היי רעות
,
אני ממשיכה להגיב לך:
אני רוצה להתייחס לתלונות על הכאבים ("כואבת לי הבטן, כואב לי הראש, כואב לי הרגל"...) - שבשיתוף עם הדיווח שלך על קשיי התקשורת של הילה (קושי בדיבור וטיפול אפקטיבי אצל קלינאית תקשורת) נראים בעיני כקשורים מאד אחד לשני.
במקרים רבים ילדים, בעיקר קטנים, שהמילים עדיין אינן ערוץ ההתקשרות המרכזי אצלם, מגיבים למתח, לחץ או קושי רגשי כלשהו בדרכים אחרות: יש כאלו שעושים את זה בנטייה לחלות, יש כאלו שמתלוננים על כאבים מסוגים שונים, יש כאלו שניכר בהם שהם חסרי שקט ומתקשים להתרכז, יש כאלו שמגיבים בהתנהגות תוקפנית, בנטייה רגרסיבית (רגרסיה - כמו למשל רגרסיה בגמילה מטיטול), יש כאלו שמתקשים לפתע בשינה, באכילה, ועוד.
רעות יקירתי, נראה שהילה שלך מאותת לך בדרכה שלה על קושי אחר, מרכזי - שממנו נובעים קשיים בגמילה וחזרה לשלב מוקדם יותר בתהליך הגמילה שעברה, ותלונות גופניות שונות.
מכיוון שאתן כבר נמצאות בטיפול אצל אשת מקצוע, הייתי משתפת אותה בהרגשה שיש קושי אחר ונוסף על הקושי בדיבור, ומתייעצת איתה מה ניתן לעשות, ולאיזה איש מקצוע אחר ניתן לפנות (כי קלינאיות תקשורת לא מטפלות בקשיים רגשיים), ייתכן שדווקא בגלל שאתן כבר מקבלות טיפול ונמצאות 'במערכת', יקל עליכן להשיג טיפול מתאים (או לפחות להגיע לאבחון מתאים) בפרק זמן קצר יחסית.
אשמח אם תעדכני אותי ותספרי לי לאן פנית ואיך העניין מתפתח.
כל טוב יקירתי
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il