מקווה שאת מכירה פתרון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי שמש, אני כותבת גם כאן למרות שלא מדובר בבעיה של ילדים. אני מנסה לעזור לחברה טובה, בעלה מעשן (לא סיגריות) ללא הפסקה ולא מצליח להפסיק. הוא מתגנב בבית גם כשהילדים נמצאים ומחפש כל הזדמנות. במשך שבוע שניסה להפסיק פנה לשתיה חריפה. בקיצור לדעתי מדובר בהתמכרות. הצעתי לה לפנות למשפחה או לחברים שלו והיא אמרה שהמשפחה לא גרמה לו להפסיק בצעירותו (למרות שניסו) והחברים שלו שותפים שלו. הצעתי לה להצי אולטימטום לטיפול או לפרוק המשפחה (זה מה שהיא שוקלת לעשות), אבל איזה טפול ? למי פונים ? לא מדובר בסמים (לפחות לא על פי הגדרה של מכןני גמילה וכאלה, הראה לי לפחות). אני ממש רוצה לעזור.
1 תגובות
עמוד 1
  • היי נועה,
    מה שלומך?...
    בעלה של חברתך הטובה מעשן - לא סיגריות, לא מצליח להפסיק, כחלופה הוא פונה לשתיה חריפה.
    השאלה המתבקשת היא: מה הוא מעשן?...
    תראי, ב"פקודת הסמים המסוכנים" של ישראל, מופיעים חומרים שונים, כאשר כתוב במפורש גם רמת הריכוז והימצאותם בצריכה על מנת שייחשבו כ"סמים מסוכנים".
    ראשית, הייתי פונה פונה לפקודה (תקישי בגוגל "פקודת הסמים המסוכנים" ותפני לרשימת החומרים הנכללים. מצאי שם את החומר שהוא מעשן, ואת רמת הריכוז שלו - ותדעי אם מדובר על מה שמוגדר כ"סם מסוכן") ומחכימה קצת יותר בנוגע לחומר הנצרך בעישון.
    שנית, אלכוהול. לגביו אין ספק בכלל שמדובר על חומר מסוכן מאד!!!!
    כאשר בעלה של החברה הטובה צורך אלכוהול הוא מסכן את עצמו, אותה, ואת הילדים אם יש.
    הסיכון ייתכן ואינו פיזי מיידי, אבל גם לאבד עבודה ופרנסה ולהסתכן בכניסה למצבים פסיכוטיים זה סיכון.

מעבר לזה - כל שימוש בכל חומר שהוא שגורם להתמכרות, מהווה סכנה לבריאות. קודם כל - הנפשית, בכך שיש סיכוי גבוה להכנסות למצבים נפשיים פסיכוטיים, ואח"כ לבריאות הפיזית, החל מירידה בפוריות ופגיעה בתפקוד המיני, וכלה בפגיעה בשיניים.

ולבסוף, מהמתואר על ידך, אני מבינה שבעלה של חברתך מעדיף כרגע את חברת חבריו והשימוש המשותף שמוצע לו שם, על פני חברתה. זוהי פגיעה מפורשת בזוגיות, המרמזת על חבלה כלשהי שניכרת כבר כעת בהפעלת שיקול הדעת שלו (אבחנה בין רצוי ללא רצוי, בין "טוב" ל"רע" ו-כן, בהחלט חוסר שליטה - שאכן, מרמז על שלבים מתקדמים בהתמכרות לחומר שאותו הוא מעשן... )

הייתי פונה להתייעצות ראשונית לרשות למלחמה בסמים. ראי בדף המצורף מס' טל' של קו חם, התקשרי לשם והציגי את הבעיה.
    http://www.antidrugs.org.il/
    מקווה שיעזרו לך שם, וגם אם לא - שיידעו לאן להפנותך.
    המון בהצלחה לחברתך ולבעלה, וכל הכבוד לך על הנכונות לעזור והאכפתיות

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה