בעיות הירדמות אצל תינוקת בת חצי שנה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לילה טוב,

הבת שלי בת חצי שנה, מאז הלידה (טפו טפו טפו) כמעט ולא היו לה בעיות שינה/הירדמות (מלבד בשלב של הגזים בערב בשבועות חייה הראשונים).
    שגרת היום שלנו די מסודרת, היא ישנה כ2.5-3 שעות במשך היום שמתחלקות ל2-3 תנומות. כמו כן אני משכיבה אותה לתנומה קצרה גם לפני שינת הלילה, כמו שעשיתי גם לפני כן.
    לפני כמה שבועות, ללא כל שינוי בשגרת חייה, היא פיתחה בעיות הירדמות.
    פעם היא היתה מתעוררת ב7 בבוקר, היום שלנו היה נמשך עד ל6-6.5 בערב, אז היא היתה נרדמת ללילה והכל היה בסדר.
    עכשיו היא פיתחה בעיות הירדמות, אני משכיבה אותה כרגיל בשעה 6-6.5, היא נרדמת ללא בעיות מיוחדות לכחצי שעה-שעה אך אז היא מתעוררת ולא מסכימה לחזור לישון, בוכה, לפעמים מגיעה עד לכדי בכי היסטרי.
    אנחנו מנסים להמשיך באוירה של "לקראת שינה", להיות איתה, להקריא לה סיפור, קצת להחזיק אותה על הידיים אם היא בוכה... במשך הזמן הזה היא נרגעת אך כאשר אנו רוצים להשכיב אותה לישון היא שוב חוזרת לסורה וככה זה ממשיך עד שעה 22:30-23:00, אז היא פתאום מסתובבת לצד ונרדמת מרצונה.
    כמובן שעכשיו גם היום שלנו זז שעתיים קדימה והוא מתחיל משעה 9 בבוקר.

אשמח לשמוע עצות איך ניתן לנסות לעזור לה לחזור לשגרת היום הרגילה שלה...
    תודה מראש.
2 תגובות
עמוד 1
  • הי

לעתים, סביב גיל 4 חודשים וגיל חצי שנה, מתגלים קשיים שלא היו קודם לכן בשינה. קשיים אלו יכולים לנבוע מקפיצה התפתחותית ומסיבות נוספות.

טוב מאד שאתם מקפידים על סדר יום ועל טקס שינה מסודר. התנומה לפני שנת הלילה גם היא חשובה, כדי לא להגיע לשנת הלילה בעייפות יתר. מומלץ לתזמן אותה כך שבתך תתעורר ממנה כשעה וחצי שעתיים לפני שנת הלילה.

ממליצה להמשיך ולהקפיד על טקס שינה מסודר בכל ערב לפני השינה ומאותו רגע "להכריז על לילה". כלומר: אם בתך מתעוררת חצי שעה אחרי, לא להוציא מהמיטה ולא להקריא סיפור. זאת מכיוון שבגיל זה בתך כבר מבינה שיכול להיות שיש רווח משני להתעוררות שלה ובנוסף, כאשר מוציאים מהמיטה – האכזבה באמת מאד גדולה כאשר צריך להחזיר שוב. לפי תיאורך, בסופו של דבר, בתך נרדמת בכוחות עצמה- הייתי מחזקת את זה בהדרגה. נסו להיות עקביים וסבלניים וכאשר בתך מתעוררת- פשוט לשבת לידה (מישהו אחד בכל פעם), לטפוח עליה ללטף אותה, להשמיע לה קולות מונוטוניים (בוודאי תזהו מה מכל אלו מרגיע אותה, אך נסו לא להוציא מהמיטה). שבו לידה עד שהיא נרדמת. בהתחלה זה עשוי לקחת זמן, אך לאט ובהדרגה, בתך תלמד שעליה לחזור לישון ותלמד לעשות זאת בכוחות עצמה.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • תודה רבה על התגובה והטיפים!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה