שינה שהשתבשה.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום
    הבת שלי בת 3 וחצי חודשים.
    היו לה בעיות שינה קשות שלא הייתה נרדמת והייתה מתעוררת המון ובעקבות הייעוץ המדהים שלך הצלחתי להרגיל אותה לשגרת שינה.
    עד לפני כשבוע וחצי היא הייתה אוכלת ארוחה אחרונה(בקבוק, כדי שתשבע יותר..) בין 20:30 / 21:30 ואז הייתי משכיבה אותה לישון גג ב- 22:00 והיא הייתה ישנה ברצף עד 5:00 בבוקר!!! הייתה רק קמה למוצץ מידי פעם.
    הכל פתאום השתנה לפני כשבוע וחצי... היא התחילה לקום המון!!! כל לילה היא הקדימה בשעה.. למשל : שבוע שעבר התעוררה ב-4:00 לאכול, יום אחרי הקדימה ל- 3:00 , יום אחרי ל- 2:00 והלילה הזה כבר התעוררה ב-1:00... אני מנסה לתת לה מוצץ לנדנד אותה קצת אבל כלום לא עוזר היא צורחת שרוצה לינוק....
    עכשיו מה שקורה ככל שהיא קמה יותר מוקדם בלילה ככה היא מתעוררת יותר פעמים במשך הלילה.
    הלילה קמה ב-1:00 אח"כ ב-3:00 ואז בסביבות 6:00 נראה לי אני בקושי זוכרת מרוב עייפות.
    אני פשוט מיואשת ואובדת עצות..ולא מבינה מה קרה פתאום..
    אשמח אם תוכלי לעזור

1 תגובות
עמוד 1
  • הי
    ראשית, כל הכבוד לך על ההשקעה ועל ההתקדמות.

עד גיל חצי שנה, ההמלצה היא להאכיל כל 3-4 שעות (גם בלילה). גם אם בתך ישנה לילות רצופים עד היום- לגיטימי וטבעי שהיא גדלה והצרכים שלה משתנים. לכן, המלצתי היא לשמוח על הלילות הרצופים שהיו (ויתכן שעוד יחזרו) ולהבין שזה בסדר גמור אם יש שינוי. אם בתך דורשת לאכול באמצע הלילה, אז "מגיע לה" – בניגוד לגילאים מאוחרים יותר שבהם מבחינה פיסיולוגית כבר אפשר לפתוח פערים גדולים יותר.

לאור כל זאת, אל תתייאשי ! נראה לי שבתך פשוט רעבה והפתרון לכך הוא פשוט יחסית:
    ממליצה לקבוע שעות האכלה קבועות וכל התעוררות בין לבין – להחזיר לישון כפי שרשמתי לך בהתכתבות הקודמת. אם היא אוכלת בסביבות 20:30, את יכולה לתת לה ארוחה נוספת בסביבות 24:00-01:00 (נסי לכוון לסביבות השעה שבה היא מתעוררת בכל מקרה) ואז שוב בסביבות 03:00-04:00. כך גם בתך תתרגל לשעות האכלה קבועות ותלמד "לכוון" את השעון הביולוגי שלה בהתאם וגם את תדעי מתי מדובר ברעב ומתי אפשר ללמד אותה לחזור לישון.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה