הי שרון.
מתנצלת על העיכוב בתשובה, לעתים לוקח כמה ימים לענות, לא שכחתי אותך :-)
לגבי השינה על הבטן -
ההנחייה החד משמעית הקיימת היום במשרד הבריאות, היא להשכיב לישון אך ורק על הגב, כיוון שמצאו שאפשר להפחית כך את הסיכון למוות בעריסה ולכן - איני יכולה להמליץ אחרת, אך כן אוכל לתת לך כמה טיפים שעשויים להקל.
ניתן בהחלט להבין מדוע תינוקות אוהבים לישון על הבטן - הם פחות חשופים, רפלקס מורו (רפלקס הבהלה) פחות נדרך כך ולכן הם לא מתעוררים ממנו ובנוסף, מרגישים כך יותר מתוחמים (כמו ברחם).
ממליצה לנסות "עיטוף" - ניתן למצוא על כך חומר רב באינטרנט, המסביר כיצד לעשות זאת באופן בטיחותי. באמצעות העיטוף, תינוקות מרגישים פחות חשופים כאשר הם על הגב ויותר מתוחמים.
אם בנך ישן במשך תקופה על הגב - זה מעודד, כי היכולת קיימת ורק צריך "להזכיר לו".
בנוסף, את יכולה לגלגל שני חיתולי בד לצורת נקניק / נחש ולעשות מכל אחד צורה של חצי אליפסה. את החיתולים מניחים זה מול זה, בצורת אליפסה, מתחת !!! לסדין שבעריסה ואת התינוק מניחים בפנים וכך יוצרים מעין "קן" שהוא יכול לישון בתוכו.
לגבי הפאן ההתפתחותי - שינה על הבטן, אינה גורמת לנזק לגב. להפך, תינוק שנח על בטנו, נמצא ב"כפיפה פיסיולוגית", המזכירה את התנוחה שבה היה מצוי ברחם. דווקא לשכיבה מרובה על הגב יש השלכות התפתחותיות ולכן מומלץ להשכיב גם על הבטן בשעות הערות. ככלל, מומלץ לתת לתינוק לחוות במהלך הערות גם שכיבה על הבטן, גם שכיבה על הגב וגם שכיבה על שני הצדדים - על מנת ליצור איזון והרמוניה (כדי שלא תיווצר תבנית גופנית של כפיפת יתר או זקיפת יתר).
כאשר את מרדימה את תינוקך על הגב, את יכולה בתקופה הראשונה להניח קצת את ידך על בית החזה שלו, או לטפוח עליו במונוטוניות - זה עשוי לעזור.
מקווה שעזרתי.
במידה ותצטרכי משהו נוסף - מוזמנת לכתוב לי ואשתדל לענות במהרה
שיהיה בהצלחה והרדמה קלה
מיטל דרורי
יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
ומדריכה להתפתחות תינוקות