פרקי זמן של שינה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,

הבת שלי בת 4 וחצי חודשים ומאז לידה לא אהבה לישון....
    האם תוכלי בבקשה לפרט את פרקי השינה המומלצים בגיל הזה לשינה הן ביום והן בלילה.

בנוסף, אמנם היא אף פעם לא אהבה לישון אך בלילה הייתה ישנה טוב וקמה רק לאכול ואילו לאחרונה היא נרדמת היטב בשעות משתנות אך מתעוררת ב- 4/5/6 כדי לשחק איתי (לרוב לא לאוכל) היא פשוט עירנית- יש לציין, כי במהלך היום היא כמעט ולא ישנה על אף שאני מנסה להרדים אותה ואם היא כבר נרדמת אז זה לחצי שעה לכל היותר כך שיוצא שלרוב היא ישנה במצטבר במהלך היום כ- 3 שעות.
    האם יש פתרון לקימה בלילה? האם אני עושה משהו לא בסדר? אוסיף ואומר כי היא לא נמצאת במסגרת ולא שיניתי דבר בהרגלי השינה שלה.

אודה לתשובתך

1 תגובות
עמוד 1
  • הי ליהי
    בגיל זה, מומלץ לישון כ- 10 שעות בלילה וכ- 5 שעות ביום (המחולקות ל- 3-4 פרקי שינה). השינה בלילה, כוללת כמובן האכלות בכל 3-4 שעות. במהלך היום- מומלץ להשכיבה לשינה הראשונה ביום- כשעה עד שעה וחצי מרגע שהתעוררה משנת הלילה. לאחר מכן, מומלץ להשכיבה כשעתיים עד שלוש מרגע שהתעוררה. בסוף היום, מומלץ שוב ליצור פער קטן יותר ולהגיע למצב שהולכת לישון את שנת הלילה, כשעה עד שעה וחצי מרגע שהתעוררה מהשינה האחרונה ביום. בכל מקרה, בגיל זה מומלץ להשכיב לשנת הלילה לא יאוחר מ- 19:00-19:30.

כאשר בתך מתעוררת ב-04:00 או באמצע הלילה- נסי להחזירה לישון: שבי לידה והרגיעי אותה באמצעות טפיחות, או קולות מונוטוניים. היי לצדה עד שנרדמת והשתדלי להתייחס אליה בקורקטיות ולשדר לה שעדיין לילה, למרות שהיא במצב רוח למשחקים. דרך אגב, השעה 05:00 והלאה נחשבת כבר לבוקר ולכן אם היא מתעוררת ערנית ב- 05:00 או 06:00, אפשר "להכריז על בוקר" ולהשכיבה שוב לישון כעבור כשעה או שעה וחצי (לפי המרווחים שרשמתי קודם לכן).

לגבי השינה במהלך היום, ייתכן שאם תנסי לשמור על המרווחים שרשמתי ותרדימי את בתך באופן יזום, יהיה יותר קל להרדימה. יכול להיות שכיום חסרות לה שעות שינה ולכן יותר קשה להרדימה והיא ישנה לפרקי זמן קצרים. בכל אופן, נסי בעקביות ובסבלנות להשכיבה במרווחים אלו ובאופן זה, היא גם תקבל את הבסיס הטוב לשנת הלילה. גם אם היא נרדמת בהתחלה רק לחצי שעה, השכיבי אותה שוב לשינה הבאה לפי המרווח הרצוי.

אל תנסי לחפש מה את עושה לא בסדר. לעתים סביב גיל 4 חודשים, חלים שינויים בהרגלי השינה והם יכולים לנבוע מקפיצה התפתחותית ומסיבות נוספות שאינן תלויות בנו. נסי בהדרגה להקפיד להשכיבה באופן יזום ע"פ הזמנים שרשמתי, אני מאמינה שזה עשוי לסייע.

בהצלחה :-)

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה