התעוררות בלילה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הקטנה שלי כמעט בת שנה. הכנסתי אותה לגן לפני כחודש ומאז השינה שלה השתנתה. היא מתעוררת הרבה בלילה, לפעמים אני שמה לה מוצץ והיא חוזרת לישון אבל לפעמים היא פשוט מתעוררת בבכי חלש,וכשאני מגיעה אליה היא נשכבת במיטה ויכולה להישאר בשכיבה שעות!! אם אני הולכת היא מתחילה לבכות אבל כל עוד אני לצידה היא שוכבת בשקט עם עיניים פקוחות. אני טופחת עליה, מכסה לה בעדינות את העיניים ועושה לה ש.ש..שש.. וכלום לא עוזר- הילדה מסרבת לחזור לישון. אם אני מעבירה אותה לעגלה היא נרדמת תוך שניה וישנה עד הבוקר. אני לא רוצה להרגיל אותה לישון בעגלה אבל אני פשוט לא יודעת איך להתמודד איתה בלילות. רוצה לציין שכשבעלי קם אליה היא פשוט בוכה ונרגעת רק כשאני מגיעה (קטע שהתחיל עם כניסתה לגן) שגם זה מטריד אותי כי אני פשוט מתמודדת לבד וכבר אין לי כוחות!!
    בבקשה תשובה. תודה.
1 תגובות
עמוד 1
  • הי

    לעתים רבות, שינוי שחל במשפחה, או בסדר היום, מוביל לקשיים בשינה. בנוסף על השינוי שבתך חווה עם כניסתה לגן החדש, ייתכן והיא גם חווה חרדת נטישה. ההתמודדות עם חרדת נטישה, לא תמיד קלה, אך חשוב להבין שמדובר בשלב חשוב בהתפתחותה, בו היא מתחילה להבין שהיא לא לבד בעולם. על מנת לסייע להפחית חרדות ולהתכונן לשינה באופן הדרגתי, אני ממליצה לערוך טקס שינה מסודר בכל ערב לפני השינה, שבו אתם מ****ים לה זמן (לדוגמא: ארוחת ערב, מקלחת, סיפור ולמיטה). בנוסף, אפשר לשחק איתה במשחקי "קוקו" במהלך היום – הם עשויים לסייע לה להבין שגם כאשר אתם לא מופיעים, אתם נמצאים וקיימים.

    על מנת שבתך לא תפתח תלות רק בך ושעניין זה לא יתעצם, ממליצה שבעלך ימשיך לקום גם הוא אליה, ללא התערבותך (גם אם זה יותר קשה). כיום, היא מבינה שאם היא תביע את מחאתה, בסוף את תגיעי. חשוב להעביר לה את המסר שאתם מנווטים את העניינים ושלפעמים אמא באה ולפעמים אבא. זה יכול להיות קשה בלילות הראשונים, אך שווה לטווח הרחוק.

    התעודדי מהעובדה שיכולת ההרדמות העצמית קיימת אצל בתך ורק צריך לעשות קצת "סדר" ולהחזיר אותה למסלול. על מנת לא להרגילה לעגלה, תידרש ממך המון סבלנות, עקביות והתמדה. לצערי, אין "קסמים" בשינה – מדובר בתהליך הדרגתי וייתכן שההתחלה תהיה קשה. יחד עם זאת, תגובות עקביות ואחידות מצדכם, יהיו שוות את השיפור ההדרגתי.

    ממליצה שבכל פעם מישהו אחר יקום אליה והוא זה שיישב לידה עד שנרדמת שוב. אתם יכולים לטפוח עליה, או להשמיע לה קולות מונוטוניים עד שנרגעת. כך תהיו לצדה ותתנו לה בטחון ובמקביל, תסייעו לה להירדם בכוחות עצמה מבלי שהיא זקוקה לעגלה, או לכל גורם חיצוני אחר. הגיבו אליה באופן אחיד מצד שניכם והיו עקביים. כדאי אולי להתחיל בסוף שבוע, או בימים שבהם אתם יודעים שתוכלו להיות קצת יותר חזקים ולאגור כוחות.

    בנוסף לכל אלו, חשוב לוודא כי בתך ישנה כשלוש שעות ביום, בשני פרקי שינה וכי לא עוברות יותר משעתיים וחצי מרגע שהתעוררה מהשינה האחרונה ועד שהולכת לישון בערב. ייתכן ובקרוב, בתך תעבור לשינה אחת של שעתיים בצהריים (יכול להיות שזה מה שקורה כבר כיום בגן). במצב זה, חשוב לוודא כי לא עוברות יותר מחמש שעות מרגע שמתעוררת משנת הצהריים, עד לשנת הלילה. במידה והיא ישנה רק שנת צהריים אחת בגן – ממליצה לנסות להוסיף לה עוד שינה בבוקר, עד שתסתגל.

    בהצלחה

    מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה