מיואשת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי,

הילה שלי עלתה השנה לגן טרום חובה. הייתה גמולה בראשון בספטמבר. בגלל קשיים בהסתגלות החלה לפספס בגן ור-ק בגן. עבר לה.
    אחרי חופשת סוכות, שיקולל המנייאק שהחליט לחבר בין יום כיפור לסוכות, ואחרי השבועיים בבית, חזרה לפספס שם. עבר לה אחרי שבוע. (הידד!)

בינתיים, החלה ללכת לריפוי בעיסוק ולקלינאית תקשורת עקב קושי בדיבור ו"סירבול" (שטויות בעליל!), לריפוי בעיסוק הגיבה על הפנים והפסקנו את זה השבוע ואת הקלינאית מאוד אוהבת ואנחנו הולכות אליה בהנאה.
    בינתים, בחודש האחרון היתה חולה פעמיים (וירוס של שבוע בפעם הראשונה, ובפעם השניה דלקת ריאות ושוב שבוע בבית) והחלה לפספס כאילו שאין מחר.
    זה החל בלילה והיום החלפתי לה 4 זוגות מכנסיים במהלך היום!!!
    יש לציין שהיא לא מפספסת בגן יותר או בצהרון.
    אני לא יודעת מה לעשות אם זה.
    צרת רבים תעזור לי פה....
    ניסיתי לכעוס - לא עובד (לא שחשבתי שזה יעבוד, סתם מתוסכלת), ניסיתי להתעלם (כעצת מיטל היום בבוקר) והנה החלפתי לה 4 זוגות היום אחרי התעלמות מוחלטת מזה.
    אני קמה בלילה להחליף לה פעמיים לפחות! לפני המקלחת ולפני השינה תמיד עושה פיפי, אבל מעט. אין דלקת בדרכי השתן, עשינו לה תרבית.
    יש לציין שכל הזמן היא אומרת "כואבת לי הבטן, כואב לי הראש, כואב לי הרגל"...
    מעבר לזה, אין לי ממש מה להוסיף.
    אולי רק.... הצילו!!!!
    ---
    אמא מאושרת ומושלמת של קסם ופלא.
5 תגובות
עמוד 1
  • הי
    יש לי בעיה דומה עם נטע -גם היא בגן טרום חובה ומפספסת פיפי מידי פעם.
    בגן תמיד היו מזכירים לה שתלך לשירותים והיו שואלים אותה אם היא צריכה פיפי, כמובן זה לא עבד אז הנחתי את הצוות בגן לא לשאול אותה יותר אלא לקחת אותה יד ביד לשירותים כל חצי שעה וזה יוצר אצלה רצף של הצלחות שהיא מקבלת עליהן חיזוקים חיוביים ואני מחכה ומקווה שגם היא תיזום בגן ללכת לשירותים, אבל תיזכרי שבגן יש המון גירויים והילד שקוע במשחק ופשוט השתן בורח בלי לשים לב.
    בבית נטע לפעמים יוזמת וכל חצי שעה אני לוקחת אותה לשירותים והכי חשוב לא מציקה לה יותר מידי עם שאלות חוזרות כל חמש דקות "את צריכה לשירותים".
    בלי קשר יש לי הפניה לאורולוג ילדים לבדיקת אולטראסאונד כליות. ליתר ביטחון- לשלול בעיות רפואיות
    בהצלחה.
  • רעות יקירתי,
    תודה על הסבלנות .
    אני שומעת את התסכול והקושי
    ארחיב בהמשך, אבל בינתיים אני רוצה לומר ש"להתעלם" משמעו: גם לא להחליף מכנסיים מיד לאחר "בריחת" הפיפי.
    הנה, "התעלמת" - והתוצאה?... בריחת פיפי והחלפת 4 זוגות מכנסיים מהבוקר ועד לשעה 19:20 (שעת כתיבת ההודעה שלך).
    אז מה לעשות, את שואלת? תראי, בגדול, אם מחליטים על אפשרות התגובה של "התעלמות" - המשמעות היא שלא מגיבים ל"בריחת" פיפי מיד לאחר שזה קורה, ובוודאי לא מגיעים למצב של החלפת 4 זוגות מכנסיים תוך פרק זמן של כ - 10 שעות. באופן גס, (אני לוקחת את הנתונים שסיפרת פה), הילה עשתה פיפי במכנסיים בערך פעם בשעתיים וחצי - ואת החלפת לה בגדים לאחר כל פעם כזאת.
    זה לא נקרא "התעלמות" אלא תגובה מפורשת להשתנה שלה במכנסיים, תגובה שאומרת, בקצרה: "כשאת תשתיני במכנסיים - אני אחליף לך בגדים".
    זו לא נשמעת לי אסטרטגיה נכונה להתמודדות עם הבעיה.
    הייתי רוצה לשמוע קצת יותר מהי "התעלמות מוחלטת מזה" - לדעתך ולשיטתך.
    אמשיך להגיב בהמשך.

ליא - תודה על דברייך

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • היי רעות ,
    אני ממשיכה להגיב לך:
    אני רוצה להתייחס לתלונות על הכאבים ("כואבת לי הבטן, כואב לי הראש, כואב לי הרגל"...) - שבשיתוף עם הדיווח שלך על קשיי התקשורת של הילה (קושי בדיבור וטיפול אפקטיבי אצל קלינאית תקשורת) נראים בעיני כקשורים מאד אחד לשני.
    במקרים רבים ילדים, בעיקר קטנים, שהמילים עדיין אינן ערוץ ההתקשרות המרכזי אצלם, מגיבים למתח, לחץ או קושי רגשי כלשהו בדרכים אחרות: יש כאלו שעושים את זה בנטייה לחלות, יש כאלו שמתלוננים על כאבים מסוגים שונים, יש כאלו שניכר בהם שהם חסרי שקט ומתקשים להתרכז, יש כאלו שמגיבים בהתנהגות תוקפנית, בנטייה רגרסיבית (רגרסיה - כמו למשל רגרסיה בגמילה מטיטול), יש כאלו שמתקשים לפתע בשינה, באכילה, ועוד.

רעות יקירתי, נראה שהילה שלך מאותת לך בדרכה שלה על קושי אחר, מרכזי - שממנו נובעים קשיים בגמילה וחזרה לשלב מוקדם יותר בתהליך הגמילה שעברה, ותלונות גופניות שונות.

מכיוון שאתן כבר נמצאות בטיפול אצל אשת מקצוע, הייתי משתפת אותה בהרגשה שיש קושי אחר ונוסף על הקושי בדיבור, ומתייעצת איתה מה ניתן לעשות, ולאיזה איש מקצוע אחר ניתן לפנות (כי קלינאיות תקשורת לא מטפלות בקשיים רגשיים), ייתכן שדווקא בגלל שאתן כבר מקבלות טיפול ונמצאות 'במערכת', יקל עליכן להשיג טיפול מתאים (או לפחות להגיע לאבחון מתאים) בפרק זמן קצר יחסית.

אשמח אם תעדכני אותי ותספרי לי לאן פנית ואיך העניין מתפתח.
    כל טוב יקירתי

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • שמש יקרה,

אני צריכה לספק לך עוד פרטים על הילה.
    הילה החלה לדבר דיבור ספונטני באוקטובר, מילים, משפטים קצרים, שאלות הכול הכול וזה משתפר מרגע לרגע. היא עונה לאנשים שהיא לא מכירה, יוצרת איתם קשר, כבר לא באמצעות "חנדלך" אלא גם באמצעות דיבור "מה שם שלך" ומשחקים. היא עדיין בטיפול פשוט כי התחלנו ואם היא צריכה חיזוק בזה ניתן לה.
    את הריפוי בעיסוק הפסקנו כי הילה לא התחברה אליה ואחר כך גיליתי שגם נאי לא מתה עליה וזהו. חוסר שיתוף פעולה מוחלט של הילה.

אתמול והיום הילה לא פספסה בכלל, אפילו היום בבוקר קמה יבשה! (בלילה היא כן התעוררה כי אמרה שכואבת לה הרגל, אבל הרופאה אמרה שיכול להיות שזה כאבי גדילה - באחד מביקורי הרבים שם במהלך החודש האחרון)

התעלמות מבחינתי זה להחליף ולא להעיר על כלום וזה גם ככה מאוד קשה לי.
    אבל כמו שכתבתי, אתמול והיום הכול היה בסדר ולא הצטרכתי להחליף לה.

מתה עליך,
    רעות.

---
    אמא מאושרת ומושלמת של קסם ופלא.
  • רעותי ,
    חדשות נפלאות!!
    מקווה שזה ממשיך ובכל מקרה - שהמגמה היא השתפרות מתמדת.
    אשמח אם תמשיכי לעדכן.
    הבנתי מה כוונתך ב"התעלמות".
    תודה! גם את יקרה לליבי

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה