים (אהה, ששש...) וכך להרגיעו. בכך תסייעי לבנך ללמוד בהדרגה להרדם בכוחות עצמו.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • תודה רבה על ההתיחסות המפורטת.

לגבי ההתעוררויות בלילה, אם הן לא לאכילה הוא נרגע מיד עם מוצץ (שלפעמים יכול לקרות כל שעה) הבעיה היא בהתעוררויות בצהריים ששום דבר לא עוזר להחזירו לישון במידה וקם לאחר זמן קצר.

ואם לעשות ענין מסובך מסובך עוד יותר....

בני (לצערי הרב) נרדם אך ורק על הבטן. הוא לא נרדם בשום אופן על הגב. הענין היה יחסית סביל עד לאחרונה שלמד להתהפך מהבטן לגב וכך הוא נלחם איתי בהירדמויות (הוא יכול לשכב על הגב זמן רב מאוד לא להירדם). לפעמים הוא אפילו מתהפך ואז מחייך אלי... מה עושים???? אני יודעת שהוא מאוד עייף ומאוד רוצה לישון אך הוא ממש נלחם (לא בוכה)
  • הי.
    מרגע שילדים לומדים להתהפך, אין אנו יכולים לשלוט בתנוחת השינה שלהם ועם הזמן, הם לומדים בעצמם מה נוח ומה מתאים להם יותר.

במהלך היום, נסי לעבוד עם בנך על התהפכות חזרה מהגב לבטן: אחד התרגילים שאפשר לעשות הוא היפוך פאסיבי: כשהוא שוכב על הגב, אחזי ברגליו. השאירי רגל אחת ישרה על הרצפה ואת הרגל השנייה, כופפי והובילי בעדינות את הברך לעבר הרצפה לכיוון הנגדי (כמו בתנועת היפוך מהגב לבטן). טפחי לו על השכמה ועל הכתף על מנת לעזור גם ליד להצטרף ועזרי לו להשלים את ההיפוך. כך הוא ילמד מהי הדרך שגופו צריך לעבור, על מנת להתהפך: בהתחלה באופן פאסיבי בעזרתך ואחר כך גם לבד.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה